文档详情

高二英语阅读理解试题(有答案和解析).doc

人***
实名认证
店铺
DOC
154KB
约16页
文档ID:531769946
高二英语阅读理解试题(有答案和解析).doc_第1页
1/16

高二英语阅读理解试题(有答案和解析)一、高中英语阅读理解1.阅读理解    To fight for the conservation of forest ecosystem, several ecologists including Daniel Janzen convinced Del Oro, an orange juice producer, to donate part of their forestland to a national park. In return, Del Oro was allowed to throw large amounts of waste in the form of orange peels (皮) on a 3-hectare piece of land within the national park at no cost. Dealing with tons of leftover peels usually involved burning them or paying to have them poured into a landfill, so the proposal was very attractive.    But a year later, another juice company challenged the deal in court, arguing that their competitor was “polluting a national park”. They ended up winning, and the deal between Del Oro and the national park fell through.    Then in 2013, while discussing possible research avenues with Timothy Treuer, Daniel Janzen mentioned the orange story. Feeling interested, Treuer decided to stop by that piece of land that had been covered with fruit waste 15 years earlier. What he found shocked him.    “While I would walk over exposed rock and dead grass in the nearby fields, I'd have to climb through undergrowth and cut paths through walls of vines (藤) in the orange peel site itself.” said Timothy Treuer.    Treuer and his team spent months picking up samples (样品), analyzing and comparing them. They found great differences between the areas covered with orange peels and those that were not. The area with orange waste had richer soil.    The effect that the orange peels had on the land is probably not that surprising to people familiar with composting (施肥), but what is really shocking is that a judge actually thought the waste of orange “mined” a national park and stopped it from going forward. Now that Timothy Treuer's study has received worldwide attention, this type of “ruining” is being seriously considered as a way of bringing forests back to life.(1)What did Del Oro usually do with orange peels? A. Add them to fuel.                                             B. Throw them into a national park.C. Bum or bury them.                                           D. Make them into cakes.(2)What can we know about the deal between Del Oro and the national park? A. It lasted 15 years.                                             B. It was signed by Treuer.C. It was made in about 1998.                             D. It was broken by Del Oro.(3)What was Treuer's finding? A. Orange peels contain much fibre.                   B. Orange peels can make soil richer.C. Orange peels rot away in a short time.          D. Orange waste ruined the national park.(4)What is the author's attitude toward the judge mentioned in the last paragraph? A. Disapproving.                       B. Positive.                       C. Worried.                       D. Admirable.【答案】(1)C(2)C(3)B(4)A 【解析】【分析】这是一篇说明文,文章主要讲述了橘子皮对土壤的积极作用。

1)细节理解题根据文章第一段最后一句话Dealing with tons of leftover peels usually involved burning them or paying to have them poured into a landfill, 可知,之前处理橘子皮一般要烧掉或花钱请人掩埋掉故答案为C2)推理判断题根据第三段Then in 2013, while discussing possible research avenues with Timothy Treuer, Daniel Janzen mentioned the orange story. Feeling interested, Treuer decided to stop by that piece of land that had been covered with fruit waste 15 years earlier.可以推断出,15年前 Del Oro与national park 达成协议,往公园里倾倒橘子皮,但一年后由于其他果汁公司的挑战终止了故答案为C3)细节理解题根据文章第五段They found great differences between the areas covered with orange peels and those that were not. The area with orange waste had richer soil.可知,他们发现被倾倒过橘子皮的地土壤更丰富。

故答案为B4)推理判断题根据文章最后一段but what is really shocking is that a judge actually thought the waste of orange “mined” a national park and slopped it from going forward.可知,这位法官认为橘子皮毁坏了公园的发展,而作者在文中最后一句话this type of “ruining” is being seriously considered as a way of bringing forests back to life.指出,研究表明,橘子皮实际上使森林恢复了生机,所以作者不赞成法官的观点故答案为A点评】阅读理解细节题解题技巧:1)语义转换题--跳读查找法:根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案2)生活应用题--常识理解法:在读懂文章的基础上结合一定的生活常识进行判断3)细节排序题--首尾定位法:根据动作发生的先后顺序和句子之间的逻辑关系,找出事件发生的正确顺序4)寻找信息题--题干定位法:寻找信息题一般为功能阅读题,主要形式有广告、公告、演出信息、航班时间表等。

2.阅读理解    A new family moved in next door and I got to meet the mother of the family, Lydia. Lydia is Korean, and her family moved to our city so her husband could go to graduate school. We started talking, and she was apologetic about how bad her English was, but I didn't care. I knew how hard it was to learn a second language. I enjoyed chatting with Lydia as we watched our kids play.    It was what came next that challenged me: Lydia asked if I'd be willing to help her with her English. Now, I am not a teacher. I admire teachers, and I'm grateful for teachers, and it's because I admire what they do so much that I was very very sure that I couldn't do it myself.    But Lydia was sure that she wanted my help. I was doubtful. I wasn't sure my "help" was even worth being called by that。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档