2020年四年级英语阅读练习题10题附答案1. My name is Nancy. I'm sixteen years old. I am from Canada. My parent(父母) are teachers in a middle school. They work from Monday to Friday. I have a sister. Her name is Jenny. She is seventeen. We are in the same school. We go to school together(一起). We have four classes(课) in the morning and two in the afternoon. We go home(家) at four in the afternoon. We don't do our homework in the afternoon. On Saturdays and Sundays we don't go to school. On Saturdays my parent(父母) like to have dumplings for supper. But my sister and I don't. We like bread and cakes. We often go to a restaurant for supper on Sundays.1.How many people are there in Nancy's family(家庭)?A.Three B.Five C.Four D.Two2.How many days do Nancy's parent(父母) not work in a week(一周)?A.Two B.One C.Three D.Four3.Why do Nancy and Jenny go to school together?A.They are sixteen B.They are in the same schoolC.They have four classes in the morning D.They like the same English teacher4.Nancy has classes in three days.A.six B.twelve C.nine D.eighteen5.What would Nancy and Jenny have for supper on Saturdays?A.Dumplings B.BreadC.Cakes D.Bread and cakes【答案】1.C2.A3.B4.D5.A【解析】【分析】这是Nancy 在介绍自己和家人。
父母是中学教师,她和姐姐Jenny在同一所学校1.细节理解题题干:Nancy家有几口人?根据My name is Nancy. My parent(父母) are teachers in a middle school. They work from Monday to Friday. I have a sister. 可知Nancy家有四口人:Nancy、爸爸和妈妈和姐姐2.细节理解题题干:Nancy的父母一周几天不工作?根据They work from Monday to Friday.可知,Nancy从周一工作到周五,那一周两天不工作3.细节理解题题干:为什么Nancy 和Jenny 一起去学校?根据 We are in the same school. We go to school together(一起)可知,Nancy 和Jenny一起去学校是因为她俩在同一所学校4.数字计算题题干:3天,Nancy上几节课?根据We have four classes(课) in the morning and two in the afternoon. 可知,Nancy 一天上6节课,故3天上18节课,故选 D。
5.推理判断题题干:星期六Nancy 和Jenny晚饭吃什么?根据On Saturdays my parent(父母) like to have dumplings for supper. 可知,周六晚饭,她们会吃到妈妈包的水饺2. Sonia is a student. She likes collecting things. She has a sports collection(收藏品). She has ten tennis rackets, seven basketballs, four volleyballs and two soccer balls. She likes playing tennis. She plays tennis every day and she is in the school tennis club. Susan is Sonia's friend. She has a sports collection, too. She has five basketballs, six volleyballs, three ping-pong bats and many ping-pong balls. She also has two soccer balls. But she doesn't play sports. She only watches ball games on TV or get some sports news in the magazines.1.What is the passage mainly about?A.Ball games. B.Hobbies. C.School girls. D.Tennis.2.Sonia likes , but Susan doesn't.A.watching TV B.reading magazinesC.playing sports D.collecting things3.Both Sonia and Susan have two .A.tennis rackets B.ping-pong batsC.volleyballs D.soccer balls4.Sonia is in the school club.A.tennis B.volleyball C.football D.basketball5.Sonia and Susan's collection is about .A.clubs B.news C.sports D.magazines【答案】1.B2.C3.D4.A5.C【解析】【分析】文章大意:这是一篇介绍人物的说明文,介绍的Sonia和她的朋友Susan收集的物品。
1.句意:这篇文章是关于什么的?—爱好A. Ball games.球类比赛;B. Hobbies爱好;C. School girls.学校女孩;D. Tennis网球,选项A、C、D不全面,只有B选项符合题意故答案选B2.句意:索尼娅喜欢做运动,但是苏珊不喜欢根据文章第一段第二行She likes playing tennis以及第二段第三行But she doesn't play sports可知,应该是喜欢做运动,故答案选C3.句意:索尼娅和苏珊都有两个足球根据第一段第二行She has ten tennis rackets, seven basketballs, four volleyballs and two soccer balls以及第二段第二行She also has two soccer balls可知,她们都有两个足球故答案选D4.句意:索尼娅在学校的网球俱乐部根据第一段最后一行she is in the school tennis club可知,在网球俱乐部,故答案选A5.句意:索尼娅和苏珊的收藏品是关于什么的?—运动根据文章第一段和第二段整体讲述的运动方面的收藏,故答案选C。
3. One day, Miss Li sees that Ann is not happy. She asks Ann, "What's wrong with you?" Ann answers, "I want to buy a new pair of shoes, but my parents don't have enough money." Then Miss Li says, "Today I have some homework for you—count your parents' shoes and tell me the number tomorrow." The next day, Miss Li asks Ann, "Do you count your parents' shoes?" "Yes. My father has three pairs of shoes and my mother has four pairs of shoes." "How many pairs of shoes do you have?" "Twenty." Ann's face turns red. "Are you still unhappy now?" "No, I'm not. I want to save(节省) some money to buy new shoes for my parents."1.Ann is not happy because .A.she doesn't like her new shoesB.she thinks her shoes are too oldC.her mother has more shoes than herD.her parents don't have enough money to buy her a new pair of shoes2.What does the underlined word "count" mean in Chinese?A.数 B.擦 C.整理 D.清洁3.Miss Li asks Ann to .A.buy her mother some shoes B.clean her father's shoesC.count her parents' shoes D.sell her parents' shoes4.How many pairs of shoes does Ann have?A.Three. B.Four. C.Seven. D.Twenty.5.Finally, Ann wants to save some money to buy .A.new shoes for herself B.new shoes for her parentsC.beautiful things for herself D.beautiful thing。