Unit 3 Teenagers should be allowed to choose their own clothes.,Reading,Find the phrases:1.前几天 2.谈论 3.必须穿校服 4.看起来漂亮5.想要穿我们自己的衣服 6.全神贯注于… 7.比…更… 8.对…有益 9.一种使老师和学生都高兴的好方法 10.允许青少年小组学习 11.吵闹12.从彼此学到很多13.目前14.给Sb.时间做Sth.15.像志愿这样的事情 16.有一个干…的机会17.在当地医院18.返回学校去 19.一次好的经历20.当我长大点的时候1,1.The other day 2.talkabout 3.have to wear uniforms 4.look smart 5.would like to wear our own clothes 6.concentrate…on… 7.more…than 8.be good for 9.a good way to keep both teachers and students happy 10.allow teenagers to study in groups 11.get noisy 12.learn a lot from each other 13.at present 14.give sb. time to do sth. 5.things like volenteering 16.have an opportunity to do sth. 17.at local hospital 18.go back to school 19.a good experience 20.when I’m older,Liu Xiang is a professional runner.,He is serious about running.,对...严肃的,热衷于...,Think about it,What are you going to be in the future? Do you want to succeed?How can you achieve your dream?,Do your parents agree with you?,vi. 成功,实现你的梦想,succeed in sthsucceed in doing sth.,,Should I be allowed to make my own decisions?,Tom,They think I should spend time on my school work.,花时间在...,They think it may get in the way of my study.,妨碍,阻碍,Liu Yu,15 years old,Shandong,On his school running team,Be a professional athlete,His parents won’t allow him to train as much as he would like to.,Fast reading and fill in the chart,Skim,1. Can hobbies get in the way of,Yes, they can.,No, he isn't.,,,2. Liu Yu is serious about playing,Listen to paragraphs 1-2 and answer:,schoolwork sometimes?,basketball, isn't he?,,Listening,Listen to paragraphs 3-5 and choose:,1. _____ is the only thing Liu Yu had ever wanted to do.,2. Liu Yu's dream is_______ to achieve.,A. Being a teacher.,C. Being a professional athlete,B. Being an actor,A. interesting B. difficult C. boring,C,B,Read the passage and choose the right one.,2. Mr and Mrs Liu don't allow Liu Yu,1.,Scan,,,T F,T F,,,to practice running on school nights.,His parents don't want to see him achieve his dream?,Read Paragraph1 and answer:,2.What may the parents worry about?,They may worry about their children’s success at school.,Careful reading,1.All teenagers have hobbies, don't they?,No, many teenagers have hobbies .,1.They think that their son needs to be______.2.But Liu Yu thinks he should be allowed to,realistic,_______________________________.,Read Paragraphs 2 ~3 and fill in the blanks,make decisions for himself,现实的,注重实际的,2. Does Liu Yu believe himself? Which sentences,Yes, he does.,Read Paragraphs 4~5 and answer:,can tell us?,I know my parents care about me, but they are always talking about what will happen if I don't succeed. But I will succeed!,1. Do you think Liu Yu's dream is difficult to achieve? Why?,Yes. Because very few people can become professional athletes.,担心, 关心在乎, 在意,Dear friends, I am unhappy these days because my parents don’t allow me to practice running as much as I would like to. I ___________ running. I want to be a professional runner. I believe I can ____________. But they are always talking about what will happen if I don’t _________. They taught me ______________ studying hard. I know my parents __________ me, but they don’t believe in me. They think running may ______________my schoolwork. So they don’t allow me to practice running on school nights. They think I need to be __________. What should I do? Should I be allowed to________________? How much time should I spend on my training and my schoolwork? I need your help. Please write to me soon! Yours, Liu Yu,Can you help Liu Yu finish this letter?,am serious about,achieve my dream,succeed,care about,get in the way of,realistic,make my own decisions,the importance of,Write a letter to Liu Yu.,Don’t forget to use the new language you have learned.,,Should he be allowed to make his own decisions? Why?What are your suggestions?,Writing,Debate(辩论)!,Should teenagers be allowed to use mobile phones at school? Have a debate!,Team A: Agree,Team B: Disagree.,,Debate(辩论)!,Team A:,Agree.,Disagree.,Team B:,Why?,Why?,2. What should we do if we have,disagreements with our parents?,Love your parents and respect them!,Summary,1. Some key phrases.,Obey the rules!,自己做决定 挡道 妨碍人 担心某事 成功(n. adj. v.) 练习做某事 和他们想的一样多的一个十五岁的男孩 十五岁的孩子一个跑步明星 在学校田径队 一名专业运动员 实现某人的梦想 他的每一次赛跑 没有理由反对做某事需要现实些 变老最后(两个 ) 为自己做决定做某事的重要性 对做某事认真的在某事上花费时间(两个)关心 只有到那时,。