2022年6月英语四级听力答案(网友版)短对话答案 1. A. The woman should go on playing chess. 2. D. Mary probably knows Sally’s new address. 3. B. His notes are not easy to read. 4. D. The man had better choose another restaurant. 5. C. He has been looking forward to spring. 6. B. The man appreciates the woman’s help. 7. B. Go to work on foot. 8. A. Temporary closing has disturbed the airport’s operation. Conversion one 9. C. It has a chemical processing plant. 10. D. He’s a salesman. 11.C. Mr. Grand’s personal assistance. 12. B. Provide details of their products and services. Conversion two 13. A. She listened to recordings of many European orchestras. 14. D. She began taking violin lessons as a small child. 15. A. It was the chance of a lifetime. 听力短文 Passage One 16. What does the speaker say about William Shakespeare? 答案:B) His personal history is little known. 【点评】此题考察事实细节。
文章中先提出“有多少人了解莎士比亚本人”的问题,接着指出各学者经过几个世纪的讨论之后,仍旧在不断探究发觉他的个人史由此可知,莎士比亚的个人史很少有人知道 17. What do we learn about Shakespeare”s father? 答案:D) He was a member of the town council. 【点评】此题考察事实细节文章中提到莎士比亚的父亲受人敬重,是Stratford-on-Avon镇议会的一名成员选项a member of the town council与原文完全对应 18. Why does the speaker say parts of Shakespeare”s life will remain a mystery? 答案:C) Possible sources of clues about him were lost in a fire. 【点评】此题考察事实细节文章中提到莎士比亚一局部的生活将永久不为人所知由于1666年伦敦的一场大火把许多重要文件烧毁了,而这些原来可能是了解莎士比亚的重要线索所以答案选择Possible sources of clues about him were lost in a fire。
Passage Two 19. What is mentioned as a most common danger when people go travelling abroad? 答案:A) Theft. 【点评】此题考察事实细节原文开篇就提到人们在外出旅游时会遇到许多危急,而其中最为常见的就是盗窃依据所听即所得,可选出正确答案 20. What is the most important thing to do when you prepare for your trip abroad? 答案:B) Have the right documents. 【点评】此题考察事实细节原文中提到在预备出国旅游时,肯定要确保文件正确,避开消失签证错误、过期护照等状况因此答案应选正确的文件选项中的documents与文中的paperwork对应 21. What does the speaker suggest you do when you arrive at your destination? 答案:B) Use official transport. 【点评】文章最终提到,到达目的地后要选择乘坐正式的交通工具,不要搭乘生疏人的车。
选项use official transport和文中完全全都,所听即所得可得出答案 短文3 答案 22. C) Sell inexpensive products. 23. A) At a meeting of top British businesspeople. 24. D) Insulted. 25. B) There should be a limit to one”s sense of humour. 听力填空答案 26. prospering 27. decade 28. opposite 29. sustain 30. In simple terms 31. establish 32. reasonably 33. take into account 34. misleading 35. using up。