英语】中考英语英语任务型阅读常见题型及答题技巧及练习题(含答案)一、英语任务型阅读1.根据短文内容,回答问题 Have you ever heard of a girl of15, who set up a company of her own? Wendy Wong is the girl. She started the business two years ago. She has already written several successful compute games. They are so popular that over half a million games are sold every year. Now all of her family work in her business, and she is still at school. She gets up early in the morning, and then she talks with her family about the business over breakfast. Every day she goes to school in her own car with a driver, for she is not old enough. She enjoys her school, but some of the work is too easy for her to feel interested. She usually gets 'A' grades in all her subjects, so the other students often ask her for help. She finished her homework in half an hour after her driver takes her home. After dinner, she goes to her office and goes on working on her computer, writing games until 2 am. She does not usually need so much sleep as other children.(1)When did Wendy Wong start the business? (2)What has Wendy Wong already written successful? (3)How does Wendy Wong go to school every day? (4)How about her grades in all her subjects? (5)How long can she finish her homework? 【答案】 (1)When she was 13./ At the age of 13.(2)Computer games.(3)In her own car with a driver.(4)She usually gets A grades.(5)In halt an hour. 【解析】【分析】主要讲了15岁的女孩Wendy Wong建立了自己的公司。
(1)根据Have you ever heard of a girl of15, who set up a company of her own? Wendy Wong is the girl. She started the business two years ago.可知Wendy Wong现在15岁,2年前建立公司,所以是13岁时,故填When she was 13./ At the age of 13. (2)根据She has already written several successful compute games.可知她已经写了几个成功的电脑游戏,故填Computer games. (3)根据Every day she goes to school in her own car with a driver可知每天她都和司机开着自己的车上学,故填In her own car with a driver. (4)根据She usually gets 'A' grades in all her subjects可知她通常所有科目都得A,故填She usually gets A grades.。
(5)根据She finished her homework in half an hour after her driver takes her home.可知司机送她回家后,她半小时就做完了家庭作业,故填In halt an hour. 【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案2.完成图表,根据短文内容,完成图表中所缺信息 In 30 years from now, what will we eat? Will the food still be the same as it is now?The United Nations says that there will be over 9 billion people in the world by 2050. Our food needs will grow by 70%. What we eat now may not be enough for humans in the future. That is to say, we'll have to turn to something else. But what else can we eat? Here are a few possible choices. Veggie (Vegetable) meat A new kind of hamburger is now popular in the US. It looks the same as any other hamburger, and so is the taste. But it's actually a "beef" burger made out of plants. The company behind the burger, Impossible Foods, uses peas and potatoes to make the "beef". They take coloring, protein (蛋白质) and fats from these plants and mix them together. Making meat out of plants uses less water and land than raising animals for meat. It also creates fewer green house gases. Some food companies are making chicken, pork and other meat out of plants, too-follow the same steps as making the "beef". Insects Insects take up little space and don't make much waste. They also have more protein than beef, chicken and pork. This makes insects another possible food of the future. It's common for people in some places to eat whole insects. But most people probably won't want to see the insects they eat. So in the future, people will first turn insects used for food into powder (粉末). Then they can use the powder to make other foods like chips, protein bars, biscuits and so on. Algae The BBC says algae farming could become the world's biggest farming industry in the future. They point out that algae is cheap and grows very quickly. Also, it's very nutritious (有营养的). It has much more protein and oil than many other plants. Besides eating algae as a dish on its own, people may also use algae oil and algae butter in the future. Some algae has a strong taste. The UK scientists are trying to use algae to take the place of salt.①________ ②________ ③________ ④________ ________ ⑤________ 【答案】 satisfy / meet the needs;environment and health;meat;sick / terrible;scared / frightened;strong taste 3.阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。
A large numbers of emojis (表情符号) are sent online every day. Emojis are pictures used in texts and web pages. Since emojis were invented in the late 1990s, they have been used as a modern international languages. We like emojis for different reasons. A written message is always black and white, but emojis show meanings beautifully. Sometimes emojis also change the way we write. The more emojis we use, the fewer words we use. There are many emojis with different meanings. They are easy to understand. For example, a smiling face means "I'm happy". A cake with candles means "Happy birthday". When we want to say "Goodb。