文档详情

高考英语一轮复习第四辑 Unit 1 Women of achievement 试题

re****.1
实名认证
店铺
DOC
40KB
约8页
文档ID:404206687
高考英语一轮复习第四辑 Unit 1 Women of achievement 试题_第1页
1/8

Unit 1 Women of achievement单元加餐练Ⅰ.阅读理解ACan you believe that there used to be a consensus in society that opposed the writing of novels by authoresses? Clearly this restriction must have operated at a time when there was no equality of opportunity for women. Amazingly, it was a generally held view only 100 years ago in England. In a strange contradiction, this period produced a couple of most courageous and gifted authoresses. Here are three of them.Jane Austen(1775­1817)All of the six completed novels of Jane Austen dealt with the problems and limitations of women's choices. At her time, the only respectable “career” for a woman was to marry, so the dilemma of her heroines' was also to marry but for love. Besides the content, the appeal of her works also lies in her refreshingly light and ironic style.Charlotte Bronte(1816­1855)Charlotte Bronte's novels were revolutionary for the explicit way they described women struggling against their restricted roles in society. Her heroines are outspoken in expressing their feelings, while demonstrating honesty and conscience in their choices. Her novel, Jane Eyre, published under a man's name, was very successful when it came out. The book was a revelation after the more reserved feelings expressed in Jane Austen's novels.George Eliot(1819­1880)Her novels examined the morally ambiguous concessions people made in their lives in order to succeed. In one of her books, Silas Marner, the hero discovers a little girl rejected by her own father. Her father did so for fear of losing his second wife's love—a mistake for which the couple both suffer.篇章导读:本文是一篇说明文。

文章向读者介绍了100年前英格兰的三位著名的女作家的小说及其风格1.Why does the author describe the authoresses as “courageous”?A.They were honest in expressing their opinions.B.They broke the social restrictions on authoresses.C.There were few good men writers at their time.D.They fought against the law to publish their books.答案:B 细节理解题根据文章首段第二句及第四句“Clearly this restriction ... when there was no equality of opportunity for women.”“In a strange contradiction, this period produced a couple of most courageous and gifted authoresses.”可知,当时社会对女性写作的限制剥夺了女性平等的机会,然而有几位女作家写出了不朽的作品,挑战社会偏见,因此作者认为她们是勇敢的。

故选B项2.The appeal of Jane Austen's books mainly lies in ________ .A.charming heroines B.respectable careersC.moving love stories D.content and style答案:D 细节理解题根据Jane Austen (1775­1817)部分最后一句“Besides the content, the appeal of her works also lies in her refreshingly light and ironic style.”可知,简·奥斯汀的书不仅内容吸引人,而且风格极具讽刺性故选D项3.What can we learn about the book Silas Marner?A.It dealt with concessions people made.B.It was written by a man called George Eliot.C.Its heroines are outspoken and honest.D.It described women struggling for equal rights.答案:A 推理判断题。

根据George Eliot (1819­1880)部分第一句“Her novels examined the morally ambiguous concessions people made ...”可知,作者认为乔治·艾略特写的小说主要是关于人们在生活中作出的让步,接着作者以她其中一本小说为例说明此观点故选A项BOn March 19, Malala Yousafzai, a 15­year­old Pakistani student and women's education activist, returned to the classroom for the first time since being violently attacked by a member of the Taliban—a terrorist organization—on October 9, 2012. Malala was shot on her way home from school in Mingora, Pakistan. A Taliban group took responsibility for the attack, claiming that the attack should serve as a warning to others. Members of the group follow a strict version of the local religion and believe girls are not permitted to go to school. Malala was targeted because she is appealing for girls' rights to education in Swat Valley, Pakistan.Malala recovers from the attack at Queen Elizabeth Hospital in Birmingham, England. After a long period of recovery, Malala is starting as a nine­year student at Edgbaston High School. It is the oldest independent girl school in Birmingham,England.Though shehasno concrete plans to return to Pakistan, Malala still speaks out as a voice for change in her country and everywhere.“I am excited that today I have achieved my dreams of going back to school. I want all girls in the world to have this basic opportunity,” Malala said in a statement. “I miss my classmates from Pakistan very much but I am looking forward to meeting my teachers and making new friends here in Birmingham.”Malala has been an Internet blogger, or writer, since she was 11 years old. In 2011 she was awarded Pakistan's National Peace Award for her bravery in writing about difficulties of life and education in the shadow of Taliban. She has spoken publicly about children's rights and been nominated (提名)for an international children's peace prize.After the attack in 2012, support for Malala poured in from around the world.The UnitedNations declared November 10 Malala Day. Former British Prime Minister Gordon Brown said the day honors Malala and shows the world that people of all sexes, all backgrounds and all countries stand behind the heroine.篇章导读:本文是一篇新闻报道。

全文报道了巴基斯坦女英雄Malala的事迹Malala因呼吁本国女孩的受教育。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档