2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18

上传人:re****.1 文档编号:471363410 上传时间:2022-12-11 格式:DOC 页数:9 大小:93.50KB
返回 下载 相关 举报
2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18_第1页
第1页 / 共9页
2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18_第2页
第2页 / 共9页
2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18_第3页
第3页 / 共9页
2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18_第4页
第4页 / 共9页
2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18_第5页
第5页 / 共9页
点击查看更多>>
资源描述

《2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2013届高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解18(9页珍藏版)》请在金锄头文库上搜索。

1、2013届高考英语二轮专题总复习精选综合能力专练:阅读理解18After years of research and testing, the hybrid car was developed and put on the market. It s an interesting and exciting new improvement in today s world as we look for better ways to protect the quality of the air we breathe and conserve our natural resources.The qua

2、lity of our air is affected by many different things. But one of the largest sources of air pollution is the burning of fossil fuels such as coal and gasoline which is used to power a car s engine. The EPA has set national standards to help control the level of harmful pollutants sent off into the a

3、ir, and the automobile industry has acted by producing a hybrid car that uses less gas and therefore causes less pollution.A hybrid car is a combination of a regular car that runs on gasoline and an electric car that is battery powered. Some people tend to think that since the hybrid car is partiall

4、y electric, you have to plug it in to charge it. But thats not how it works. The 144volt battery pack is actually recharged through the energy that is produced when the cars brakes are used. This is referred to as “regenerative braking” , because it generates electricity.Although the hybrid car stil

5、l runs on gasoline most of the time, this helps it use less gas than a regular car. When the driver stops at a traffic light, the engine automatically shuts off to save fuel. Then, as soon as the driver puts the car in gear and touches the gas pedal, the engine starts back up.Have you ever ridden in

6、 a car with someone who ran out of gas? That probably wouldn t happen if you were riding in a hybrid car. It flashes a waming on its computer screen that says, “I am low on gas”. When it completely runs out, the warning reads,“YOU ARE NOW OUT OF GAS!” Then the electric power supply kicks in to let t

7、he driver travel a few more miles to a gas station.语篇解读本文主要介绍了一种新型汽车hybrid cars的优点和生产这种汽车的原因。1Which of the following is true according to the passage?A. The hybrid car will be put on the market.B. Hybrid cars run faster than regular cars.C. When the hybrid car stops at a traffic light, the driver wi

8、ll get a warning.D. The burning of fossil fuels is one of the largest sources of air pollution.解析细节判断题。根据第二段的“But one of the largest sources of air pollution is the burning of fossil fuels such as coal and gasoline which is used to power a cars engine.”可知答案。答案D2According to the passage, the word “hy

9、brid” refers to _.A. a hightech discoveryB. energy savingC. a new inventionD. a combination of two things解析词义猜测题。由文章的第三段的第一句“A hybrid car is a combination of a regular car that runs on gasoline and an electric car that is battery powered.”可知答案。答案D3“Regenerative breaking” is an important process of t

10、he hybrid car because _.A. it allows the car to come to a quick stopB. it gives the driver a smoother rideC. it produces energy to charge the batteryD. it can control the speed of the car解析细节理解题。由文章的第三段的“The 144volt battery pack is.because it generates electricity.”可知答案。答案C4Which of the following is

11、 right about the EPA?A. They designed hybrid cars.B. They outlawed (宣布为不合法) the burning of fossil fuels.C. They set important guidelines that help control pollution.D. Their main purpose is to protect endangered plants and animals.解析细节理解题。由文章的第二段的第三句可知答案。答案C5Which of the following is the reason for

12、developing hybrid cars?A. They use less gas than regular cars.B. They re safer to drive than most cars.C. Theyre more modern than other cars.D. They cost less than regular cars.解析细节理解题。由第四段的第一句“Although the hybrid car still runs on gasoline most of the time,this helps it use less gas than a regular

13、car.”可知答案。答案ABananas are one of the world s most important food crops. They are also one of the most valuable exports. Bananas do not grow from seeds. Instead, they grow from existing plants. Bananas are threatened by disease because all the plants on a farm are copies of each other. They all share

14、the same genetic weaknesses. For example, the Cavendish banana is most popular in North American and European markets. However,some kinds of fungus organisms easily infect the Cavendish. Black Sigatoka disease affects the leaves of Cavendish banana plants. The disease is controlled on large farms by

15、 putting chemicals on the plant s leaves. Farmers put anti-fungal chemicals on their crops up to once a week.Another fungal disease is more serious. Panama disease attacks the roots of the banana plant. There is no chemical treatment for this disease. Infected plants must be destroyed. Panama diseas

16、e has affected crops in Southeast Asia, Australia and South Africa. There is concern that it may spread to bananas grown in the Americas. This could threaten an important export product for Central and South America.The International Network for the Improvement of Banana and Plantain supports research on bananas. The group has headquart

展开阅读全文
相关资源
相关搜索

当前位置:首页 > 中学教育 > 试题/考题 > 高中试题/考题

电脑版 |金锄头文库版权所有
经营许可证:蜀ICP备13022795号 | 川公网安备 51140202000112号