Unit 5 First aid Section Learning about Language & Using Language . 单句语法填空1Don t put so much_(press) on the children.Its harmful to their health. OK ,I won t.答案:pressure 2They have earned lots of money ,so I_(firm)believe that the business is a success. 答案:firmly 3He said_(mild) to me that he didnt mean to upset me.答案:mildly 4 Though_(warn) again and again , the young man still drove after drinking,leading to his being fined. 答案:warned 5There is little doubt_you will be able to judge truth and error if you have confidence in yourself. 答案:that 6It s vital that a successful movie _(pay) much attention to its theme and the figures characters.答案:(should) pay 7Due to lack of _(treat),some patients rescued from the ruins died soon. 答案:treatment 8The burning plastic gave off _(poison) gas,which is harmful to our health. 答案:poisonous 9He was_(injury) seriously,which caused him to be absent from the 2010 World Cup. 答案:injured 10As far as Im concerned, reading is_vital importance in language learning. 答案:of . 完成句子1_he is the very person you are looking for. 毫无疑问,他就是你正在寻找的那个人。
答案:There is no doubt that 2 We_in the classroom_a stranger knocked at the door. 我们正在教室里学习,这时有个陌生人敲门答案:were studying;when 3_Mr Li_he saw on TV yesterday. 他昨天在电视上看到的是李先生答案:It was ;who/that 4 He s a writer , in other words, he makes his living_. 他是一个作家,换句话说,他靠写作谋生答案:by writing 5The heavy rain_us_playing football. 下大雨了,我们不能踢足球了答案:prevented ; from 6_,you can drive your car to Qingdao. 如果可能,你可以开车去青岛答案:If possible . 阅读理解Would you be happier if you spent more time discussing the state of the world and the meaning of lifeand less time talking about the weather? It may sound counterintuitive,but people who spend more of their day having deep discussions and less time on small talk seem to be happier ,said Matthias Mehl,a psychologist who published a study in PsychologicalScience. “We found this so interesting, because it could have gone the other waypeople usually believe that as long as you surf on the shallow ( 浅的) level of life youre happy,and if you go into the depths (深度) you ll be unhappy,” Dr.Mehl said.But,he suggested ,deep conversations seemed to hold the key to happiness for two main reasons:both because human beings are driven to find and create meaning in their lives,and because we are social animals who want and need to connect with other people. “By making meaningful conversations , we manage to work out the meaning of this world , ” Dr.Mehl said. “And,as you find this meaning, you connect with your partner ,and we know that interpersonal (人与人之间的) connection and communication is a basis of happiness.”The study involved 79 college students wearing an electronic recorder that recorded their conversation every 12.5 minutes for four days. Researchers then went through the tapes and classified ( 分类 ) the conversation as small talk about the weather or having watched a TV show,and more meaningful talk about current affairs, philosophy, or the role of education.A conversation about a TV show wasnt always considered small talk;it could be classified as deep if the speakers studied the characters. The research found that about 45.9 percent of the days conversations the happiest person had were important and serious, while only 21.8 percent of the unhappiest persons conversations were important and serious.Small talk made up only 10 percent of the happiest persons conversations,while it made up almost three times as much of the unhappiest persons conversations.Next ,Dr.Mehl wants to see if people can actually make themselves happier by having more deep conversations. 语篇解读本文是说明文。
一项最新研究认为深度交流有利于增进人的幸福感1What does the underlined word “counterintuitive” in Paragraph 2 mean?AAgainst expectation. B Widely known. CObvious or natural. D Scientific and true. 解析:词义猜测题文章先介绍了最新的研究成果people who spend more of their day having deep discussions and less time on small talk seem to be happier,下文中又说people usually believe that as long as you surf on the shallow level of life youre happy,由此可知,最新研究得出的结论和人们固有的观念是不一样的,所以A项正确答案:A 2According to the research,which of the following most probably makes you happier in general? ATalking about the weather. BTalking about a TV show. CTalking about philosophy. DTalking about fashion. 解析:细节理解题。
根据研究者的分类,一般而言,A、B 、D项都是 small talk ,只有 C项是 deep conversations根据该研究,deep conversations会让人更快乐答案:C 3The author of the text seems to_. Abelieve the more deep talk,the happier Bdoubt the conclusions of the research Cbe confused about the research Dreport fairly on the research 解析:观点态度题本文是一篇说明文,介绍了一项最新研究成果及其研究的过程文章大量引用了研究者的观点以及研究数据,作者并没有在文中表达自己的观点,所以正确答案是 D答案:D 4What s the best title for the text?AWhat is deep talk? BTalk deeply,be happy? CHow to talk deeply? DSuggestions on conversation 解析:标题归纳题文章介绍了一项最新的研究deep conversations会让人更快乐,并且介绍了研究的过程,解释了原因。
答案:B St John Ambulance,Australias leading provider of first aid training with nearly 400,000 participants annually ,is internationally recognized as a First Aid Trainer.National medical and techni。