文档详情

九年级下册英语英语任务型阅读真题汇编(含答案).doc

大米
实名认证
店铺
DOC
246.50KB
约16页
文档ID:531719673
九年级下册英语英语任务型阅读真题汇编(含答案).doc_第1页
1/16

九年级下册英语英语任务型阅读真题汇编(含答案)一、英语任务型阅读1.A )信息归纳请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡    A different way of teaching is widely used in our English study. Before class, we make study plans first. Then we look up the new words, listen to the recording and read the text. When we meet problems we can't solve by ourselves, we always write them down in our notebooks.    In class, we sit in groups to discuss the problems freely.The teacher always offers help when we need.After discussion, it's time for us to give a report to the class.We also make conversations in pairs and practice a lot.It's really good for our listening and speaking.    After class, we have less homework now so we can go to the library to read English books, magazines and newspapers.We can also surf the Internet for useful information.    In a word, we enjoy the new way of studying.We can make more progress in our study.Information CardMain ideaA different way of learning is ________ used in our English study.ChangesBefore classWe make study ________ first.________We sit in groups to ________ the problem freely.After classWe have ________ homework so we can go to the library.Conclusion (结论)In a word, we can make more progress in the new way.【答案】widely;plans;In class;discuss;less 【解析】【分析】文章大意:主要讲述了一种不同的被广泛使用的英语学习方法。

1)根据文中原句A different way of teaching is widely used in our English study. 可知一种不同种类的教育方法在我们的英语学习中被广泛地使用故答案为widely2)根据文中原句Before class, we make study plans first. 可知上课前我们首先制定学习计划,故答案为plans3)根据文中原句In class, we sit in groups to discuss the problems freely. 可知在课上我们以小组的形式坐着目的是自由地讨论问题故答案为In class4)根据文中原句In class, we sit in groups to discuss the problems freely. 可知在课上我们以小组的形式坐着目的是自由地讨论问题讨论:discuss,故答案为discuss5)根据文中原句After class, we have less homework now so we can go to the library to read English books, magazines and newspapers. 可知放学之后,我们现在有更少的作业,因此我们能去图书馆读英语书,杂志和报纸。

故答案为less点评】考查阅读理解能力首先通读全文,掌握大意,然后根据文中信息找到表格中所缺的内容,确定答案2.配对阅读: 阅读左栏的五个人物介绍,然后在右栏A-G中找出与他们匹配的信息 B )________My sister likes candies very much, but she never brushes her teeth after eating them.________I have asked my uncle to stop smoking many times, but it did not work.________Tony always goes to sleep after meals.________Most children like to eat at KFC or McDonald's.________Nowadays, many students like watching TV at home on weekends for a long time.A.I think it's a bad habit.Going for a walk after meals is good for us to keep fit and healthy.B.Water is a very important thing that we need.Scientists say we should drink at least 2.5 liters of water a day.C.It's very important to protect our teeth.Eating too much candies is not only bad for our teeth but also bad for health.D.We can see the colorful world by watching TV with our eyes.But we should protect our eyes carefully.We should let them have a rest after watching for one hour.E.In summer, swimming is very good.But you should pay attention that you shouldn't go swimming after drinking or when you are very hot.F.Many people died from smoking.Smoking brings us serious hurt, and we should get away from it.G.The food there tastes good, but I think it's junk food.We should take care of our eating habits and eat more food with high vitamins and eat less meat.【答案】C;F;A;G;D 【解析】【分析】(1)根据文章原句My sister likes candies very much, but she never brushes her teeth after eating them. 我的妹妹非常喜欢糖果,但是她吃过它们之后从来不刷牙。

以及It's very important to protect our teeth.Eating too much candies is not only bad for our teeth but also bad for health. 保护我们的牙齿非常重要吃太多糖不仅对我们的牙齿有害而且有害健康可知和C项匹配,故选C2)根据文章原句I have asked my uncle to stop smoking many times, but it did not work. 我已经请求我的叔叔多次不用吸烟了,但是不起作用以及Many people died from smoking.Smoking brings us serious hurt, and we should get away from it. 很多人死于吸烟吸烟带给我们严重的伤害,我们应该逃离它可知和F项匹配,故选F3)根据文章原句Tony always goes to sleep after meals. Tony总是饭后上床睡觉以及I think it's a bad habit.Going for a walk after meals is good for us to keep fit and healthy. 我认为它是一个坏习惯。

饭后散步对我们保持健康和苗条有好处可知和A信息匹配,故选A4)根据文章原句Most children like to eat at KFC or McDonald's. 大多数孩子喜欢吃肯德基和麦当劳以及The food there tastes good, but I think it's junk food.We should take care of our eating habits and eat more food with high vitamins and eat less meat. 那里的食物尝起来好吃,但是我认为它是垃圾食品我们应该照顾好我们的饮食习惯,吃更多的含有高维生素更少肉的食物可知和G相匹配,故选G5)根据文章原句Nowadays, many students like watching TV at home on weekends for a long time.现在,许多学生喜欢在周末看很长时间的电视以及We can see the colorful world by watching TV with our eyes.But we should protect our eyes carefully.We should let them have a rest after watching for one hour.我们能用双眼通过看电视看到多彩的世界,但是我们应该认真保护我们的眼睛。

我们应该看了一小时电视之后让他们休息一下可知和D项相匹配,故选D 【点评】考查任务型阅读阅读左栏的五个人物介绍,然后在右栏A-G中找出关键词,确定与它们匹配的信息,选出答案3.阅读短文,根据短文内容,在短文后的空格里填入最恰当的单词(每空限填一词)     On March 31", 2019, a wildfire in Liangshan Yi autonomous prefecture(凉山彝族自治州)led to 31 deaths, including 27 firefighters. And on May 1st, 2016, in Alberta, Canada, a wildfire destroyed an area of nearly 700 square miles. M。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档