文档详情

四级详细阅读技巧

枫**
实名认证
店铺
PPT
333.47KB
约24页
文档ID:608298468
四级详细阅读技巧_第1页
1/24

单击此处编辑母版标题样式,单击此处编辑母版文本样式,第二级,第三级,第四级,第五级,*,传统阅读理解,总的解题思路,1.根据题干到文章中查找适当的地方,运用推理判断得出正确答案,切不可凭空猜测想象,所选答案一定有据可依2.正确选项不可能与文中原句完全一样,而是原文信息的同义改写或近意改写措辞过于绝对化的选项,一般不是正确选项3.注意解题顺序,优先回答与细节和事实有关的问题,然后再回答与文章主题有关的问题,最后完成推理性问题4.灵活采用解题方法,认真阅读题目和选项,找出选型之间的不同点,灵活运用排除,推理等各种解题方法5.做完一篇文章的所有题目后,把五个题目答案连接起来,看看与文章大意是否相符,是否存在自相矛盾Passage Two,Questions 62 to 66 are based on the following passage.,When next years crop of high-school graduates arrive at Oxford University in the fall of 2009,theyll be joined by a new face;Andrew Hamilton,the 55-year-old provost(教务长)of Yale,wholl become Oxfords vice-chancellora position equivalent to university president in America.,Hamilton isnt the only educator crossing the Atlantic.Schools in France,Egypt,Singapore,etc,have also recently made top-level hires from abroad.Higher education has become a big and competitive business nowadays,and like so many businesses,its gone global.Yet the talent flow isnt universal.,High-level personnel tend to head in only one direction:outward from America.,The chief reason is that American schools dont tend to seriously consider looking abroad.For example,when the board of the University of Colorado searched for a new president,it wanted a leader familiar with the state government,a major source of the universitys budget.“We didnt do any global consideration,”says Patricia Hayes,the boards chair.,The board ultimately picked Bruce Benson,a 69-year-old Colorado businessman and political activist(活动家)who is likely to do well in the main task of modern university presidents:fund-raising.Fund-raising is a distinctively American thing,since U.S.,schools rely heavily on donations,.The fund-raising ability is largely a product of experience and necessity.,Many European universities,meanwhile,are still mostly dependent on government funding.,But government support has failed to keep pace with rising student number.The decline in government support has made funding-raising an increasing necessary ability among administrators and has hiring committees hungry for Americans.,In the past few years,prominent schools around the world have joined the trend.In 2003,when Cambridge University appointed Alison Richard,another former Yale provost,as its vice-chancellor,the university publicly stressed,that in her previous job she had overseen“a major strengthening of Yales financial position.”,Of course,fund-raising isnt the only skill outsiders offer.The globalization of education means more universities will be seeking heads with international experience of some kind of promote international programs and attract a global student body.,Foreigners can offer a fresh perspective on established practices.,62.What is the current trend in higher education discussed in the passage?,A)Institutions worldwide are hiring administrators from the U.S.,B)A lot of political activists are being recruited as administrators.,C)American universities are enrolling more international students.,D)University presidents are paying more attention to funding-raising.,63.What is the chief consideration of American universities when hiring top-level administrators?,A)The political correctness.B)Their ability to raise funds.,C)Their fame in academic circles.D)Their administrative experience.,64.What do we learn about European universities from the passage?,A)The tuitions they charge have been rising considerably.,B)Their operation is under strict government supervision.,C)They are strengthening their position by globalization.,D)Most of their revenues come from the government.,65.Cambridge University appointed Alison Richard as its vice-chancellor chiefly because _.,A)she was known to be good at raising money,B)she could help strengthen its ties with Yale,C)she knew how to attract students overseas,D)she had boosted Yales academic status,66.In what way do top-level administrators from abroad contribute to university development?,A)They can enhance the universitys image.,B)They will bring with them more international faculty.,C)They will view a lot of things from a new perspective.,D)They can set up new academic disciplines.,62.What is the current trend in higher education discussed in the passage?62.文章中讨论的目前高等教育的趋势是什么?,A)Institutions worldwide are hiring administrators from the U.S.A)世界范围的高校正在从美国聘请管理人员。

B)A lot of political activists are being recruited as administrators.B)大量政治活动家被聘为管理人员C)American universities are enrolling more international students.C)美国大学扩招留学生.,D)University presidents are paying more attention to funding-raising D)大学校长更加注重筹措资金快速解题】事实细节题根据题干中the current trend in higher education,定位答案在第二段最后两句正确项分析】根据这两句话Yet the talent flow isnt universal.High-level personnel tend to head in only one direction:outward from America.如今,高等教育已成为极具竞争力的商业行为,并且日渐国际化但是人才的流动并不是世界性的高层的管理人员往往来自一个地方:美国选项A意思与之相近,故选择A。

干扰项分析】根据第三段末“筹措资金的能力在很大程度上依靠经验,也是美国校长必须具备的能力”,D项表述与原文不符B、C项文中均未提及63.What is the chief consideration of American universities when hiring top-level administrators?62.在聘请高层管理人员时,美国大学主要考。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档
相关文档