2015年普通高等学校招生全国统一考试(新课标I)英 语第一部分 听力(共两节,满分 30分)做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡 上第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)(略)听下面5段对话,每段对话后有一个小题从题中所给的 A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读 一"遍例: How much is the shirt?A. £19.15 B. £9.18 C. £9.15答案是Co第二部分 阅读理解(共两节,满分 60分) 第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项( A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑AMonthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you don ' t need to book. They end around 21:00.November 7 thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of nanal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early December 5thIce for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of 第1页共11页building ice wells, and how London s ice trade grew.February 6 thAn Update on the Cotsword Canals , by Liz Payne. The Smoudwater Canal is moving towards reopenling.The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play.March 6 thEyots and Aits- Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest.Online bookings:More into:London Canal Museum12-13 New Wharf Road, London NI 9RTTel:21. When is the talk on James Brindley?A. February 6 th.B. March 6 th.C. November 7 th.D. December 5th.22. What is the topic of the talk in February?A. The Canal Pioneers.B. Ice for the MetropolisC. Eyots and Aits- Thames IslandsD. An Update on the Cotsword Canals23. Who will give the talk on the islands in the Thames.A. Miranda VickersB. Malcolm TuckerC. Chris LewisD. Liz Payne3篇,文章大意;此文主要介绍了在伦敦运河博物馆每个月的讲座帮匕21 . C 解析士 根据文章第二段第■二句 Jani;5 F r;zocn:z?d as on; of th? :?adms ;arly "anal jnsinesrs.fif 对应的日期*次汕匕4T-.故选C,22 .D解析;根据文章第四段E吐mai'Y"•中的第一句可以得出答案.故选工壬A解析।根据文章第五段第一句可以知道做报告的人是乂工如土仁*/,故选3BThe freezing Northeast hasn ' t been a terribly fun pSpendotime this winter, so when the chance camefor a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say “ sunshine ” . I left foiwarmth and vitamin C(维生素 C), thinking of beaches and orange trees. When we touched down to blue skies andwarm air, I sent up a small prayer of gratefulness. Swimming pools, wine tasting, and pink sunsets(at normalevening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best part- particularly to my taste, dulled bymonths of cold- weather root vegetables- was a 7 a.m. adventure to the Sarasota farmers ' market that proved tomore than worth the early wake-up call.The market, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7:00 am to 1 p.m, rain orshine, along North Lemon and State streets. Baskets of perfect red strawberries, the red-painted sides of the JavaDawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken, vine-ripened( 蔓上成熟的 )promise, I ' fusedeto buy winter tomatoes foryears. No matter how attractive they look in the store, once I get them home they ' re unfailingly drytasteless. But I homed in, with uncertainty, on one particular table at the Brown fres Grove Farmand soft tomatoes the size of my fist. These were the real deal- and at that moment, I realized that the best part ofSarasota in winter was going to be eating things that back home in New York I wouldn ' t be experiermonths.Delighted as I was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when I learned that BrownFarm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, where- luckilyfor me- I was planning to have dinner that very night. Without even seeing the menu, I knew I ' d be ordering evetomato on it.24. What did the author think of her winter life in New York?A. Exciting. B. Boring. C. Relaxing. D. Annoying.25. What made the author ' s getting up late early woethwhiA. Having a swim.B. Breathing in fresh air.C. Walking in the morning sun.D. Visiting a local farmer ' s market.26. What can we learn about tomatoes sold in New York in winter?A. They are soft.B. They look nice.C. They taste great.D. They are juicy.27. What was the author going to that evening? A. Go to a farm.B. Check into a hotel.C. Eat in a restaurant.D. Buy fresh vegatables.b篇.文堂大意]作者生活在冬天寒冷的纽约,当有一个到佛罗里达#Him索塔一小周的机会,作者体验 到不同的冬天HM3解析:根据文章第一段第一句可以推测出作者在组的冬天的生活是令人厌烦的.故选M 解析:根据文章第一段最后一句可知作者早上r点到农产品市场是有意义的口故选工 加.3解析:根据文孽第三段第二句可知I纽约的西。