文档详情

【英语】八年级英语上册阅读理解试题和答案经典

汽***
实名认证
店铺
DOC
229KB
约26页
文档ID:466554594
【英语】八年级英语上册阅读理解试题和答案经典_第1页
1/26

英语】八年级英语上册阅读理解试题和答案经典一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解     When I was a teenager(青少年), I was always unhappy. I often became unhappy with my parents by shouting at them and not talking with them.    Later on, when I thought about it, I understood it was wrong to do that. I decided to try my best to calm myself down and be good with others.    Now I start to act more politely to people around me. When I laugh, I show at least eight teeth.    That's how happy I am feeling.    In the past, I had another teenage problem. I cared about my looks very much. I spent lots of time in front of the mirror every day deciding what my hair should look like, while all my dirty clothes were on my bedroom floor.    As life went on, I learned that sometimes looks isn't that important. True beauty(美丽)should be inside our hearts, but not on our faces. I should spend more time studying and reading.    I believe all teenagers have problems, but I also believe if you can solve(解决)them healthily, they will help you become a better person. You can expect to learn a lot from your problems.(1)As a teenager, when I felt unhappy, I usually     . A. shouted at my parents                                     B. talked with my parentsC. thought about my parents                              D. told my teacher(2)The underlined part "calm myself down" means "     ". A.   让自己争吵                     B.  使自己冷静                     C.  给自己热情                     D.   与自己相处(3)"I show at least eight teeth" means I am very     . A. sorry                                  B. happy                                  C. lucky                                  D. scary(4)From the passage, we mainly(主要地)know     . A. teenagers always talk with their parents       B. teenagers care about their looks very muchC. we should solve our problems healthily       D. teenagers often get angry with their parents【答案】 (1)A(2)B(3)B(4)C 【解析】【分析】主要讲了青少年应该和父母健康地解决问题。

(1)细节题根据I often became unhappy with my parents by shouting at them and not talking with them.可知作者是青少年时感到不高兴时总是朝父母大声喊叫,故选A (2)细节题根据calm sb. down意思是使某人平静,故选B (3)细节题根据When I laugh, I show at least eight teeth.可知当作者笑时展示至少八颗牙,即作者是高兴的,故选B (4)细节题根据I believe all teenagers have problems, but I also believe if you can solve(解决)them healthily, they will help you become a better person.可知作者认为应该健康地和父母解决问题,故选C 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案2.阅读理解     The sun is always shining(照射). But it can only shine on one side(一边) of the earth(地球) at one time. When the sun is shining on one side of the earth, it is night on the other side.    At night, you can see the stars. The stars are in the sky(天空) all day. But the light(光) from the sun is so bright(明亮的) that you can't see them. When night comes, there is no light, and the stars are bright enough to see. The stars look very small. But some of them are even bigger than the sun. They look small because they are so far away from you. Big things look much smaller when they are far away. The sun is closer to the earth than other stars, so it looks bigger.(1)When it is night, the sun ____________. A. doesn't shine                                                    B. shines for a short timeC. disappears (消失)                                              D. shines on the other side of the earth(2)We can't see the stars in the sky at daytime because ____________. A. there are no stars thereB. the stars are much smaller than the sunC. the bright light from the sun makes them not seen(被看见)D. the stars come out only at night(3)The stars look small because ____________. A. they are far away        B. they are small        C. they have no light        D. they are in the sky【答案】 (1)D(2)C(3)A 【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍白天和黑夜的形成和只有夜晚才能看见星星及它们看上去那么小的原因。

(1)细节理解题由第一段最后句When the sun is shining on one side of the earth, it is night on the other side. 可知在夜晚时太阳照到地球的另一面,故选D (2)细节理解题由第二段第二句 The stars are in the sky(天空) all day. But the light(光) from the sun is so bright(明亮的) that you can't see them.  可知在白天不能看到星星是由于太阳光太明亮,故选C (3)细节理解题由第二段The stars look very small. But some of them are even bigger than the sun. They look small because they are so far away from you. 可知它们看上去很小是因为它们离我们很遥远, 故选A 【点评】考查阅读理解,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。

3.任务型阅读      There are many TV programs on Chinese dishes, but few are like A Bite of China(舌尖上的中国) . The seven-part documentary (纪录片) tells us something interesting about what Chinese eat in different cultures and places.      The different kinds of foods on TV are from sixty different places. You can see so much delicious food which can catch your eyes and stomachs. And you can also learn how to make the food. That's why the program becomes so popular.      What's more, the program is not only about food. There are also many great stories between。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档
相关文档