文档详情

温州六年级英语阅读理解(训练)10题(含问题详解)

博****1
实名认证
店铺
DOC
261.50KB
约11页
文档ID:533362540
温州六年级英语阅读理解(训练)10题(含问题详解)_第1页
1/11

温州六年级英语阅读理解(训练)10题(含问题详解)1.阅读理解Hello, I’m Jack. Please look at the picture of my classroom. On the front wall, there is a blackboard. It’s very big. In front of the blackboard, there is a yellow desk. It’s for our teachers. There is a computer on it. On the right wall there is a map of China. On the black ( 后面 ) wall of our classroom is a blackboard. We can write and draw on it. There are forty students in my class. Everyone has a desk and a chair.In my classroom, my desk is next to Li Fang’s desk. She is on my left . And Tim is on my right. In front of me is John . Who is behind me ? It’s a girl, Amy. They are my good friends.1.This is a picture of Jack’s ______.A.Family B.classroomC.friends D.school2.How many blackboards are there in the classroom ?A.One B.TwoC.Three D.Four3.What’s on the right wall?A.A clock B.A map of ChinaC.A map of the world D.A picture4.There are _____ desks in Jack’s classroom .A.20 B.21C.40 D.415.Where is Jack in the classroom?A.He is on Li Fang’s left.B.He is in front of John.C.He is behind Amy.D.He is between Tim and Li Fang.【答案】1.B2.B3.B4.D5.D【解析】【分析】试题分析:本文叙述了杰克教室的情况,在教室的前后墙上都有一块黑板,有40个学生,每人一张桌子,黑板前面还有一张桌子,约翰的座位在李芳和Tim 的中间。

1.细节理解题根据Please look at the picture of my classroom. 可知,这是教室的照片,故选B2.细节理解题根据On the front wall, there is a blackboard. On the black ( 后面 ) wall of our classroom is a blackboard.可知,在教室的前后墙上都有一块黑板,故选B3.细节理解题根据On the right wall there is a map of China.在右边的墙上有一张中国地图,故选B4.细节理解题根据There are forty students in my class. Everyone has a desk and a chair.In front of the blackboard, there is a yellow desk. 有40个学生,每人一张桌子,黑板前面还有一张桌子,共41张课桌,故选D5.细节理解题根据my desk is next to Li Fang’s desk. She is on my left . And Tim is on my right.可知约翰在李芳和Tim 的中间,故选D。

考点:日常生活类短文2.Dear Tom,I go on a trip to Beijing with my father Rick. On the first day, we visit (参观) the Palace Museum. It is in the centre of Beijing. There are many rooms in it. You can see “No photos!” in some places. If so, you need to follow the instructions (指示). On the second day, we visit the Summer Palace. It’s great fun to boat there. I can swim, so I’m not afraid of water. Tomorrow we will go to the Great Wall.I also make a new friend Tony who comes from Australia. When he leaves, he gives me his e-mail address and telephone number. After the six-day trip, we can go back to New York by plane. I hope to see you soon.Bill1.This is a letter for ________.A.Tom B.Bill C.Tony D.Rick2.Why isn’t Bill afraid of water?A.Because he can take photos.B.Because he can swim.C.Because he can draw pictures.D.Because he has a new friend.3.How many days does Bill stay in Beijing?A.For three days. B.For four days.C.For five days. D.For six days.4.What does Bill do before he writes the letter?①visit the Palace Museum②visit the Summer Palace③visit the Great Wall④make a new friendA.①②③ B.②③④C.①②④ D.①③④5.We can know that __________.A.Bill comes to Beijing with his motherB.Bill will go back to New York by shipC.it’s fun for Bill to boat in the Summer PalaceD.Bill sees “No talking!” in the Palace Museum【答案】1.A2.B3.D4.C5.C【解析】【分析】试题分析:这篇短文是Bill写给Tom的一封信,在信中他告诉了Tom他和爸爸去北京旅行的事情。

第一天他去了故宫博物馆,第二天去了颐和园,明天他将会去长城他还交了一个新朋友他将在北京旅行六天,然后坐飞机回纽约1.细节理解题根据这封信开头的称呼Dear Tom可知,这封信是写给Tom的2.细节理解题根据短文第一段中I can swim, so I’m not afraid of water.可知,Bill在信中说他会游泳,所以他不怕水由此可知选B3.推理判断题根据短文的最后after the six-day trip, we can go back to New York by plane.可知,Bill在信中说在六天的旅行之后,他们将会乘坐飞机回到纽约由此我们可以推断出,Bill在北京会呆6天4.推理判断题根据短文中On the first day, we visit (参观) the Palace Museum.、On the second day, we visit the Summer Palace.、I also make a new friend Tony who comes from Australia.可知,这些事情Bill都做过了而根据短文中Tomorrow we will go to the Great Wall可知,Bill在明天才会去长城,因此选C。

5.细节理解题根据短文中On the second day, we visit the Summer Palace. It’s great fun to boat there.可知,Bill在参观颐和园的时候,他觉得划船很有趣,故C是正确的根据I go on a trip to Beijing with my father Rick可知,Bill是和他的爸爸一起旅行的,故A不对;根据we can go back to New York by plane可知,Bill将会坐飞机回到纽约,不是乘船,故B不对;根据You can see “No photos!” in some places.可知D不对考点:日常生活类短文阅读3.I started this group named CZ (Chenzhou) English club two months ago. It has twenty-eight members now. It is an English chatting place. Now we need some more friends who are interested in chatting in English.Please remember the rules for our group members.★ Everyone in our group must speak in English with each other. Don't keep silent for ten days. ★ The main aim of this group is to improve our English. ★ Chatting in English doesn't mean we pay more attention to English. I think Chinese is my first language and it's the most important.★Don't send advertisements or any pictures here.If you don't follow the rules above, we will ask you to leave.1.This group is an English chatting place.2.Everyone in this group must speak in Chinese with each other.3.The main aim of this group is to make friends.4.The writer t。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档