文档详情

2021年普通高等学校招生全国统一考试英语模拟试卷(四)解析

奇异
实名认证
店铺
PDF
3.53MB
约23页
文档ID:360367123
2021年普通高等学校招生全国统一考试英语模拟试卷(四)解析_第1页
1/23

绝密启用前2021年普通高等学校招生全国统一考试模拟试卷(四)英语试卷第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共 15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项ATo most of us,school means classes,teachers,schedules,grades and tests.But forthe children at Sudbury Valley School,Massachusetts,school is very different.Firstly,there are no lessons.All the children,aged between 4 and 19,do whatever theywant to.There are no teachers-only“staff members”.The idea behind this is that you donot need to make children learn,because children want to learn anyway.You do not need tosay to a three-year-old,uGo to explore your environment/You cant stop them!says DanielGreenberg,a founder of the school.ccBut if you make children do what you want all day,theywill lose all taste for leaming.At Sudbury Valley School,you will permit children to talk,read,paint,cook,work oncomputers,study French,play the piano,climb trees,or just run around.Two boys spent threeyears just fishing!The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide therules.Every week,there is a school meeting where both children and staff have one voteeach-even the four-year-olds.They decide the school rules,how to spend the school budget,and even which staff they want and do not want any more.When the school first opened in 1968,people said it would never work.But today,theschool has 200 students,and 80%of its students go on to college.Even the two boys whowent fishing all the time have successful careers today.One of them is a musician and theother is a computer scientist.1.What is the main topic of the article?A.An unusual school.B.Childrens hobbies.C.A school without rules.D.Education in the US.2.What does the school believe?A.Teachers cannot teach children well.B.Children learn best by doing what they want.C.Learning is for adults rather than children.D.Children should do what teachers tell them.3.What can be inferred from the last paragraph?A.Parents well accepted the school.B.Some students have been ignored.C.Fishing is good for students study.D.The schoofs idea succeeds in some way.【分析】这是篇记叙文。

本文叙述了 Sudbury Valley学校提倡的“自主学习”的教育模式与普通学校的不同之处1.主旨大意题通读全文及根据本文第一段“But for the children at Sudbury Valley School,Massachusetts,school is very different.(但是对于 Sudbury Valley 学校的孩子们来说,学校是完全不同的广及第二段中“Firstly,there are no lessons.(首先,没有课程广,Thereare no teachers only“staff members”.(没有老师,只有“教职员工户以及第三段“AtSudbury Valley School,you will permit children to talk,read,paint,cook,work on computers,study French,play the piano,climb trees,or just run around.Two boys spent three years justfishing!(在萨德伯里山谷学校,你将允许孩子们说话、读书、画画、做饭、在电脑上工作、学习法语、弹钢琴、爬树或只是四处跑。

两个男孩花了三年时间钓鱼!厂以及第四段“The other way that Sudbury Valley School is di fiferent is that the children can decide therules.(另一方面,Sudbury Valley学校不同的是,孩子们可以决定规则可知,本文试卷第2页,总23页讲述了 Sudbury Valley学校的教育模式,与普通学校有很多不同之处,学生们不用上课,不用做作业,可以随心所欲干自己想干的事,可以参与学校制度的制定这样的学校的确少见因此,本文的主旨是A 选项“An unusual school.(不寻常的学校广故选A 项2.推理判断题根据第二段“You do not need to say to a three-year-old,4Go to explore yourenvironment/You cant stop them!”says Daniel Greenberg,a founder of the school.44But ifyou make children do what you want all day,they will lose all taste for learning.”(你不需要对一个三岁的孩子说“去探索你的环境”,你不能阻止他们!该校创始人丹尼尔格林伯格说,但如果你让孩子成天做你想做的事,他们就会失去学习的全部趣味。

厂可推知,Sudbury Valley学校提倡把自由还给孩子,让他们自由学习,他认为被动学习只会让学生失去兴趣,让学生做自己想做的事,他们才会学得最好因此,Sudbury Valley学校相信B 选项Children learn best by doing what they want.(孩子们能通过做他们想做的事来最好地学习)符合题意,故选B 项3.推理判断题根据最后一段But today,the school has 200 students,and 80%of itsstudents go on to college.Even the two boys who went fishing all the time have successfulcareers today.One of them is a musician and the other is a computer scienlisl.(但今天,这所学校有200名学生,80%的学生继续上大学就连一直去钓鱼的那两个男孩今天的事业也很成功他们一个是音乐家,另一个是计算机科学家可知,Sudbury Valley学校有相当数量的学生,并且80%的孩子能考上大学,甚至培养除音乐家和计算机科学家,因此,这个学校的教育思想在某种程度上是成功的c 我们可以从最后一段推断出D项“The schoofs idea succeeds in some way.(学校的思想在某种程度上是成功的。

户符合题意,故选D 项BGreg Kloehn,an artist in Oakland,California is using his skills to help the homeless.He builds very small shelters that make life on the streets a little more comfortable.Thestructures offer the homeless some safety and protection from bad weather.Each little housealso has wheels on the bottom so it can go wherever its owner goes.Greg Kloehn has given away at least 20 tiny houses.Several are on the roadside near anactive railroad.On a recent day,Mr Kloehn stops at one to visit Oscar Young.The two menhug.Inside his little shelter Mr.Young gets relief from cold nights on the streets.Mr Kloehnalso visits Sweet-Pea,another friend who also lives in one of the little homes the artist built.She says it keeps her safe and protects her possessions.In the mornings,Mr Kloehn searches the streets for building materials.He gathers whathe can and takes it to his studio.There,he puts the houses together.Empty coffee bagsbecome roof material.A washing machine door and refrigerator part become windows.Nails,screws and the sticky glue hold all the pieces together.The artist also attaches a smallelectrical device to t。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档