文档详情

2022年广东省佛山市英语一模试卷(附答案详解)

亦***
实名认证
店铺
DOCX
47.83KB
约21页
文档ID:268016887
2022年广东省佛山市英语一模试卷(附答案详解)_第1页
1/21

2022年广东省佛山市英语一模试卷一、阅读理解(本大题共15小题,共37.5分)AFour Best of British marketsWhether you're looking for antiques,food,collectors* items or just random junk,our rich heritage has produced some of the finest markets in the world.Here are four of them. Edinburgh Farmers1 MarketTraders in Edinburgh have long sold their goods in the shadow of the city's spectacular castle.lt takes place on Castle Terrace every Saturday and attracts a huge crowd with its locally sourced goods.The market is now in its 15th year and champions the very best in Scottish produce. Billingsgate Fish MarketThis hub in the heart of the East End of London is the biggest inland market in Britain.Dating back to the 16th century,Billingsgate is now served by almost every UK port,with fish transported through the night to arrive for trading,which starts at 4 a.m.Jt is famed for shifting 25, 000 tons of fish each year.St George's MarketFollow your nose along May Street in Belfast and the smells of delicious home-made food from across the globe will land you in St George's Market,once voted the best in the UK.Completed in 1896 and featuring tasty food,the trading place is also one of Belfast's oldest attractions,thanks to its wide range of goods and live music performances.Ford Airfield MarketLooking for an old-style prosthetic leg,a ventriloquist's dummy,or even a suit of armour? The chances are you'll find what you're after - and plenty of other random stuff - at one of the hundreds of stalls here in West Sussex.Huge car-boot sales (旧货市场)are held at the weekends all year round,come rain or shine.The market has been running for 25 years and is a well-known treasure trove for antiques experts looking for a bargain.1. Which market has the longest history? A. Edinburgh Farmers* Market.B. Billingsgate Fish Market.C. St George's Market.D. Ford Airfield Market.like to own a bike like the one Mr.Warren had just shown him. "My deliveries would double with that/' he thought longingly.Suddenly,Daniel lost balance and fell on the road.He got up and leaned the bike against the wall to see what had happened.He found a nail stuck in the back tire (轮胎)and he unluckily had a flat tire.As he turned around and tried to think of what to do,he saw something unusual. A strange man Daniel had never seen before furtively (鬼鬼祟祟土也)looked around and placed a package under his jacket. "Hey!” Daniel shouted at the man. "Hey there!What are you doing? That's not yours!n The man heard Daniel and started to run as fast as he could. 注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

After having a look at his bike's flat tire,Daniel quickly started to run after the man. Mr.Warren arrived on his new bike,and then helped pin (才安住) the thief down.答案和解析1〜3.【答案】B、C、D【解析】(1) B.细节理解题根据 Edinburgh Farmers* Market 中的”The market is now in its 15th year (这个市场现在是第 15 个年头)";Billingsgate Fish Market 中的"Dating back to the 16th century (比林斯盖特的历史可以追溯到16世纪)”;St George's Market中的 nCompleted in 1896 (完工于 1896 年)”以及 Ford Airfield Market 中的"The market has been running for 25 years (这个市场已经运营了 25年)”可知,比林斯盖特鱼市的历史最长。

故选Bo(2)C.细节理解题根据St George's Market中的''Completed in 1896 and featuring tasty food,the trading place is also one of Belfast's oldest at tractions,thanks to its wide range of goods and live music performances.(完工于 1896 年, 以美味的食物为特色,交易场所也是贝尔法斯特最古老的景点之一,因为它有各种各样 的商品和现场音乐表演可知,圣乔治市场的主要特色是食物3)D.细节理解题根据 Ford Airfield Market 中的,rHuge car-boot sales (旧货市场) are held at the weekends all year round,come rain or shine.(每年的周末都会举行大型的汽 车行李箱销售活动,风雨无阻可知,福特机场市场以汽车行李箱销售为特色故 选D本文是一篇说明文文章介绍了了英国四大最佳市场,以及各市场的特色和历史1.直接信息题:直接信息题是指能够直接从原文中找到信息,选项在语言表达上与原 文基本一致的题目。

2.间接信息题:间接信息题是能够从原文中找到信息,但在语言 表达上与原文有差异,做题时需要对原文信息进行转换3.综合信息题:综合信息题 是指这类题目所涉及的信息不是原文的某一句话,可能是原文的几句话,或者是散落在 文章不同的地方,要求学生把原文所提供的信息综合起来分析,而不能断章取义4〜7.【答案】A、C、B、D【解析】(1) A.细节理解题根据第三段中nShe redesigned their courses for the English department to make it culturally relevant to her pupils who are from mostly Africa,the Middle East,the Caribbean,and South America.Since then,her English language learners have shown a 40 percent increase in their reading.她重新设计了英语系的课程,使其在文化上与她主要 来自非洲、中东、加勒比地区和南美洲的学生相关从那以后,她的英语学习者的阅读 能力增长了 40%.)呵知,Thorpe重新设计的课程让学生们花了更多的时间阅读。

故选 Ao(2)C.细节理解题根据最后一段中"Organized by UNESCO and first awarded in 2015, the Global Teacher Prize is an annual award to a teacher who has made a vast difference to th e profession.(全球教师奖由联合国教科文组织组织,于2015年首次颁发,每年颁发给 为该专业做出巨大贡献的教师”可知,全球教师奖针对有巨大贡献的教师3)B.观点态度题根据第四段"Ms.Thorpe spent a lot of time encouraging her pupils to apply for college and helped them w ith their applications and accessing fully-funded scholarships.She helped her senior pupils in 2018-2019 win more than $ 6.7 million in scholarships to 11 colleges,with most of them not having to pay for their education. ( Thorpe女士花了很多时间鼓励她的学生申请大学,帮 助他们申请并获得全额奖学金。

她在2018-2019年帮助她的高年级学生赢得了 11所大 学超过670万美元的奖学金,其中大多数学生无需支付学费)”以及倒数第二段"She plans to use the prize money to give less well-off pupils an opportunity of receiving a th。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档