文档详情

沪教版牛津上海六年级上册英语阅读题及答案解析.doc

桔****
实名认证
店铺
DOC
139KB
约5页
文档ID:530211582
沪教版牛津上海六年级上册英语阅读题及答案解析.doc_第1页
1/5

沪教版牛津上海六年级上册英语阅读题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,选择正确答案    Peter, Ann, Mary and their parents go to the countryside for their summer holiday. That is a beautiful place. They live in a farmer's house. The farmer is Mr Black.    In the morning, they go for a walk in a forest. They see a river. The father wants to swim in it. So he jumps into the river. After some time, he comes out. He says there are a lot of fish in it.    In the afternoon, Peter and Mary go fishing by the river. Two hours later they catch ten fish. In the evening, Ann cooks the fish and some other delicious food for dinner. They eat a lot. They are very happy.(1)Where do Peter and his family go for their summer holiday? A. They go to the mountains.      B. They go to the countryside.      C. They go to a big city.(2)Where do they live? A. They live in a forest.         B. They live near a river         C. They live in Mr. Black's house.(3)Can the father swim? A. Yes, he can.                          B. No, he can't.                          C. We don't know.(4)Who catches a lot of fish in the afternoon? A. Peter's father                       B. Peter and Ann .                       C. Mary and Peter(5)How many fish do they catch? A. A lot of.                                  B. Only one.                                  C. Ten fish【答案】 (1)B(2)C(3)A(4)C(5)C 【解析】【分析】该短文主要介绍皮特等去乡村过暑假的一些事情。

1)细节阅读,根据 Peter, Ann, Mary and their parents go to the countryside for their summer holiday. 得知他们去乡村过暑假,故选B2)细节阅读,根据They live in a farmer's house. The farmer is Mr Black.得知他们住在布莱克先生的家里3)细节阅读,根据So he jumps into the river. After some time, he comes out.得知他父亲会游泳,故选A4)细节阅读,根据Peter and Mary go fishing by the river.Two hours later they catch ten fish.得知玛丽和皮特抓了很多鱼,故选C5)细节阅读,根据Two hours later they catch ten fish.得知他们抓到10条鱼,故选C点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择2.阅读理解阅读短文,判断正误    In China, there are many children. Some children can go to school, but some can't. They have no books. They have no pencils. They have no money. They are very poor(贫穷). They are at home or at work. They want to go to school very much. I think we can help them through Project Hope (希望工程). We can give them pencils, books, and money. We can give the poor children our love. Let's go to school together. Don't forget that we are in one family—China.(1)Some children can't go to school because they are poor (2)The poor children don't like school. (3)All the children in China are at home or at work. (4)Project Hope can help the poor children. (5)All the children have one big family—China. 【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1 【解析】【分析】该短文主要是介绍贫困儿童们的情况。

1)细节阅读,根 Some children can go to school, but some can't. They are very poor(贫穷). 得知他们不能去上学因为贫穷,故答案为:正确2)细节阅读,根据They want to go to school very much. 得知贫穷儿童很想去上学,故答案为:错误3)细节阅读,根据They are very poor(贫穷). They are at home or at work. 得知贫穷儿童在家或者打工,故答案为:错误4)细节阅读,根据 I think we can help them through Project Hope (希望工程). We can give them pencils, books, and money. 得知希望工程能帮助这些贫困儿童,故答案为:正确5)细节阅读,根据Let's go to school together. Don't forget that we are in one family—China.得知所有儿童拥有一个大家庭--中国,故答案为:正确点评】此题目要求快速阅读文章,把握内容、了解大意,然后细致阅读,抓住主要内容和细节,标出关键词,然后做出选择,完成题目。

3.阅读理解阅读理解,选择正确答案    In my family, there are three people. They are my mother, my father and I. My mother likes cooking, and my father likes reading. We are very happy, and play together a lot. My mother always looks after me, and my father looks after me too. I love my parents!(1)How many people are there in my family ? A. Three                                        B. Two                                        C. One(2)—What does my father like ? —He likes ___ .A. cooking                                   B. reading                                   C. playing(3)Who always looks after me ? A. my father                              B. my mother                              C. my parents(4)Are we happy? A. Yes , I am                             B. Yes ,we're not                             C. Yes .we are(5)Do I love my parents ? A. Yes ,I do.                               B. Yes ,I  am                               C. No, I'm not【答案】(1)A(2)B(3)C(4)C(5)A 【解析】【分析】该短文主要介绍“我”的家庭情况。

1)细节阅读,根据 In my family, there are three people. 得知我家三口人,故选A2)细节阅读,根据 my father likes reading. 得知爸爸喜欢读书3)细节阅读,根据My mother always looks after me, and my father looks after me too. 得知父母照顾我,故选C4)细节阅读,根据We are very happy得知我们很开心,故选C5)细节阅读,根据 I love my parents!得知做肯定回答,故选A点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择4.阅读理解阅读理解    Sally is running late. She wants a fast breakfast. She doesn't have time to make her own breakfast.  Her usual breakfast is rice congee, and vegetables. " Will you make me a fast breakfast? " she asks her boy friend. He is American.。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档