文档详情

2024年湖南省高中学业水平合格线考试模拟卷二英语(解析版)

刚**
实名认证
店铺
DOCX
58.90KB
约15页
文档ID:578084905
2024年湖南省高中学业水平合格线考试模拟卷二英语(解析版)_第1页
1/15

2024年湖南省学业水平合格性考试模拟卷二英语试卷时量90分钟,满分100分第一部分 阅读技能(共两节,满分45分)第一节 阅读理解(共12小题 ;每小题3分,满分36分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑AThe summer vacation is coming. It’s time to relax. Come to join us!World Youth Alliance (青年联盟) Asia PacificSUMMER CAMPJUNE 30~JULY 4,2024Subic Park Hotel, Zambales, the Philippines (菲律宾)WHAT TO EXPECT·Develop your leadership and social skills through our all kinds of team-building activities.·Have the chance to communicate with other young people and make new friends from different Asia-Pacific countries.·Get the chances to take part in other WYA interational acivities.·Understand that you have your own importance and value through our WAY training program,HOW MUCH TO PAY·Local teenagers: $125 each person·Teenagers from other Asia-Pacific countries:$170 each personHOW TO APPLY (申请)·Download the application form on our website wya, net/apsummercamp and email your form to wyaap. summercamp @ gmail, com.·Please apply before April 30, 2024.CONTACT US FORMORE INFORMATIONwуаар.summercamp@+6392108901. How long will the summer camp last?A. For four days. B. For five days.C. For a week. D. For a month.2. How much should a group of 6 local teenagers pay for the summer camp?A. 125. B. 170.C. 1,020. D. 750.3. What can we know from the poster?A. People of all ages can take part in the summer camp.B. People from any country can apply for the summer camp.C. People can only call to learn more about the summer camp.D. People should apply two months before the summer camp starts.4. Where is the text mostly from?A. A geography magazine. B. A research paper.C. A travel guide. D. A sports magazine.【答案】1. B 2. D 3. D 4. C【解析】【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了亚太地区青年联盟组织的夏令营活动的广告。

广告中介绍了夏令营的时间、地点、活动内容、费用以及申请方式和截止日期,并提供了联系方式以获取更多信息1题详解】细节理解题根据第一段“SUMMER CAMP JUNE 30~JULY 4,2024(夏令营,6月30 日到7月4日)”可知,夏令营从6月30 日到7月4日,共持续5天,故选B项2题详解】细节理解题根据“HOW MUCH TO PAY”部分的“Local teenagers: $125 each person(本地青少年:每人125美元)”可知,本地青少年每人125美元,6个本地青少年应付125×6=750 美元,故选D项3题详解】推理判断题根据第一段“SUMMER CAMP JUNE 30~JULY 4,2024(夏令营,6月30 日到7月4日)”以及“HOW TO APPLY”部分的“Please apply before April 30, 2024.(请于2024年4月30日前申请)”可知,夏令营于6月30日开始,但是4月30日前要申请,所以人们应该在夏令营开始前两个月申请,故选D项4题详解】推理判断题根据第一段“SUMMER CAMP JUNE 30~JULY 4,2024(夏令营,6月30 日到7月4日)”、“Subic Park Hotel, Zambales, the Philippines(菲律宾,赞巴莱斯省,苏比克公园酒店)”以及“WHAT TO EXPECT”部分的“Develop your leadership and social skills(开发你的领导力和社交能力)”可知,本文包含了夏令营的时间、地点、费用、活动内容以及申请方式等信息。

这些信息与旅游指南中提供的关于特定活动的详细安排和参与指南相似可以推理出这篇文本最可能来源于一本旅游指南,故选C项BJohnson arrived at the Aconcagua the highest mountain in the Argentine Andes. He began his climb to achieve his dream after years of preparation. But he went up alone. He started climbing and it was becoming later and later. He did not prepare for camping, so he had to keep on climbing.Soon night fell and Johnson could not see anything. Everything was black. There was no moon, and the stars were covered by clouds. As he was climbing only about 10 feet away from the top, he slipped and fell. He could only see darkness passing at a great speed. He kept falling… He thought certainly he would die.But then Johnson felt the long rope tied to his waist (腰部) pull very hard. His body was hanging in the air. He had no other choice but to shout, “Help! Help me!”Suddenly he heard a deep voice, “What do you want me to do?”“Save me!”“Do you really think that I can save you?”“Of course.”“Then cut the rope.” However, Johnson just held tighter (更紧地) to the rope.The next day Johnson was found hanging strongly to a rope…TWO FEET OFF THE GROUND!!!How much do you believe in some “rope”? Sometimes you have to dare to cut the rope and let go. The results might be out of your expectation.5. From Paragraph 1, we can get the ________ of the story.A. background B. developmentC. climax (the most exciting part) D. ending6. It’s clear that Johnson ________.A. went to the Aconcagua for campingB. was very frightened when he fellC. fell down to the ground heavilyD. reached the top successfully7. What did Johnson think of the deep voice’s advice?A. Unbelievable. B. Interesting.C. Embarrassing. D. Boring.8. What’s the best title for this passage?A. Pride Comes Before Fall B. It Serves You RightC. Never Stop! Never Give Up! D. Dare You Let “Rope” Go?【答案】5. A 6. B 7. A 8. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文,讲述了约翰逊独自攀登阿空加瓜山时发生的惊险故事。

5题详解】细节理解题根据文章第一段“Johnson arrived at the Aconcagua, the highest mountain in the Argentine Andes. He began his climb to achieve his dream after years of preparation. But he went up alone. He started climbing and it was becoming later and later. He did not prepare for camping, so he had to keep on climbing.(约翰逊抵达了阿根廷安第斯山脉的最高峰——阿空加瓜山经过多年的准备,他开始了攀登,以实现自己的梦想但他是一个人去的他开始攀登,时间越来越晚他没有为露营做准备,所以他不得不继续攀登)”可知,文章开头讲述了Johnson到达阿空加瓜山,开始攀登,准备多年,独自一人,且准备不足,因此只能继续攀登,这些都是故事发生的背景可知文章开头介绍了故事的背景,故选A项6题详解】细节理解题根据文章第二段“Soon night 。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档
相关文档