文档详情

高考英语一轮复习 阅读理解入学编选11

纯***
实名认证
店铺
DOC
291.50KB
约8页
文档ID:53228241
高考英语一轮复习 阅读理解入学编选11_第1页
1/8

1江苏如皋市江苏如皋市 20172017 高考英语一轮阅读理解编选高考英语一轮阅读理解编选【2016 高考训练】Winter 2012 will have an extended stay on America's calendar, according to today's annual Groundhog Day(土拨鼠日) forecasting event in Punxsutawney, PennsylvaniaEach year on February 2nd, people from around the world, including 5,000 in the small town today, watch this tongue-twisting(发音饶舌的) small town for a sign from one groundhog that supposedly predicts when that year's spring will arrive: If it's a cloudy day outside when the groundhog emerges from its cave, then spring will arrive early that year. However, if it is sunny outside, the groundhog will supposedly be scared by its own shadow, retreating underground for six more weeks of cold weather。

Of course, Punxsutawney Phil's prediction is no more able to guarantee the extended forecast than your local weatherman. ABC News reports that an analysis by the National Climate Data Center found that Phil's predictions are more often wrong than right.Phil is also found to have made some unpleasant predictions. Ever since 1887, he has predicted 99 extended winters and just 16 early springs. Nine of the year's predictions were unavailable, according to ABCThe holiday began as a German tradition in 18th century and became even more of a cultural phenomenon after the 1993 film Groundhog Day starring Bill Murray.Punxsutawney Phil has become a celebrity in his own right. Each year, the fatter animal with long teeth is watched by millions as he emerges from a cave in the town he is named after. Phil has become so beloved by the town that he actually lives in the local library with his “wife“ Phyllis。

Taking inspiration from the hard state of Bill Murray's character in the classic film, Yahoo contributor Owen Rust says Groundhog Day is a good time to reflect on one's routines1. Which is the best title for this passage?A. Groundhog Day weather forecasting. B. Winter 2012.C. A tongue-twisting small town. D. the National Climate Data Center.2. The underlined word emerges means ______.A. gets into B. appears C. increases. D. hides 3. How is Punxsutawney Phil's prediction?A. More exact than that the local weatherman does.B. More often than that the local weatherman does.C. Less often than that the local weatherman does.2D. Not exact enough to match with the fact.4. The reason why Phil's predictions aren’t pleasing is ______.A. Phil likes to make unpleasant predictions.B. Phil wants to do that for fun.C. He has predicted more extended winters.D. He has predicted more late springs.5. How does Punxsutawney Phil become a celebration?A. By an accident. B. From people’s life improving.C. By his own attractive force. D. From much money raised by the town.本文为记叙文;记述了美国宾夕法尼亚州旁苏托尼镇,在第 126 届土拨鼠日,很多人聚集于此,见证当地最著名的天气预测土拨鼠“费尔”公布天气预测结果。

1.A主旨大意标题题本文大意为美国宾夕法尼亚州旁苏托尼镇,在第 126 届土拨鼠日,很多人聚集于此,见证当地最著名的天气预测土拨鼠“费尔”公布天气预测结果故答案选 A其余选项是文章的部分内容2. B词义猜测题联系偶后文的 the groundhog will supposedly be scared by its own shadow,理解此句意为:如果外面多云,土拨鼠从洞里出来,这一年就会有早春这里是“出现”的意思3. D事实细节题从第四段信息句 Of course, ---Climate Data Center found that Phil's predictions are more often wrong than right.理解到它的预测常常出错故答案选 D4. C推理判断题从第五段段意理解到他的预测令人不满意的是预测了更多的延长的冬天,只有少数早春,故答案选 C5. C细节理解题从倒数第二段信息句 Punxsutawney Phil has become a celebrity in his own right.理解得知他是靠自己的魅力成为一个庆典的2016 高考阅读理解。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项 What is the most important day of your life? For many people the answer is your Wedding Day—the day when you marry another person and promise to live together as husband and wife for the rest of your lives.Wedding celebrations differ from country to country—in China the bride wears red while in India the wedding continues for three days. However, in Britain the bride wears white and wedding usually only lasts for one day.In the UK it is possible to get married in a religious or civil ceremony. A religious ceremony takes place in a church. A civil ceremony, on the other hand, can be held in an office, in a hotel, or even on a boat.3On the day of the wedding the bride and groom are kept separate until the ceremony. It is said to be bad luck if the groom sees the bride in her dress before the wedding. The bride arrives at the ceremony accompanied by her father and bridesmaids. They officially give her away to her new husband. During the ceremony the happy couple exchange vows and give each other wedding rings which they will wear forever. At the end of the ceremony they kiss.Afterwards they go outside where friends and family throw rice or color papers over them and then they go on to the reception where there is a lot of food and drink. After the meal the father of the bride and the best man make speeches. Then the bride and groom take the first dance. It is a lot of fun. Finally, at the end of the party the newly-weds leave to go on honeymoon, usually to a very romantic destination.1.What function is the first two paragraphs?A .To tell us that we have most important day in our life.B. To tell 。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档