文档详情

【英语】高三英语阅读理解解题技巧及经典题型及练习题(含答案)及解析.doc

博****1
实名认证
店铺
DOC
252KB
约16页
文档ID:531609734
【英语】高三英语阅读理解解题技巧及经典题型及练习题(含答案)及解析.doc_第1页
1/16

英语】高三英语阅读理解解题技巧及经典题型及练习题(含答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解     It's thought that around 5 trillion pieces of plastic are currently floating in our oceans.    Both mammals and fish benefit from clean oceans. It is reported that more than 8 million tons of plastic end up in our oceans every year, and nearly half of the plastic we produce is single-use only.    This shoe brand, however, is riding the wave of change and is on a mission to help clean up our waters and rid the sea of plastic bottles that can take up to 400 years to break down. Vivobarefoot's newest footwear uses recycled plastic materials and has created an education program that spreads awareness about how harmful plastic is for sea life.    Every pair of shoes is made up of 17 plastic water bottles taken from the ocean and turned into a sustainable, comfortable pair of shoes, which are also healthy for your feet. And while not everyone can take part in ocean cleanups, choosing little ways we can give back to our planet goes a long way.    Vivobarefoot's new products include a variety of high-performance styles such as casual sneakers, running shoes, and hiking boots. The brand hopes that its latest initiative(首创精神)will help lessen the indifference to pollution and how harmful it is for all living beings.    In the future, Vivobarefoot hopes to increase their production of shoes created from sustainable materials, and thankfully, they are now one of many brands that aim to increase environmentalism and educate communities on how global warming affects everyone.    This year, they'll add more recyclable and traceable materials into more than half of their production line, and they have plenty of creative developments in the works as well.    The shoes also have a health benefit. Based on the concept that wider, minimally designed shoes enable our foot to function at maximum potential, wearers also experience better balance and sensory input.(1)How does the author make his point convincing? A.By listing figures.B.By telling a story.C.By giving examples.D.By making comparisons.(2)What is Vivobarefoot doing to help with the marine creatures? A.Donating money to buy food for them.B.Keeping the oceans free from plastic bottles.C.Producing more shoes from sustainable materials.D.Raising public awareness of recycling and reuse.(3)What is probably Vivobarefoot's operation philosophy? A.Customer-focused.B.Service-orientedC.Money-saving.D.Environmentally-friendly.(4)Which of the following is True according to the text? A.Vivobarefoot's new products haven't been released.B.Vivobarefoot is the most popular shoe brand in the world.C.Vivobarefoot cares about not only its business but also public services.D.Vivobarefoot is the first company to find the new function of waste materials.【答案】 (1)A(2)B(3)D(4)C 【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。

据报道,每年有超过800万吨的塑料流入我们的海洋,极大的污染了海洋环境目前Vivobarefoot公司推出了使用可回收的塑料材料的最新鞋款,并创建了一个教育计划,让人们了解塑料对海洋生物的危害 (1)考查细节理解根据文中的“around 5 trillion pieces of plastic”,“more than 8 million tons of plastic”,“up to 400 years to break down”可知,作者通过列举一系列的数据来阐述事实 (2)考查推理判断根据第四段中的“Every pair of shoes is made up of 17 plastic water bottles taken from the ocean and turned into a sustainable, comfortable pair of shoes”可知,Vivobarefoot的鞋是由从海洋中取出的塑料水瓶制成的,它在一定程度上有助于清理海洋里的塑料瓶 (3)考查细节理解根据倒数第三段中的“they are now one of many brands that aim to increase environmentalism and educate communities on how global warming affects everyone.”他们现在是众多旨在增强环保主义并教育社区全球变暖如何影响每个人的品牌之一,可知,保护环境是Vivobarefoot的经营理念。

故选D (4)考查细节理解Vivobarefoot推出新鞋款肯定是为了增加利润,再根据第三段中的“Vivobarefoot's newest footwear uses recycled plastic materials and has created an education program that spreads awareness about how harmful plastic is for sea life.”可知,同时还关心公共服务 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇新闻报道,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案2.阅读理解     Ana, her husband Mario, and their four-year old son Antonio just moved to North Carolina. They need a temporary place to call "home" until they get settled into their new surroundings. So, Ana figured that she had better start looking for an apartment for them to stay in.    First, Ana picked up an Apartment Book at her local newspaper stand. The Apartment Book contained listings of all the major apartment complexes in her area.    Ana started by looking at the prices in the advertisements for apartments in the Apartment Book. Then, she read about the amenities that each apartment complex offered. For example, some apartments had a clubhouse, a gym (also called a "fitness center"), and a pool. After considering prices, amenities, and locations, Ana found a few apartment complexes that she liked.    Ana called the apartment complexes. She set up appointments with the apartment managers to see the apartments she found interesting. Ana made five phone calls, total. "I'll see you then," she said to the fifth apartment manager, and hung up th。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档