1 Passage 1 Many of us dont pay much attention to the importance of eye care. It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lotof care. Natural eye care should be put in a number one place. There are several causes leading to poor eyesight like noteating enough food, genes (基因 ) and aging (老化 ). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of a computer, youd better take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and it will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You mustalso try your best to protect your eyes from harmful things. For example,sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays. Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins A, C and E are good for eyes. Try to eat 2 food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because they protect your eyesight, too. If a person exercises regularly (定期地 ) and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time. All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a personseyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is. 1. is the most important way to protect our eyes. A.Taking medicine B.Natural eye care C.Seeing the doctor D.Being happy all the time 2.All the following causes can lead to poor eyesightEXCEPT . A. computers B. aging C. reading D. height 3.What should you do if you have to work in front of a computer according to the text? 3 A.Have a rest after working for a while. B.Eat healthy foods. C.Clean the eyes by using cold water. D.Wear a pair of sunglasses. 4.What do the underlined phase “UV rays ” mean in Chinese? A. 闪电 B. 沙尘 C. 紫外线 D. 超声波5.What is the best title for the text? A.Ways of Doing Eye Exercise B.Ways of Eye Care C.Ways of Being Happy D.Ways of Being Healthy 【主旨大意】本文是一篇说明文。
文中主要就如何进行眼部护理提出了几条建议如:在电脑前工作久了要休息一下,眼里进脏东西时用冷水清洗眼睛,健康饮食,定期做眼保健操等1. B 【解析】细节理解题根据第一段最后一句“Natural eye care should be put in a number one place. ”可知保护眼睛的最重要的方法是天然的眼部护理4 2. D 【 解 析 】细 节 理 解 题 根 据 第 二 段 前 两 句 “There are severalcauses leading to poor eyesight like not enough food, genes ( 基因 ) and aging ( 老化 ).Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. ”可知身高不是导致眼部疾病的原因故选 D3. A 【解析】 细节理解题根据第二段最后一句“ If you happen to work in front of the computer, youd better take a break every once in a while. ”可知如果你必须在电脑前工作,要不时地休息一会儿。
故选A4. C 【解析】词义猜测题结合常识可知太阳镜有防紫外线的功能,联系前半 句 “.sunglassesare not just for fashion butthey can also serve as a great way to protect your eyesight.”可知此处指的是通过防止紫外线来保护你的视力5. B【解析】 标题归纳题根据短文描述以及最后一段首句“Allabove are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. ”可知这篇短文主要介绍了一些眼部护理的方法故选 BPassage 25 A mother returned home from the store very tired. As she put down all of the things on the kitchen table, her 8-year-old son ran up to her. He was waiting for her and wanted to tell her what his younger brother had done. “While I was out playing and Dad was on a call, Tyler took his crayons and wrote on the wall! It s on the new wallpaper you just hung up in the living room. I told him you would be mad athim for doing it again, but I couldn t stop him. ”She let out a long sound and asked, “He did it again? Where is your little brother now? ”“He is in his room.” the son answered quickly. She walked to the younger sons room. She called his fullname as she entered. Then, she found Tyler who was trying to hide. He knew that the worst moments were coming! For the next 10 minutes, the room was full of her shouting about the expensive wallpaper. She scolded the little boy for his bad behavior. The more she scolded, the madder she got. Finally, she stopped. 6 She walked to the living room to see what happened. As she saw the wall, her eyes were filled with tears at once. It said “Ilove Mommy” and a heart shape was around it. Well, the wallpaper remained, just as she found it. A reminder( 提示) to her and to all. Take time to read the handwriting on the wall. 1.What did Tyler do before the mother came back? A.He had a big fight with his elder brother. B.He broke all his crayons and threw them away. C.He played games with his elder brother in their house. D.He broke the new wallpaper by writing something on it. 2.What can we learn from the underlined sentence?The mother . A.began to realize her mistake B.was quite angry with her little son C.didn t get along well with her little son D.wanted to make her little son feel relaxed 3.The mother was when she saw what her little son had 7 written on the wallpaper for the first time. A.angry B. surprised C. moved D. relaxed 4.Whats the meaning of the underlined word “ scolded ”? A. 赞扬 B. 责备 C. 摧。