英语五年级上册期末专项训练:阅读理解姓名:________ 班级:________ 成绩:________同学们,经过一段时间的学习,你一定长进不少,让我们好好检验一下自己吧!一、阅读选择阅读短文或对话,选择最佳答案,将其字母编号写在括号内Dog: I like pears best. They are sweet. What’s your favorite fruit, Rabbit?Rabbit: I don’t like fruit. I like carrots. They are tasty.Monkey: I don’t like carrots. But I like carrot juice. It’s healthy.Tiger: Is carrot juice your favourite, Monkey?Monkey: No. Bananas are my favourite. What about you, Tiger?Tiger: Ha! Guess. My favourite fruit is round and very big. It’s green. It’s sweet and juicy. We often eat it in summer. What is it?We often eat it in summer. What is it?Dog: I know!1 . What’s Dog’s favourite fruit? ( )A.Carrots.B.Pears.C.Apples.2 . What does Rabbit like? ( )A.Carrots.B.Pears.C.Apples.3 . What is Monkey’s favourite food? ( )A.Carrots juice.B.Bananas.C.Pears.4 . What’s Tiger’s favourite fruit? ( )A.Bananas.B.Apples.C.Watermelons.阅读短文,选择正确答案。
It's sunny today. There's no school. Bob goes to the farm with his classmate, Jack. Bob puts on his new white T-shirt and yellow cap(帽子). Jack has white shorts and green shoes(鞋子). The farm is very far(远的). They take a bus there. They see a lot of animals on the farm. There are eight cows on the farm. They like eating grass. There are ten ducks in the pool. They like swimming. They also see pigs and chicks on the farm. They have a good time today!5 . —How is the weather today? ( )—It's___________.A.windyB.sunnyC.rainy6 . —What colour is Bob's T-shirt? ( )—It's___________.A.greenB.blackC.white7 . Bob and Jack ________to the farm. ( )A.walkB.take a busC.ride bikes8 . There are ________cows on the farm. ( )A.nineB.tenC.eight9 . The cows like ________and the ducks like swimming. ( )A.eating meatB.eating flowersC.eating grass阅读理解。
根据短文内容,选择正确的答案It’s sunny today. We are playing in the park. The sky is blue. The clouds are white. There are many colorful flowers and green grass.We are having a good time. Ken is flying a kite. Mocky and Ann are dancing. I’m reading books. Where is Bobby? Oh. He is under a big tree. He is drawing beautiful pictures.How happy we are!10 . — What’s the weather like today? ( )— It’s ______.A. windy B. sunny C. cloudy11 . — What is Ken doing? ( )— He is _______.A. flying kitesB. reading a bookC. playing football12 . ______ are dancing. ( )A. Ken and AnnB. Mocky and BobbyC. Mocky and Ann13 . Bobby is ______.( )A. flying kitesB. drawing picturesC. reading books二、阅读回答问题阅读短文,根据短文内容回答问题。
I'm Lingling. This weekend, my mother, my father and I will go to London. We'll see the River Thames. It's very long. We'll see Big Ben. It's very old. We'll see Tower Bridge. It can open. And we'll go on the London Eye. It's very high. I love to go to London.14 . Will they go to London today? __________________________________________________________15 . Will they see the River Thames? __________________________________________________________16 . Is Big Ben very new? __________________________________________________________17 . Will they see Big Ben? __________________________________________________________18 . Does Lingling love to go to London? __________________________________________________________三、任务型阅读任务型阅读。
阅读短文,按要求完成题目Hi! My name is Sarah. I go to school from Monday to Friday. Every morning I get up at 6: 30. I have four classes in the morning and two in the afternoon. We have English, maths and Chinese every day, but we have music only on two days. I like Fridays very much because I have PE and I can watch TV. PE is my favourite subject(科目).19 . 根据短文内容,判断下列句子正误,正确的在括号里写“T”,错误的写“F”1. Sarah gets up at 6: 30. (______)2. Sarah has five classes every day. (______)3. Sarah has English, maths and music every day. (______)4. Sarah likes Saturdays. (______)20 . 根据短文内容,选择正确答案。
1. Sarah最喜欢的课程是(______)A.B.C.读一读,判断正误My name is Nana. I’m a girl. My favourite colour is green. I don’t like yellow. My mother likes green, too. I like apples and bananas. I don’t like pears. My mother likes apples, too.21 . My name is Ningning. (________)22 . My mother like yellow. (________)23 . I’m a girl. (________)24 . I don’t like apples. (________)25 . My favourite colour is green (________)根据表格内容,补全句子Dayread Englishwatch TVplay with dollswrite storiesMonday√ Tuesday√√ √Wednesday√ √Thursday√ Friday√√ √Saturday√ √Sunday√ Xiaogang is a good boy.26 . He always ____________________________.27 . He___________________________________.28 . He___________________________________.29 . He___________________________________.30 . 阅读短文,判断正(T)误(F)。
Jim is a pupil. He often walks to school at seven thirty. Sometimes he rides his bike. He is in 。