文档详情

最新-七年级英语上册阅读理解选择题练习1.doc

cn****1
实名认证
店铺
DOC
125.50KB
约12页
文档ID:549109749
最新-七年级英语上册阅读理解选择题练习1.doc_第1页
1/12

最新 七年级英语上册阅读理解选择题练习1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解    Hi, everyone! My name is Guo Ailun. And my English name is Allen. I come from Liaoning, China. I'm 22 years old, and I look really tall and strong. I'm a basketball player. I love basketball very much and I play it quite well.    My uncle was a great basketball player in the national team (国家队) in the past and my father loves basketball too. So I started to play basketball early. And I began to play for our country as a player when I was only 14. Basketball is my favourite sport. I play it every day. It makes me happy.    Tony Parker is my favourite basketball player in NBA. I want to be a member of NBA and play with Parker some day. I hope my dream comes true.    Do you want to be a basketball player like me? Then you must play it hard. (1)Allen is __________ years old. A. twelve                         B. fourteen                         C. twenty-two                         D. thirty-four(2)Allen's _________ was a basketball player. A. brother                               B. father                               C. uncle                               D. mother(3)Basketball makes Allen _________. A. strong                                   B. tall                                   C. busy                                   D. happy(4)Allen's dream is to ___________. A. be a basketball playerB. be a member of NBAC. meet Parker some dayD. talk about basketball with Parker(5)Which is the best title (标题) of the passage? A. Allen and basketballB. Allen's basketball familyC. Play basketball hardD. Allen's hero, Tony Parker【答案】(1)C(2)C(3)D(4)B(5)A 【解析】【分析】文章大意:短文介绍了来自辽宁的郭艾伦,英文名叫艾伦,是一名篮球运动员。

从14岁开始为国家队效力,打篮球使艾伦很快乐,梦想是成为一名NBA篮球运动员1)细节理解题根据短文中的句子“And my English name is Allen. I come from Liaoning, China. I'm 22 years old,”可知,艾伦今年22岁了,故答案为C2)细节理解题根据第二段中开头的句子“My uncle was a great basketball player in the national team (国家队) in the past”可知,艾伦的叔叔是一名篮球运动员,故答案为C3)细节理解题根据短文中的句子“Basketball is my favorite sport. I play it every day. It makes me happy.”可知,打篮球使艾伦很快乐,故答案为D4)细节理解题根据短文中的句子“I want to be a member of NBA and play with Parker some day.”可知,艾伦的梦想是成为一名NBA篮球运动员,故答案为B5)主旨大意题文章大量的篇幅都是介绍艾伦和他所钟爱的篮球,故答案为A。

点评】考查阅读理解,主要考查了细节理解题和主旨大意题,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想2.阅读理解    The man is my father. He is 40 years old. He is from Guangzhou. He is a good cook.He likes watching films.    This is my mother. She is 39 years old. She is from Baoding. She is a policewoman. She is good at kung fu(功夫)    This is my brother Mike, an eleven—year—old boy. He is short. He likes playing computer games, and he always wears glasses. He is good at Chinese, But his English is not good.    Lily lives with her family in Beijing. Now she is talking about her family in English in class. (1)There are _______ people in Lily's family. A. three                                     B. four                                     C. five                                     D. six(2)Lily's father is good at ________. A. swimming                           B. singing                           C. cooking                           D. kung fu(3)Lily's mother is a ________. A. teacher                          B. doctor                          C. student                          D. policewoman(4)Mike is ________. A. short                                    B. slim                                    C. tall                                    D. heavy(5)Which of the following (下列选项 ) is right about Lily's family? A. Lily's father lives in Guangzhou now.              B. Lily's mother likes watching films.C. Lily doesn't like computer games.                   D. Lily's brother does well in Chinese.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A(5)D 【解析】【分析】文章大意:本文介绍了Lily的父母及他的哥哥Mike。

1)推理计算题据全文可知,Lily家有4口人父母,Mike和Lily故答案选B2)细节理解题根据He is a good cook可知,故答案选C3)细节理解题根据She is a policewoman可知故答案选D4)细节理解题根据He is short. He likes playing computer games, and he always wears glasses可知故答案选A5)细节理解题根据He is good at Chinese, But his English is not good可知D的叙述是正确的故答案选D点评】考查阅读理解本文主要考查了细节理解题,解答此类试题时,不必通篇细看原文, 而常常可采取 “带着问题找答案”的方法.先从问题中抓住关键性词语然后以此为线索要快速地辨认和记忆事实或细节,就要恰当地运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找 与此问题相关的段落、语句.仔细品味,对照比较、确定答案3.阅读理解    The Greens are English. Now they are in Beijing. This is their first visit to China. They are going to stay in China for three weeks. They want to visit some big cities and villages. They want to learn some Chinese.    Mr Green is driver. He likes driving in Beijing very much. Mrs Green is a teacher. She is visiting a middle school near Beijing. Their son Jim is a middle school student. He meets some Chinese students, and he likes to speak English with them.    They take a lot of photos in China. When they are back in English, they are going to s。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档