Section B Learning About Language课后篇巩固提升基础夯实Ⅰ.单句语法填空1.He will have to make major adjustments to his (think) if he is to survive in office. 答案thinking2.These (find) suggest that there is no direct link between unemployment and crime. 答案findings3.Forecasters say the hurricane may not be as strong as they (initial) predicted. 答案initially4.As a teaching value,caring has its own origin,thinking and (theory) framework. 答案theoretical5.They help the body defend itself against some kinds of (infect). 答案infections6.Don’t always blame your own failure on others and at times you yourself are (blame). 答案to blame7.Your metabolic(新陈代谢) rate is the speed at which your body transforms food energy. 答案into8.These results are a further (prove) of his outstanding ability. 答案proofⅡ.完成句子1.Doctors say anger can be a harmful emotion,unless you learn how to (应对) it. 答案deal with2.The teacher required us to make up a story which should (有意义). 答案make sense3.After lunch,we (开始讨论) the plan of outing. 答案got down to discussing4.He had a strong desire to (执行) the plan put forward at yesterday’s meeting. 答案carry out5.If you are going to follow someone, (专注于) their talent,not their bad behaviors. 答案focus on6.Only when she started to explain why she had done it did he manage to (平静下来). 答案calm down7.Most employers do (在乎;关心) the personal appearances of their employees. 答案care about8.The opportunities available will (依靠) your previous work experience and qualification. 答案depend on/uponⅢ.语法专练1.He did not see the film.That is he had to help his little sister with her homework. 答案because2.This modern hotel,in which the visitors can enjoy the best service,is Mary stayed last week. 答案where3.What your father wants to know is you are getting on with your studies. 答案how4.China is becoming stronger and stronger.It is no longer it used to be. 答案what5.You are saying that everyone should be equal,and this is I disagree. 答案where6.America was was first called “India” by Columbus many years ago. 答案what7.The most exciting moment in my life was I was given the first prize. 答案when8.She’s been leading throughout the race,but it now looks as she’s tiring. 答案if/though9.What Tom’s parents really doubt is he will recover from the serious disease soon. 答案whether10.The reason he gave for his being away for such a long time is his mother was ill. 答案that素养提升Ⅳ.阅读理解主题语境:邻里互助 语篇类型:记叙文 词数:314难度:★★☆☆My neighbour Orlando is a paramedic (护理人员).He and his wife are some of the nicest people I have ever met.A few years back we started this sort of “favor war”,where one of us would do something for the other,such as shoveling (铲) his driveway or helping him build a shed,and next time the other would try to top it with another favor.Yesterday morning there was maybe 2 or 3 feet of snow on the ground and I remembered he shoveled my driveway for me last snowfall.So I took out my shovel and took care of both our sidewalks and driveways because it was my turn to do a favor back.It took a while but I finished and got into my car for work.What I didn’t realize was that Orlando had to work that day too.Fast forward to this morning I got a knock on my door.It was him.He immediately shook my hand and informed me that because I shoveled his driveway and sidewalk for him,he was able to get to work earlier.As soon as he started his shift,a call came through that a young boy was in a medical emergency.Luckily he and his partner were only about 2 minutes away,but the next closest ambulance was in 10 minutes.This kid did not have 10 minutes.He barely had 2 minutes.Because my neighbour got to work sooner,the young boy got to live his life.This isn’t a brag (吹嘘).This is to inform others that even the smallest favors can have the biggest impacts.It wasn’t too much of trouble to shovel his driveway for him,but because I did,the young kid got to see his family again,go back to school again,talk to his friends again and live his life.【语篇解读】本文是一篇记叙文。
我”和邻居Orlando总是互相帮助,这次下雪,“我”帮助他铲除了道路上的积雪,让他能很快去上班一个等待急救的男孩在他及时的救治下摆脱了危险我”的善举救了孩子一命文章诠释了邻里间的团结与友爱1.What can we know about the writer and Orlando?A.They once had a conflict.B.They signed a favorable agreement.C.They favor shoveling snow together.D.They are always ready to help each other.答案D解析细节理解题根据第一段第三句“A few years back we started this sort of ‘favor war’, where one of us would do something for the other,such as shoveling his driveway or helping him build a shed,and next time the other would try to top it with another favor.”可知,几年前他们就开始这种“互助活动”,一个人帮助另一个人之后,下一次便由对方提供帮助;据此可知,作者和Orlando总是乐意互相帮助,故D项正确。
2.Who saved the boy before it was too late?A.The writer.B.The boy’s parents.C.Orlando and his wife.D.Orlando and his partner.答案D解。