文档详情

xx同等学力申硕英语考试试题与答案

亦***
实名认证
店铺
DOC
24KB
约8页
文档ID:240472023
xx同等学力申硕英语考试试题与答案_第1页
1/8

xx同等学力申硕英语考试试题与答案   Americans usually consider themselves a friendly people. Their friendships,however,tend to be shorter and more casual than friendships among people from other cultures. It is not unmon for Americans to have only one close friend during their lifetime,and consider other “friends”to be just social acquaintances. This attitude probably has something to do with American mobility and the fact that Americans do not like to be dependent on other people. They tend to“partmentalize”(划分)friendships,having“friends at work”,“friends on the softball team”,“family friends”,etc.   Because the United States is a highly active society,full of movement and change,people always seem to be on the go. In this highly charged atmosphere,Americans can sometimes seem brusque(无礼的)or impatient. They want to get to know you as quickly as possible and then move on to something else. Sometimes,early on,they will ask you questions that you may feel are very personal. No insult is intended;the questions usually grow out of their genuine interest or curiosity,and their impatience to get to the heart of the matter. And the same goes for you. If you do not understand certain American behavior or you want to know more about them,do not hesitate to ask them questions about themselves. Americans are usually eager to explain all about their country or anything“American”in which you may be interested. So much so in fact that you may bee tired of listening. It doesn’t matter because Americans tend to be unfortable with silence during a conversation. They would rather talk about the weather or the latest sports scores,for example,than deal with silence.   On the other hand,don’t expect Americans to be knowledgeable about international geography or world affairs,unless those subjects directly involve the United States. Because the United States is not surrounded by many other nations,some Americans tend to ignore the rest of the world.   1.The general topic of the passage is .   A. American culture B. American society   C. Americans’ activities D. Americans’ personality   2.Which of the following statements is NOT TRUE aording to the passage?   A. Americans do not like to depend on other people.   B. Friendships among Americans tend to be casual.   C. Americans know a lot about international affairs.   D. Americans always seem to be on the go.   3.The phrase“highly charged”(Paragraph 2)most probably means .   A. extremely free B. highly responsible   C. very cheerful D. full of mobility and change   4.It can be inferred from the passage that .   A. Americans want to participate in all kinds of activities   B. Americans’ character is affected by their social and geographical environments   C. Americans do not know how to deal with silence   D. Curiosity is characteristic of Americans   5Aording to the passage,Americans tend to ignore the rest of the world because .   A. they are not interested in other countries   B. they are too proud of themselves   C. their country does not have many neighboring nations   D. they are too busy to learn about other countries   美国人通常认为他们自己是友好的民族。

然而,他们的友谊往往比其他文化的人们之间的友谊更短暂、更随意对于美国人来说,他们一生中只有一个最亲密的朋友是很正常的,而把其他“朋友”仅仅当成是社交场上的熟人这种态度可能与美国人的流动性有关,也可能与他们不喜欢依赖别人有关美国人趋向于把友谊分类,有“工作中的朋友”、“垒球队的朋友”和“家庭朋友”等   由于美国是一个高度活泼的社会,总是处于流动和变化中,所以人们似乎总是在运动中在这种变动性很高的环境下,美国人有时似乎显得无礼或没有耐心他们希望尽快地了解你,然后转向其他的事情交往初期,他们可能会问你一些你感到很私人的问题他们绝对不是有意冒犯你,这些问题通常是出于他们真正的兴趣或好奇心,他们没有耐心去了解事情的本质你也同样可以这么做如果你不了解美国人的某种行为,或者你想知道关于他们的更多事情,直接问他们这些问题就可以了美国人通常渴望向你解释你所感兴趣的所有关于他们国家的事情,或是任何“美国的事情”事实上,这么多的事情你可能会听厌烦,但没有关系,因为美国人通常对一场谈话中的沉默感到不自在比方,他们宁愿谈论天气或最新的体坛赛事也不愿意应付沉默的场面   另外,不要指望美国人通晓世界地理或国际事务,除非这些事务与美国直接有关。

因为与美国接壤的国家不太多,所以有些美国人往往不重视世界上其他国家的事务   1.【正确答案】D   【考点类型】主旨归纳题   【解析过程】本文的主旨是   A. 美国文化B. 美国社会   C. 美国人的活动D. 美国人的性格   线索1:文章的第1段提到“It is not unmon for Americans to have only one close friends during their lifetime,and consider other‘friends’to be just social acquaintance.”他们通常一生只有一个亲密朋友,而把其他“朋友”只看成社交场上的熟人   线索2:文章的第2段提到“...Americans can sometimes seem brusque or impatient...”美国人有时可能显得无礼或不耐烦Americans are usually eager to explain all about their country or anything‘Ameircan in which you may be interested.’... ”美国人通常期望向你解释你所感兴趣的有关他们国家的所有事情,或是“美国的事情”。

在这篇文章的上下我们都可以看出,作者一直在讲述美国人的性格,与其他国家的人不同的性格特征说明选项D是正确答案   【考点提示】这个题目主要是测试学生对文章的总体把握,需要学生对文章的主旨有个清晰的概念本文不是在讲美国的文化,而是美国人在美国的这些独特文化、社会和一些活动中形成的独特性格   2.【正确答案】C   【考点类型】细节判断题   【解析过程】根据文章内容,下面哪句话表述不正确?   A. 美国人不喜欢依赖别人B. 美国人之间的友谊往往是偶然的   C. 美国人对国际事件了然于心D. 美国人好似总是在忙碌   线索:文章的第3段提到“On the other hand,don’t expect Americans to be knowledgeable about international geography or world affairs,...”另外,不要指望美国人了解世界地理或国际事务……显然选项C与文章中的描述是截然不同的选项A、B、D依次在文章中第1段、第2段中提及应选项C是正确答案   【考点提示】这个题主要是考查学生对细节的敏感度理解了第3段的第1句就可以做出正确判断。

同时,这个题是问哪句表述不正确,所以一定要小心   3.【正确答案】D   【考点类型】词汇解析题   【解析过程】第2段中的“highly charged”这一词组最有可能意指   A. 极度自由的 B. 高度负责任的   C. 非常快乐D. 充满了运动和变化   线索:文章的第2段提到“Because the United States is a hi。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档