文档详情

【英语】英语│英语八年级英语上册阅读理解(有难度)经典.doc

pu****.1
实名认证
店铺
DOC
236.50KB
约24页
文档ID:530370389
【英语】英语│英语八年级英语上册阅读理解(有难度)经典.doc_第1页
1/24

英语】英语│英语八年级英语上册阅读理解(有难度)经典一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解     Amsterdam is the bike capital of the world. Biking is a fun and easy way of getting around Amsterdam.    Students go to school by bicycle. People ride their bicycles to work. Travelers ride bicycles freely around the city. Even police work on bicycles. You can see these every day in Amsterdam.     There are many roads and traffic signs(标记)for bicycles. There are also many places for bicycle parking.    If you travel in Amsterdam, you don't need to take a bus or taxi, just a bicycle. You can ride the bicycle along the roads and the streets enjoying the scenery(风景). The city has a lot of bicycle shops to choose from. If you do not want to buy a bicycle, you can go to rent(租赁)a bicycle. They are in almost every part of the city. Going for a ride is enjoyable. It's a good idea to find an experienced guide. Because he would take you to some of the city's most beautiful places. Riding bicycles in Amsterdam is of great fun and relaxing; just remember to follow the traffic rules.(1)If a traveler wants to stay in Amsterdam for days, he can choose to_________. A. take a bus                  B. rent a bicycle                  C. take a taxi                  D. follow the guide(2)What does the underlined word "experienced" mean in Chinese? A. 经历丰富的                              B. 懒惰的                              C. 肥胖的                              D. 强壮的(3)Which of the following is NOT true according to the passage? A. It's easy for people to park their bicycles in Amsterdam.B. Most people in Amsterdam ride bicycles to work or school, except police.C. Amsterdam is famous as a bicycle city.D. People can find bike rentals everywhere in Amsterdam.(4)What's the best title for the passage? A. How to Travel in Amsterdam.                          B. The City of Bicycles — Amsterdam.C. How to Rent a Bicycle in Amsterdam.             D. A Beautiful City.【答案】(1)B(2)A(3)B(4)B 【解析】【分析】大意:本文介绍了世界的自行车首都——阿姆斯特丹。

1)细节理解题根据第四段 If you travel in Amsterdam, you don't need to take a bus or taxi, just a bicycle. 可知,去阿姆斯特丹旅行的时候,可以选择租一辆自行车2)词义猜测题根据下文 Because he would take you to some of the city's most beautiful places. 因为他会带你去这座城市一些最漂亮的地方,可知只有经历丰富的导游才知道城市最漂亮的地方3)细节理解题根据第二段 Even police work on bicycles. 可知,警察也骑自行车,B表述错误4)主旨大意题通读全文可知,本文介绍了单车城市——阿姆斯特丹点评】考查阅读理解,首先快速浏览、分析问题,抓住关键词;其次带着问题通读全文,了解文章大意,找到依据,确定答案;最后再检查一遍,确保答案正确2.阅读理解 Q and A today: the Internet    We asked two teenagers from the USA about what they think of the Internet. Here are their answers.Question 1: How often do you use the Internet, and what for?Linda    I use it every day. I have a lot of online friends. I have my own blog. It's exciting. If we didn't have the Internet, life would be really boring.Brett    I use it a lot, too. I surf the Internet about twice a day. I have my own web pages. I write about my hobbies and interests on it. And I love getting mail from other people.Question 2: What website do you think is the best?Linda    A! I like it because it gives girls advice on what to do in different situations, and there's also something interesting to read. I can find new books every week.Brett    Honestly, I don't know what to say. I have visited so many websites. There surely isn't just one website that I would recommend(推荐).Question 3: If you were offered(提供) a job in computing, would you like it?Linda    I'm not sure. You can meet lots of people on the web, and there are cool games, but I'd like to meet real people in my job. So maybe I will be the manager of a big Internet company.Brett    Sure. If I had the chance, I'd like to work as a web designer. I love designing(设计),and I like creating my own things.(1)How often does Brett use the Internet? A. Every day.                B. Twice a day.                C. Once a week.                D. Four times a week.(2)On A, girls can _________. A. make friends                     B. play games                     C. send mail                     D. get advice(3)Linda would like to be _________. A. a manager             B. a teacher             C. a computer programmer             D. a web designer【答案】 (1)B(2)D(3)A 【解析】【分析】本文是两个来自美国的青少年对互联网的看法 。

(1)细节题根据 I surf the Internet about twice a day可知他每天上网两次,故选B (2)推理题根据 A! I like it because it gives girls advice on what to do in different situations, and there's also something interesting to read可知在A,女孩可以得到建议,故选D (3)推理题根据 So maybe I will be the manager of a big Internet company可知Linda想当经理,故选A 【点评】考查阅读理解本文涉及细节题、推断题2种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息3.阅读理解     Do you want to know how you can succeed in a new school term? Here are some tips for you from some teachers.    Use a calendar or 。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档