文档详情

七年级英语上册阅读理解真题经典.docx

re****.1
实名认证
店铺
DOCX
155.65KB
约12页
文档ID:544015210
七年级英语上册阅读理解真题经典.docx_第1页
1/12

七年级英语上册阅读理解真题 经典一、七年级英语上册阅读理解专工程练习〔含答案解析〕1. 阅读理解The Kings lived in a small house in New York with their child. Sometimes Mr. King came back from work very late. When his wife and the child were asleep, he opened the front door of his house with his key and came in very quietly.But one night when he was coming home late, he lost his key. So when he reached his home, he rang the bell. Nothing happened. He rang it again. Again nothing happened. Nobody moved inside the house. Mr. King knocked at the bedroom window. He spoke to his wife, he shouted, but she didn”t wake up. At last he stopped and thought for a minute. Then he began to speak like a small child. “Mother,“ he said, “I want to go to the toilet.“ He spoke quietly, but at once, Mrs.King woke up. Then he spoke to her, and she opened the door for him.(1) When Mr. King came back very late from work and his wife was asleep, he usually came into his house .A. with his wife”s help B. by knocking at the doorC. with his child”s help D. by opening the door with his key(2) One night when he found his key lost, he first .A. spoke to his wife B. shouted at this wifeC. rang the bell D. knocked at the bedroom window(3) Mrs. King woke up because .A. she heard the sound of the bell B. she heard Mr. King”s voiceC. She heard a knock at the door D. she heard the voice “mother“ like her child”s(4) Like a small child, Mr. King spoke to his sleeping wife .A. loudly B. in a low voice C. angrily D. with tears in his eyes(5) At last .A. Mrs. King opened the door for Mr. King. B. his child opened the door for Mr. King.C. Mr. King opened the door by force. D. Mr. King opened the door with his wife”s help.【答案】〔1〕D〔2〕C〔3〕D〔4〕B〔5〕A【解析】【分析】主要讲了 Mr. King 下班回家晚了,并且丢了钥匙,但是妻子和孩子睡着了,他按门铃按了好几次,但是妻子没有听见, Mr. King 想出方法:他安静地仿照他孩子的声音说:“妈妈,我想去厕所”,这时妻子醒来开了门。

1) 细节题依据 he opened the front door of his house with his key and came in very quietly.可知他通常下班回家后用自己的钥匙开门,应选D2) 细节题依据 he lost his key. So when he reached his home, he rang the bell 可知他丢了钥匙回家后先按门铃,应选C3) 细节题依据 Then he began to speak like a small child. “Mother,“ he said, “I want to goto the toilet.“ He spoke quietly, but at once, Mrs. King woke up.可知 Mr. King 想出方法:他安静地仿照他孩子的声音说:“妈妈,我想去厕所”,这时妻子醒来,应选D4) 细节题依据 Then he began to speak like a small child. “Mother,“ he said, “I want to go to the toilet.“ He spoke quietly 可知 Mr. King 他安静地仿照他孩子的声音,即低声说,应选B。

5) 细节题依据 Then he spoke to her, and she opened the door for him 可知妻子给 Mr. King 开门,应选A点评】考察阅读理解,主要考察细节题,留意从文中认真查找答案2. 依据表格内容,选择正确答案ATrip 1 Luoji MountainBring your strong shoes for the hiking in a beautiful area of Luoji Mountain.You can find many kinds of wild flowers in this area.Time: July 23 ~ July 26 Tel:3598432 Adult: $120 Child:$60Trip 2 Beihai ParkThis is a beautiful park with different kinds of plants. Take your digital camera and enjoy the great sights here. It is a good place for fishing.Time: July 21 ~ July 22 Tel: 3597543 Adult: $20 Child: FreeTrip 3 The Big ValleyPut on your warm clothes, and come for a night walk along the Big Valley.Many of the animals you will see on this trip can only be seen at night.Time: July l5 ~ July 21 Tel: 3497243 Adult: $180 Not for childrenTrip 4 The Beautiful Lugu LakeWear your sun hat and enjoy wonderful sunshine. You can take the boat to different islands for sightseeing.Time: July 20 ~ July 29 Tel: 3497432 Adult: $200 Child: $100(1) Nick has a vacation for 2 days. He can go .A. hiking in the mountain B. fishing in the parkC. swimming in the lake D. boating in the lake(2) Mr. and Mrs. King want to stay in Luoji Mountain with their seven-year-old son and eleven- year-old daughter. They need to pay for the trip.A. $240 B. $300 C. $360 D. $400(3) Lily likes the animals which can only be seen at night. Which of the following is her bestchoice?A. Trip l. B. Trip 2. C. Trip 3. D. Trip 4.(4) You should call if you want to enjoy the sunshine in one of the trips.A. 3598432 B. 3597543 C. 3497243 D. 3497432【答案】〔1〕B〔2〕C〔3〕C〔4〕D【解析】【分析】本文以海报的形式对各景点进展宣传,依据对各景点的说明和特色,游客可以进展自己的选择,时间、联系方式、价格、效劳人群都有具体的说明。

1) 依据其次则海报“Trip 2 Beihai Park”,Time: July 21 ~ July 22 ,It is a good place for fishing.可知“北海公园二日游”可以去钓鱼,应选 B2) 依据第一则海报“Trip 1 Luoji Mountain”,Adult: $120 ,Child:$60,票价是成人 120, 孩子 60,可知 King 夫妇和两个孩子的票价一共是 120+120+60+60=360 元,应选C3) 依据第三则海报的内容 Many of the animals you will see on this trip can only be seen at night.可知选 C4) 依据第四则海报的内容 Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine. Tel: 3497432, 可知要想欣赏秀丽的阳光,可以拨打 3497432,应选 D点评】这是一篇广告布告类短文阅读,各个小题都能在文中找到适当依据只要认真阅读短文,留意前后联系,就能顺当完成阅读文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的依据,认真核查小题和原文的异同。

3. 依据短文内容,选择正确答案EWhen you come to Auckland 〔奥克兰〕, you will easily find a pub 〔酒吧〕either in small towns or in big cities. In these pubs many different kinds of drinks such as wine, beer, coke, coffee and juice are served. You can find out the local 〔当地的〕 culture. However,。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档