2022英语六级细致阅读练习题Passage 1原文(卷二)Passage 1 参考原文: Air pollution is deteriorating in many places around the world. The fact that public parks in cities become crowded as soon as the sun shines proves that people long to breathe in green, open spaces. They do not all know what they are seeking but they flock there, nevertheless. And, in these surroundings, they are generally both peaceful and peaceable. It is rare to see people fighting in a garden. Perhaps struggle unfolds first, not at an economic or social level, but over the appropriation of air, essential to life itself. If human beings can breathe and share air, they don't need to struggle with one another. And consequently, it appears to be a basic crime against humanity to contribute to air pollution. Unfortunately, in our western tradition, neither materialist nor idealist theoreticians give enough consideration to this basic condition for life. As for politicians, despite proposing curbs on environmental pollution, they have not yet called for it to be made a crime. Wealthy countries are even allowed to pollute if they pay for it. But is our life worth anything other than money? Are we, then, still living? Or, do we only sense what life could be when we enjoy green spaces? The plant world shows us in silence what faithfulness to life consists of. It also helps us to a new beginning, urging us to care for our breath, not only at a vital but also at a spiritual level. We must, in turn, care for it, opposing any sort of pollution that destroys both our world and that of plants. The interdependence to which we must pay the closest attention is that which exists between ourselves and the vegetal world. Often described as "the lungs of the planet", the woods that cover the earth offer us the gift of breathable air by releasing oxygen. But their capacity to renew the air polluted by industry has long reached its limit. If we lack the air necessary for a healthy life (or, indeed, for any kind of life), it is because we have filled it with chemicals and undercut the ability of plants to regenerate it. As we know, rapid deforestation combined with the massive burning of fossil fuels, which are largely the remnants of past plants, is an explosive recipe for an irreversible disaster. The fight over the appropriation of resources will lead the entire planet to an abyss unless humans learn to share life, both with each other and with plants. This task is simultaneously ethical and political because it can be discharged only when each takes it upon her – or himself – and only when it is accomplished together with others. The lesson taught by plants is that sharing life augments and enhances the sphere of the living, while dividing life into so-called natural or human resources diminishes it. We must come to view the air, the plants and ourselves as the contributors to the preservation of life and growth, rather than a mesh of quantifiable objects or productive potentialities at our disposal. Perhaps then we would finally begin to live, rather than being concerned with bare survival. 56. A. To get their share of clean air. 依据struggle立刻定位到第一段的Perhaps struggle unfolds first, not at an economic or social level, but over the appropriation of air, essential to life itself,A选项明显是该句话的同义改写。
57. D. Falling to pass laws to curb environmental pollution. 依据politician立刻定位到其次段(留意其次段都是在写西方国家哦)的As for politicians, despite proposing curbs on environmental pollution, they have not yet called for it to be made a crime,不难看出作者通过让步表达自己对“西方政客立法不作为”的现象表示不满 58. B. Our relationship to the plant world. 依据closest attention定位到The interdependence to which we must pay the closest attention is that which exists between ourselves and the vegetal world,该句是一个长难句,主干为The interdependence is that…. 可以看出作者须要我们亲密关注我们人类与植物世界之间的依靠关系,留意plant与vegetal对应哦。
59. D. By pooling their efforts together. 依据自然段界定法,解题信息应当出现在倒数其次段后半部分和最终一段前半部分,细致阅读之后可以确定解题信息为This task is simultaneously ethical and political because it can be discharged only when each takes it upon her – or himself – and only when it is accomplished together with others,该句话理解难度较大,但是不难看出作者所传达的思想应当是合作(together) 60. C. Share life with nature. 依据survive定位到文末最终一句由then可知方法确定在前面有介绍到!而本段的分论点就是share life,与C选项符合其他三项都是细微环节干扰!本文来源:网络收集与整理,如有侵权,请联系作者删除,谢谢!第4页 共4页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页第 4 页 共 4 页。