文档详情

2022年新高考全国卷1英语阅读理解C篇深度解读含译文

赵****
实名认证
店铺
DOCX
17.21KB
约8页
文档ID:357516737
2022年新高考全国卷1英语阅读理解C篇深度解读含译文_第1页
1/8

2022年新高考全国卷1英语阅读理解C篇深度解读含译文The elderly residents (居民) in care homes in London are being given hens to look after to stop them feeling lonely.The project was dreamed up by a local charity (慈善组织) to reduce loneliness and improve elderly people’s wellbeing. It is also being used to help patients suffering dementia, a serious illness of the mind. Staff in care homes have reported a reduction in the use of medicine where hens are in use.Among those taking part in the project is 80-year-old Ruth Xavier. She said: “I used to keep hens when I was younger and had to prepare their breakfast each morning before I went to school.“I like the project a lot. I am down there in my wheelchair in the morning letting the hens out and down there again at night to see they’ve gone to bed.“It’s good to have a different focus. People have been bringing their children in to see the hens and residents come and sit outside to watch them. I’m enjoying the creative activities, and it feels great to have done something useful.”There are now 700 elderly people looking after hens in 20 care homes in the North East, and the charity has been given financial support to roll it out countrywide.Wendy Wilson, extra care manager at 60 Penfold Street, one of the first to embark onthe project, said: “Residents really welcome the idea of the project and the creative sessions. We are looking forward to the benefits and fun the project can bring to people here.”Lynn Lewis, director of Notting Hill Pathways, said: “We are happy to be taking part in the project. It will really help connect our residents through a shared interest and creative activities.28. What is the purpose of the project?A. To ensure harmony in care homes.B. To provide part-time jobs for the aged.C. To raise money for medical research.D. To promote the elderly people’s welfare.29. How has the project affected Ruth Xavier?A. She has learned new life skills.B. She has gained a sense of achievement.C. She has recovered her memory.D. She has developed a strong personality.30. What do the underlined words “embark on” mean in paragraph 7?A. Improve. B. Oppose. C. Begin. D. Evaluate.31. What can we learn about the project from the last two paragraphs?A. It is well received.B. It needs to be more creative.C. It is highly profitable.D. It takes ages to see the results文章主旨:英国伦敦的一家慈善机构创办了一个让养老院的老人养鸡的项目,以便减少老人的孤独感,收到很好的效果,这个项目非常受老年人的欢迎。

答案与解析28. D 根据设问方式可知本题为事实细节题根据第二段The project was dreamed up by a local charity (慈善组织) to reduce loneliness and improve elderly people’s wellbeing. 可知,设立这个项目的目的是为了减少老年人的孤独,提升他们的幸福感D 项中的 promote(促进) 与文中improve 相对应,welfare(幸福)与文中的wellbeing(幸福)相对应,所以选 D29. B 根据设问方式可知本题为推理判断题根据第五段 “It’s good to have a different focus. People have been bringing their children in to see the hens and residents come and sit outside to watch them. I’m enjoying the creative activities, and it feels great to have done something useful.” 可知,Ruth Xavier 养鸡使她有不同的关注点,她很喜欢这种有创意的活动,做些有用的事让她感觉很好,由此可以推断出她从养鸡这个活动中获得了成就感(a sense of achievement)。

30. C 根据设问方式可知本题为词义猜测题根据Wendy Wilson, extra care manager at 60 Penfold Street, one of the first toembark on the project, said: “Residents really welcome the idea of the project and the creative sessions.中embark on 前面的 one of the first 及其后面的 Residents really welcome the idea of 可知,此处指的是 Wendy Wilson 是最早发起(begin)这个项目的人之一,所以选择C31. A 根据设问方式可知本题为推理判断题根据最后两段中 Residents really welcome the idea of the project … We are happy to be taking part in the project. 可知,人们欢迎这个项目,并且乐于参与其中,因此可以推断这个项目很受大家欢迎(well received)。

文本改写为语法填空The elderly residents (居民) in care homes in London are being given hens to look after to stop them 1 (feel)lonely.The project 2 (dream) up by a local charity (慈善组织) to reduce 3 (lonely)and improve elderly people’s wellbeing. It is also being used to help patients suffering dementia, 4 serious illness of the mind. Staff in care homes have reported a reduction in the use of medicine where hens are in use.Among those taking part 5 the project is 80-year-old Ruth Xavier. She said: “I used to keep hens 6 I was younger and had to prepare their breakfast each morning before I went to school.“I like the project a lot. I am down there in my wheelchair in the morning letting the hens out and down there again at night to see they’ve gone to bed.“It’s good to have a different focus. People have been bringing their children in to see the hens and residents come and sit outside to watch them. I’m enjoying the creative 7 (activity), and it feels great to have done something useful.”There are now 700 elderly people looking after hens in 20 care homes in the North East, 8 the charity has been given financial support to roll it out countrywide.Wendy Wilson, extra care manager at 60 Penfold Street, one of the first 9 (begin) the project, said: “Residents really welcome the idea of the project and the creative sessions. We 10 (look)forward to the benefits and fun the project can bring to peo。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档