2022年江苏高考1月合格考全真模拟卷02英语(满分150分,考试时间120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍例:How much is the shirt?A. £ 19. 15. B. £9. 18. C. £ 9. 15.答案是Co1. What will Celia do?A. Find a player. B. Play basketball. C. Watch a game.【答案】Bcatch the summer sun, making it perfect all year round.21. Where can you explore a world heritage site?A. Beer. B. Branscombe.C. Seaton. D. Salcombe.22. What is The Victoria Inn famous fbr?A. Its cool environment. B. Its wood fires.C. Its wonderful service. D. Its beer garden.23. Who are most likely to be attracted by these walks?A. Environmentalists. B. Sports lovers.C. Hunters. D. Dog owners.【答案】21. A 22. B 23. D【分析】本文是一篇应用文。
文章主要介绍了 Devon的一些值得旅游的地方以及一些值得参观沿途风景的步行街21 .细节理解题通过文章"Beer to Branscombe Coastal Walk (从 Beer 到 Branscombe 的沿海路径)”部分中的"Beer is located on the UNESCO World Heritage Jurassic Coast (Beer 位于联合国教科文组织世界遗产侏罗纪海岸)”可知,游客可以在Beer探索世界遗产故选A项22. 细节理解题通过文章“Salcombe to Snapes Point (从 Salcombe 到 Snapes Point)”部分中的“Thispub is known for its real wood fires (这家酒馆以使用真正的木柴燃烧而闻名)”可知,维多利亚酒馆以它使用木柴燃烧而闻名故选B项23. 推理判断题通过文章首段"Devon is famous for its beautiful beaches and countryside, as well asbeing home to a whole host of dog-friendly walks (Devon以其美丽的海滩和乡村而闻名,同时这里也有很多适合狗狗散步的地方)”可知,Devon有很多适合狗狗散步的地方,从而推知,Devon最有可能吸引狗主人带狗狗去散步。
故选D项BWhen it comes to being fit and healthy, we*re often reminded to aim to walk 10,000 steps per day.This can annoy many, especially when we're busy with work and other commitments—and yet wheredid this number actually come from?The 10,000 steps a day target seems to have come about from a trade name pedometer sold in 1965by Yamasa Clock in Japan. The device was called MManpo-keif\ which translates to n 10,000 stepsmetern. This was a marketing tool fbr the device and has seemed to have stuck across the world as thedaily step target. It*s even included in daily activity targets by popular smartwatches, such as Fitbit.Research has since investigated the 10,000 steps a day target. But while some research has shownhealth benefits at 10,000 steps, recent research from Harvard Medical School has shown that, onaverage, around 4.400 steps a day is enough to significantly lower the risk of death in women. This waswhen compared to only walking around 2,700 steps daily. The more steps people walked, the lower theirrisk of dying was, before leveling off at around 7,500 steps a day. No additional benefits were seen withmore steps. Although it's uncertain whether similar results would be seen in men, it's one example ofhow moving a little bit more daily can improve health and lower risk of death.Recent research at the University of Texas has also demonstrated that if you're walking fewer than5,000 steps a day, your body is less able to metabolize(新陈代谓寸)fat the following day. A buildup of fatin the body can also increase a person's likelihood of developing cardiovascular disease and diabetes.This is further supported by previous research which shows people who walked less than 4,000 steps aday could not change this decreased fat metabolism.If you want to increase how many steps you get daily, or simply want to move more, one easy wayincludes walking to work if possible, or taking part of an online exercise program if you're workingfrom home. Meeting with friends for a walk --- rather than in a cafe or pub --- can also be useful.24. What does the author think of the 10,000 steps per day?A. It is an upsetting target to achieve.B. It is likely to go out of style quickly.C. It is a rising tendency of mental healthD. It is effective in reducing pressure on work.25. What does research from the Harvard Medical School suggest about the target?A. It matters as much as 7500 steps a day.B. The more steps, the lower risk of death.C. A bit more than the target can improve health.D. About half that target appears to be beneficial.26. What does the fourth paragraph mainly tell us?A. Absence of previous research.B, Recent findings of fat buildup.C , Problems of less daily walking.D. Possible causes of physical challenges.27. Which of the following is one of the suggested ways according to the passage?A, Working at home.B. Treating friends in a cafe or pub.C , Driving lo work.D. Signing up for online exercise programs.【答案】24. A 25. D 26. C 27. D【分析】这是一篇说明文。
文章主要讲述了 10000步有关健康发展历史的由来,说明了保持健康的不同人群每天应走的步数以及健康的重要性24. 推理判断题根据文章第一段"When it comes to being fit and healthy, we're often reminded to aimto walk 10,000 steps per day. This can annoy many...(说到保持健康,我们经常被提醒每天要走1万步这可能会惹恼很多人......)”可知,作者认为每天一万步是一个令人苦恼的目标故选Ao25. 推理判断题根据文章第三段“But while some research has shown health benefits at 。