凯程考研班,中国最强的考研机构, :// kaichengschool 考研就找凯程考研,学生满足,家长放心,社会认可!2023 年MPAcc 治理类联考英语完形真题及解析2023 年考研英语考试应经完毕了,跨考我为各位考生整理了 2023 年 MPAcc 治理类联考英语完形真题及解析,请参考!Section I Use of English Directions:Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on the ANSWER SHEET. (10 points)In our contemporary culture, the prospect of communicating with – or even looking at – a stranger is virtually unbearable. Everyone around us seems to agree by the way they cling to the phones, even without a 1 on a subway.It’s a sad reality – our desire to avoid interacting with other human beings – because there’ s 2 to be gained from talking to the stranger standing by you. But you wouldn ’t know it, 3 into your phone. This universal protection sends the 4 :”Please don’t approach me.” What is it that makes us feel we need to hide 5 our screens?One answer is fear, according to Jon Wortmann, an executive mental coach. We fear rejection, or that our innocent social advances will be 6 as“weird.”We fear we’ll be 7 . We fear we’ ll be disruptive.Strangers are inherently 8 to us, so we are more likely to feel 9 when communicating with them compared with our friends and acquaintances. To avoid this uneasiness, we_ 10_ to our phones.”Phones become our security blanket,”Wortmann says.”They are our happy glasses that protect us from what we perceive is going to be more 11 ”But once we rip off the band-aid, tuck our smartphones in our pockets and look up, it doesn ’t 12 so bad. In one 2023 experiment, behavioral scientists Nicholas Epley and Juliana Schroeder asked commuters to do the unthinkable: Start a 13 . They had Chicago train commuters talk to their fellow 14 .”When Dr. Epley and Ms.Schroeder asked other people in the same train station to 15 how they would feel after talking to a stranger, the commuters thought their 16 would be more pleasant if they sat on their own, ” The New York Times凯程考研,考研机构,10 年高质量,值得信任! 以学员的前途为已任,为学员供给高效、专业的效劳,团队合作,为学员效劳,为学员引路。
凯程考研班,中国最强的考研机构, :// kaichengschool 考研就找凯程考研,学生满足,家长放心,社会认可!summarizes. Though the participants didn’t expect a positive experience, after they 17 with the experiment,” not a single person reported having been embarrassed” 18 , these commutes were reportedly more enjoyable compared with those without communication, which makes absolute sense, 19 human beings thrive off of social connections. It’s that 20 : Talking to strangers can make you feel connected.1. [A]signal [B]permit [C]ticket [D]record2. [A]nothing [B]little [C]another [D]much3. [A]beaten [B]guided [C]plugged [D]brought4. [A]sign [B]code [C]notice [D]message5. [A]under [B]behind [C]beyond [D]from6. [A]misapplied [B]mismatched [C]misadjusted [D]misinterpreted7. [A]replaced [B]fired [C]judged [D]delayed8. [A]unreasonable [B]ungrateful [C]unconventional [D]unfamiliar9. [A]comfortable [B]confident [C]anxious [D]angry10. [A]attend [B]point [C]take [D]turn11. [A]dangerous [B]mysterious [C]violent [D]boring12. [A]hurt [B]resist [C]bend [D]decay13. [A]lecture [B]conversation [C]debate [D]negotiation14. [A]passengers [B]employees [C]researchers [D]trainees15. [A]reveal [B]choose [C]predict [D]design16. [A]voyage [B]ride [C]walk [D]flight17. [A]went through [B]did away [C]caught up [D]put up18. [A]In turn [B]In fact [C]In particular [D]In consequence19. [A]unless [B]since [C]if [D]whereas凯程考研,考研机构,10 年高质量,值得信任! 以学员的前途为已任,为学员供给高效、专业的效劳,团队合作,为学员效劳,为学员引路。
凯程考研班,中国最强的考研机构, :// kaichengschool 考研就找凯程考研,学生满足,家长放心,社会认可!20. [A]funny [B]logical [C]simple [D]rare 参考答案及解析: 1.【答案】A signal【解析】名词辨析文章第一段指出,在当代文化之中,与生疏人沟通的景象是难以想象的, 我们身边的人似乎很满足与严密相连的生活方式,即使在地铁里并没有信号B.permit 意为“许可,准许”,C.ticket 意为“车票”,D.record 意为“记录”,均不能与空前句的提示词phone()以及空后的subway(地铁)搭配出合理意思A.signal 意为“信号”, 表示在地铁中没有信号,故A 为正确答案2. 【答案】D much【解析】上下文分析本空所在句意为“这是一个哀痛的事实——我们想要回避与其他人类的接触——由于通过与站在你身边的人沟通,你可以获得很多东西It 指代破折号之间的内容,而导致这个“sad reality”的缘由在于与别人沟通可以收获很多D 选项的much 作代词时,意为“很多,大量,很多东西”,故D 为正确答案。
3. 【答案】C plugged【解析】固定搭配承接上一句提到的“哀痛的事实”,本句意为“但是当你接通时, 你根本不会留意到(这个哀痛的事实)plug into 为固定搭配,意为“接听,收听”,故C 选项为正确答案其他选项 A.beaten 意为“打击”,B.guided 意为“引导”,D.brought 意为“带来”,均不能与into 构成符合句意的搭配4. 【答案】D message【解析】名词辨析本句意为“这种通用的保护措施发出了这样的信息:‘请不要靠近我’” A.sign 意为“符号,手势牌”,B.code 意为“代码”,C.notice 意为“通知”,均不能表示从“universal protection”中传递出的意思,过于具体D 选项的message 意为“信息”,与空前的sends 搭配,构成 send message(发出信息),故D 为正确答案5. 【答案】B behind【解析】介词辨析本空所在句意为“我们为什么会觉得需要藏在屏幕后面?”故本空需要填入一个可与 screen 搭配的介词,表示“我们”与“屏幕”的方位关系由于上文提到当代人变得开头惧怕与生疏人接触,用沉迷于的方式拒绝与人沟通,所以可以理解为人们 将自己隐蔽在屏幕背后。
由此可见,B 选项behind(在...的后面)为正确答案6. 【答案】D misinterpreted【解析】动词辨析本段开头得出解答,使我们感到需要躲在屏幕背后的缘由是恐惊我们 可怕被拒绝,可怕我们天真的社交表示会被曲解为“惊异的”行为A.misapplied 意为“滥用,误用”,B.mismatched 意为“错配的”,C.misadjusted 意为“失调的”,均不符合题意凯程考研,考研机构,10 年高质量,值得信任! 以学员的前途为已任,为学员提供高效、专业的效劳,团队合作,为学员效劳,为学员引路凯程考研班,中国最强的考。