文档详情

高一英语基础阅读理解专项解析

枫**
实名认证
店铺
PDF
7.71MB
约59页
文档ID:577350670
高一英语基础阅读理解专项解析_第1页
1/59

高一英语基础阅读理解专项解析文学与艺术应考专项解析——提问文章标题或者大意的选择题怎么回答?一篇文章是一个有机的整体,如果有几个段落,则它们之间都有紧密的联系 每篇文章又有各自的中心思想,我们又叫它主题句主题句的出现大致分为以下几种情况:( 1)位于文章的首段;( 2)位于文章的尾段;( 3)位于文章的中段;( 4)贯穿于文章的全文;( 5)文章中没有直接表现出来,要通过深层理解才能找出文章的主题在抓文章的主题时, 我们可以先快速地阅读文章的开头和结尾, 再回过头来阅读整篇文章,在细读利理解全文的基础上,结合所学语言知识、背景知识、生活常识、科学专业知识进行逻辑思维、推理、判断,从而获取文章中暗含的信息,最后对文章做出归纳或概括,这对理解全文,把握作者的主旨和意图有好处题型简述提问文章标题或大意用来考查考生对全文的整体理解能力和深层次的分析、 判断、 推理和归纳能力 其题型一般有三种: 一种是选择文章的标题或大意;一种是回答文章的标题或大意是什么;最后一种是判断该句是否是文章的标题或大意主要提问方式这类题的主要有下列提问方式:1. The passage mainly shows us.2. The passage is mainly about .3. The best title of the story is.4. The main idea of the passage is t hat .5. The story tells us "6. The writer is mainly talking about .7. From the passage we can conclude ( 得出结论) that.8. What do you think the proper title fbr the passage is?9. Is ...the proper title fbr the passage? Part One〔Passage 1|The famous director of a big and expensive movie planned to film a beautiful sunset over theocean, so that the audiences could see his hero and heroine in front of it at the end of the film asthey said goodbye to each other fbr ever. He sent his camera crew out one evening to film thesunset for him.The next morning he said to the men, “Have you provided me with that sunset?”“No, sir," the men answered.The director was angry. "Why not?” he asked.“Well, sir," one of the men answered, "we're on the east coast here, and the sun sets in thewest. We can get you a sunrise over the sea, if necessary, but not a sunset.”“But I want a sunset!” the director shouted. "Go to the airport, take the next flight to the westcoast, and get one.^^But then a young secretary had an idea. "Why don't you photograph a sunrise,“ shesuggested, 44and then play it backwards? Then it'll look like a sunset.^^“That's a very good idea!” the director said. Then he turned to the camera crew and said,“Tomorrow morning I want you to get me a beautiful sunrise over the sea.”The camera crew went out early the next morning and filmed a bright sunrise over the beachin the middle of a beautiful bay. Then at nine o'clock they took it to the director. "Here it is, sir,“they said, and gave it to him. He was very pleased.They all went into the studio. "All right,v the director explained, "now our hero and heroineare going to say goodbye. Run the film backwards so that we can see the 'sunset' behind them.^^The “sunset“ began, but after a quarter of a minute, the director suddenly put his face in hishands and shouted to the camera crew to stop.The birds in the film were flying backwards, and the waves on the sea were going away fromthe beach.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. One evening the director sent his camera crew out. A. to film a scene on the sea B. to find an actor and an actressC. to watch a beautiful sunset D. to meet the audience2. Why did the director want to send his crew to the west coast?A. Because he changed his mind about getting a sunset.B. Because he was angry with his crew.C. Because he wanted to get a scene of sunset.D. Because it was his secretary's suggestion.3. The director wanted to film a sunset over the ocean b e c a u s e ,A. it went well with the separation of the hero and heroineB. when they arrived at the beach it was already in the eveningC. it was more moving than a sunriseD. the ocean looked more beautiful at sunset4. After the “sunset" began, the director suddenly put his face in his h a n d s .A. because he was moved to tearsB. as he saw everything in the film moving backwardsC. as the sunrise did not look as beautiful as he had imaginedD. because he was disappointed with the performance of the hero and heroine5. Which of the following is NOT true?A. The crew had to follow the secretary's advice ( 忠告) .B. If you want to see a sunrise, the east coat is the place to go.C. The camera crew wasn't able to film the scene the first day.D. The director ordered his crew to stop filming the “sunset”.我的答案: 1. 2. 3. 4. 5.单词表director[diYekW]n.导演heroine「herduin]n.女主角camera crew['kaemdra kru:]n.摄制组film[film]vt.拍摄provide[pr^vaid]vt.供给:供应 coast[kaust]n.海岸secretary[^ekratri]n.秘书suggestTsdd est]V .建议bay[bei]n.海湾studio['stju:di5u]n.摄影室;录音室了解这些用法provide vt. “ 供给,供应, 把…;提供…, 准 备 , ( 法律等)规定…” vi." 预 防 ( 灾害) ,( 为将来) 准备,赡养,抚养”1) provide sth.Sheep provide w ool,羊提供羊毛。

The school will provide tents and food.学校会提供帐篷和食物2) provide sth. For/to sb. =provide sb. with sth.They provided food and clothes for the sufferers.=They provided the sufferers with food and clothes.他们提供食物和衣服给受难者3) provide+that 从句The contract provides that the rent must be paid monthly.合同上规定房租必须按月付清4) provide for/against sth.You'd better provide for/against an earthquake.你们最好做预防地震的准备5) provide for sb.He had to provide for the large family.他必须蟾养这个大家庭The children are well provided for.孩子们收到妥善照顾suggest vt.“( 向・・. )提议…, 建 议 称 ・・・, 提议称…, 暗 示 …,使…想起”1) suggest sth. to sb.They suggested another development program to the government.他们向政府提议另一项开发计划。

I suggested a way out to her.我向她提出一个解决问题的办法What does the word 44black^^ suggest to you?“ 黑” 这个词使你联想到什么?The idea suggested itself to his mind.这个念头浮现在他的心中2) suggest doing sth.May I suggest going there by train?=May I suggest (that) we (should) go there by train?我建议大家搭火车去那里如何?She suggested staying there for another day.=She suggested (that) we (should) stay there for another day.她建议在那里再停留一天3) suggest+(that)从句( 句中通常用虚拟语气:( should)+动词原形)She suggested (that) we (should) have lunch at the new restaurant.=She suggested having lunch at the new restaurant..她建议在那家新餐馆吃午饭。

suggest作“ 建议” 讲时,用虚拟语气)I suggested that you had a secret understanding with him.我觉得你跟他心照不宣 suggest不作“ 建议” 讲时,用陈述语气)4) suggest to sb. + (that)从句 ( 句中通常用虚拟语气:( should)+ 动词原形)I suggested to him that he (should) join the club activity.我建议他应该参加该俱乐部活动 suggest作“ 建议” 讲时,用虚拟语气)I suggested to him that he (should) do it at once.我建议他马上就干 suggest作“ 建议” 讲时,用虚拟语气)I suggested to him that this was a good job for him.我暗示他这对他来说是一份不错的工作 suggest不作“ 建议” 讲时,用陈述语气)5) suggest sth.The summer suggests our happy days in the South.夏天使我们想起了在南方的快乐日子。

I only suggest the plan. You decide.这个计划我只是建议建议,你决定吧 【 注意】suggest that…中 的that从句并非总是用虚拟语气:表示“ 建议做某事“ 时,用虚拟语气;表示“ 暗示,表明…' ’ 时,则不用虚拟语气,而用陈述语气如:Jane's pale face suggested she was ill, and her parents suggested that she (should) have amedical examination.简苍白的脸色表明她生病了,她父母建议她到医院做一下检查检验你的对与错:1 .A 理解类试题 第一段中“ …planned to film a beautiful sunset over the ocean…”和最后一句中“…to film the sunset fbr him”说明了行动的目的2 .C 理解类试题 第五段中”...we're on the east coast here, and the sun sets in the west”说明了原因3 .A 细节题第一段中“so that the audiences could see his hero and heroine in front of it atthe end of the film as they said goodbye to each other fbr ever”说明了 原因。

4 . B理解类试题文章的最后一段说明了原因5 . D同上,A、B、C项的陈述在文章的第前六段都已交待第七段和第八段的叙述使我们得知D项是错误的Translation一部昂贵的大片导演计划在大洋的上空拍摄美丽的落日, 以便观众在影片末尾可以看见男女主人公在夕阳前互道永别一天傍晚,他派出他的摄制组去拍摄夕阳第二天早晨他对摄制组的人说,“ 你们已经拍摄落日了吗?“摄制组的人说“ 先生,没有导演很生气,他问“ 为什么没有? ”“ 呃,先生' ' 其中一人回答道,“ 我们在东海岸,而太阳在西边落下如果有必要的话,我们可以在海上给你拍到日出,但拍不到落日 但我要的是落日! ” 导演吼道,” 到飞机场去,乘坐下一趟班机去西海岸给我拍落日就在那时, 一个年轻的秘书想出了一个办法 “ 你们为什么不拍摄日出, 然后往后倒呢?这样它看起来就像落日了 她建议道导演说“ 这是- - 个好主意!” 于是他转过头来对摄制组的人说,“ 我要你们明天把海上美丽的日出给我拍下来第二天清晨摄制组出去了, 他们在美丽的海湾中心把海滩上美丽的日出拍下来了 九点钟时,他们把拍摄的日出送到了导演那里 先生,给 ,” 他们边说边把拍摄的带子交给了导演 ,导演对此很满意。

他们所有人都走进了录音室 好啦,” 导演解释道,“ 现在男女主人公将要道别了把把胶片往后倒,这样我就能他们背后的‘ 落日’ 了 落日, 开始了,但是十五秒之后,导演双手捂着脸,大声叫摄制组停胶片中的鸟正在往后飞,海浪也在从海滩上往卜退〔PassageClaude and Louris are “giraffes”. So are police officers Hankins and Pearson. These men andwomen don't look like giraffes; they look like you and me. Then, why do people call them“giraffes”?A giraffe, they say, is an animal that sticks its neck out, can see places far away and has alarge heart. It lives a quiet life and moves about in an easy and beautiful way. In the same way, a“girafife“ can be a person who likes to “stick his or her neck out“ for other people, always watchesfbr future happenings, has a warm heart for people around, and at the same time lives a quiet andbeautiful life himself or herself“The Giraffe Projecf is a 1 O-year-old group which finds and honors "giraffes" in the USand in the world. The group wants to teach people to do something to build a better world. Thegroup members believe that a person shouldn't draw his or her head back; instead, they tell peopleto "stick their neck out” and help others. Claude and Louris, Hankins and Pearson are only a fewof the nearly 1,000 “giraffes“ that the group found and honored.Claude and Louris were getting old and they left their work with some money that they savedfbr future use. One day, however, they saw a homeless man looking fbr a place to keep warm andthey decided that they should “stick their neck out” and give him some help. Today, they lived inFriends' House, where they invite twelve homeless people to stay every night.Police officers Hankins and Pearson work in a large city. They see crimes every day and theirwork is sometimes dangerous. They work hard fbr their money. However, these two men put theirsavings together and even borrowed money to start an educational center to teach young peoplein a poor part of the city. Hankins and Pearson are certainly "giraf&s”.直通考场Read the passage and choose the best answer:L Which of the following is true?A. Some of the people around us look like giraffes. B. Giraffes are the most beautiful animal in the world.C. ”Giraffes" is a beautiful name for those who are ready to help other people.D. A "giraffe" is someone who can stick his neck out and see the future.2. "The Giraffe Project" is a g r o u p .A. of police officers B. which appeared ten years agoC. of ten-year-old children D. which takes care of children3. People call Claude and Hankins "giraffes'' because t he y .A. do what is needed for a good world B. are not afraid of dangerous workC. found a home for some homeless people D. made money only for other people4. What does ((The Giraffe Project” do?A. It tells people how to live a quiet life.B. It helps the homeless and teaches the young people.C. It tries to find 1,000 warm-hearted people in the US.D. It shows people what their duty is for a better world.5. The passage mainly tries to tell us.A. what giraffes are likeB. what the Giraffe Project isC. why Claude, Louris, Hankins and Pearson are called “giraffes”D. what we should do for a better world我的答案: 1. 2. 3. 4. 5.单词表giraffe[djiYa:f]n.长颈鹿stick[stik]vt.伸出project['pr d ekt]n.工程honor[ , 同vt.表彰crime[kraim ]n.犯罪educational[edju/keitfenl]adj.教育的 了解这些用法stick n.“ 棒,棍,拐杖”He put a stick into the ground to mark the point.他在地上插了一根棒子,作为那个地点的记号。

This is his walking stick.这是他的拐杖vt. “ 伸出…;突出”1) stick out sth .伸出某物The boy stuck hid tongue out at m e.那个男孩对我伸舌头Don't stick your head out of the car window.切勿把头伸出车窗2) sb./sth. stick o u t突出,醒目, 显眼, 伸出来The others on the football team are good, but Jack really sticks out.该队的其他队员虽然也很好,但杰克是他们当中出类拔萃的The house stuck out because of its colour.那所房子因为其颜色而引人注目Tom's front teeth stick out.汤姆的前牙向前突出3) stick out for s th .坚持要/ 索取某物;对某物的要求不让步They will stick out for every penny to which they feel they are entitled.他们坚决要求拿到他们认为应得的每一分钱。

4) stick out a m ile显而易见;一 目了然It sticks out a mile that the government will call an early election.很显然政府将提前选举5) stick out against sth .坚决反对某事The trade unions are continuing to stick out against the government's wage and pricecontrols.工会在继续反对政府对工资和物价的控制6) stick one's neck/chin out 惹祸;自找麻烦;冒险George is always sticking his chin/neck out by saying something he shouldn't.乔治总是说些不该说的话而惹上麻烦 吠h o n o r回n.“ 名誉,名声,面子,敬意,道义心” ; 目n. “ 光荣的人或物”The players competed for the honor of their country.运动员们为了他们祖国的荣誉而竞争。

We should show honor to old people.我们应该向老人表示敬意He is a man of honor.他是一个有道义心的人She is an honor to our school.她是我们学校的光荣It is a great honor to receive that prize.能拿到那个奖是无上的光荣Vt. “ 给予某人荣誉/ 光荣;对某人表示敬意;尊敬某人”Would you honor us by visiting/with a visit?=We would be honored if you would visit us.倘蒙光临我们实不胜荣幸之至He has honored me with a visit.承蒙他来接见了我She is honored as a model worker.她被尊为劳动模范1) do sb. honor=do honor to sb .对某人表示敬意;成为某人的荣誉He did honor to the great dead =He did honor to the great dead.他向伟大的死者致敬His contributions to science do honor to our country.他在科学上的贡献为我们国家争光。

2) do sb. the honor of doing sth .给予某人做某事的荣誉;给予某人做某事的面子Will you do me the honor of dining with me tonight?我是否有此荣幸请你今晚与我一起吃晚餐?He did me the honor to dine with me.他给予我面子,同我一道进餐3) have the honor of doing/to do sth .有做某事的荣誉May I have the honor of doing so? 我可以这样做吗?May I have the honor to dance with you?我有荣幸与你跳舞吗?4) in honor o f 向某人表示敬意;为了招待某人;为了纪念某人We shall give dinner in honor of him.我们将设宴招待他There is a party tonight in honor of our new president.为了庆祝新总经理就任,今晚有个聚会5) on one,s (word of) honor以某人的名誉担保It is true on my honor.我以我的荣誉担保这是真的。

6) put sb. on his honor 使某人保证We should do something to put the students on their honor not to cheat in examinations.我们应该采取措施使学生们保证在考试中不作弊检验你的对与错:1 .C 从短文的第一、二两段可知“ 长颈鹿” 是送给那些乐于助人的人的美名2 .B 从短文的第三两段可知“ 长颈鹿工程” 是十年前出现的3 .A 从短文的第三、四、五三段可知,克劳德和汉金斯被人称之为“ 长颈鹿' ' 是因为他们不惜牺牲自我的利益来帮助他人,为人类营造一个更加美好的世界4 .D 从短文的第三段可知,“ 长颈鹿工程” 是想让人们知道自己的职责就是营造一个更加美好的世界5 .C 这是一道分析推理题,只有通读全文,反复体会作者的意图方能得出答案Translation克劳德和路瑞丝是" 长颈鹿" 警官汉金斯和皮尔逊也是这些男人和女人看起来并不像长颈鹿;他们看起来就像你和我一样那么,人们为什么叫他们为" 长颈鹿" 呢?人们说长颈鹿, 是一种伸出脖子, 能看得远, 有着宽阔胸怀的动物 它过着宁静的生活,以从容和优雅的姿势到处活动。

同样地," 长颈鹿" 有时可能是一个为他人伸出脖子,总是留意将来事情的人,对在周围的人们有着一颗爱心,同时自己过着住宁静而又优美的生活 长颈鹿工程” 是一个有10年历史的团体, 它在美国和世界上发现和表彰“ 长颈鹿’ ’ 似的人 这个团体想要教人们做某些事情来建造 个更加美好的世界 这些团体成员们认为人不 应该缩着头; 相反他们叫人们伸出脖子来帮助别人克劳德和路瑞丝是这个团体发现和表彰的 近 1000个“ 长颈鹿” 中的少数几个人克劳德和路瑞丝年纪渐渐大了,他们带着原来存下来以备将来之用的钱退休了然而,有一天他们看见一个无家可归的人在找地方取暖,他们就决定他们应该伸出脖子来帮助他如今,他们住在“ 朋友之家” ,在那儿他们每天邀请12个无家可归的人住那里警官汉金斯和皮尔逊在一座大城市里工作 他们每天看见犯罪, 他们的工作有时是危险的为了钱,他们努力工作然而,他们俩把他们的储蓄放在•起,甚至借钱创办了 一 个 教育中心来教这个城市里贫困的年轻人汉金斯和皮尔逊当然也是“ 长颈鹿工〔Passage 3|My first exposure to photography was 25 years ago. I was a freshman in college, looking foran interesting elective class, so I picked Basic Photography. I loved it so much, I ended up takingevery photography class they offered. For years my primary interest in life was photography. 1worked in a camera store. I did portraits on the side. I worked two seasons for the National ParkService and tried to work photography and video production into my duties. I got a job as anewspaper photographer so I could shoot every day. And when I wasn't working, I did landscapephotography.If anything rivaled my love fbr photography, it was my love of the outdoors. So when I tooka holiday, I went camping and hiking. My favorite places to visit were Yellowstone, GrandTetons, the San Juan Mountains of southwest Colorado, Death Valley, and Monument Valley.Heck, just about anywhere wild in the wide, open west.While working as a newspaper photographer fbr The Californian in Temecula, California in1988-1990, I discovered the Santa Rosa Plateau Ecological Reserve, a 6000-acre NatureConservancy preserve. This gorgeous area of undeveloped grasslands and rolling, oak-studdedhills is just a few miles from the city. I adopted it as my nearby wilderness retreat, usuallyturning to it fbr peaceful hikes, wildlife watching and photography.直通考场Read the passage and complete the sentences:1.1 have taken phot os.2. What I love to do most in life is to.3. "I did portraits on the side." means that. 4. The Santa Rosa Plateau Ecological Reserve is covered wi t h.5. The best title of the passage is probably "我的答案: 1._____ 2._____ 3._____ 4 .______ 5.______单词表exposure[ i k , s p 8 u 3 8 ]n.( 摄影的) 曝光freshman[ Y r c j m 5 n ]n.( 大学) 新生elective[ i ' l ek t i v]adj.选修的Basic Photography[fb ei s i k g r 5 f i ]n.基础摄影学primary「 p r a i m 而 ]adj.主要的shootW]vt.拍摄landscape[ I s e n ds k e i p ]n.风景、景色rivalp r a i v a i ]vt.同…抗衡/ 竞争Grand Tetons[ gr a n d Zt e t n z ]n.壮丽的特顿山脉the San JuanMountains[ Y a i v 6 1 ]n.圣胡安山Colorado[ *k I r a : d ]n.科罗拉多Monument Valley[ 'm n ju : m 加 t \X\i]n.纪念谷the Santa RosaPlateau[ s 2e n t 6 'rduzd 'p i s e t 3u ]n.圣罗莎高原ecological[ e k a i d3i k a i ]adj.生态学的reserve[n'zd'.v]n.保护区 acre[zeik5]n.亩conservancy[k 加< a:v 加 si]n.保护gorgeous['g : d3as ]adj.华丽的area[领rid]n.地区rolling['rau lit)]adj.起伏的oak-studded[5uk a人did]adj.长满橡树的adoptpt]vt.采用retreat[ri'triit]vi.退却;撤退了解这些用法_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _retreat vi.(从…向…)撤退;后退;倒退;退却;(从…)退 居 ;退缩1) retreat from...to...The defeated troops were forced to retreat to the coast.败军被迫撤退至海岸。

I wish I could retreat to an uninhabited island.但愿我能到无人岛去隐居2) retreat into silence 闭 口 不说话3) retreat from a controversy 放弃争论检验你的对与错:1. for 25 years 由 My first exposure to photography was 25 years ago.可知答案2. take photos/photographs 山 For years my primary interest in life was photography.可知答案3 .1 made portraits as a part-time jo b .根据词组 on the side 的含义可知答案4. undeveloped grasslands, and rolling, oak-studded hills 由 This gorgeous area ofundeveloped grasslands and rolling, oak-studded hills is just a few miles from the city.可知答案。

5. My photography根据对全文的整体理解可知答案 Translation对摄影学而言那我拍摄的第一张照片是2 5年以前那时我是一名大学新生,正在寻找一门有趣的选修课,因此我就挑选了基础摄影学我非常喜欢这门课,我匕完了他们提供的每一节摄影课多年来,我生活中的主要兴趣就是摄影我曾经在­ •家照相器材商店工作,同时我以做肖像为副业 我曾经在国家公园服务公司工作了两个季度, 并且设法把摄影和录像制作纳入我的工作职责后来我在一家报社当了摄影记者,因此我每天都可以拍摄了当我不工作忖,我就拍摄风景如果说有什么可与我对摄影的喜爱相匹敌的话,那就是户外活动因此当我度假时,我常去露营利徒步旅行我最喜爱去的地方是黄石,壮丽的特顿山脉,科罗拉多沙漠西南部的圣胡安由,死亡谷和纪念谷真见鬼,全是西部广袤的野生地1988~1990年我在加里福尼亚特墨科尤勒给《 加里福尼亚报》当摄影记者时,就发现了圣罗莎高原生态的保护区,一个6000亩自然保护区这个耀眼的地区到处是不发达的牧场, 绵延起伏的、 长满橡树的小山, 离市区仅仅只有几英里 当我从附近荒野地退出的时候,我常用它来做宁静的徒步旅行,观赏野生动物和摄影。

Part Two〔PassageFirst Frenchman: I once heard someone shout, "Look out.,, I put my head out of a windowand a bucket of water fell on me. It seems that “Look out“ may mean "Don't look out.”Second Frenchman: I was once on a ship and heard the captain shout, t4All hands on deck. Iput my hands on the deck and someone walked on them.”Third Frenchman: I once went early in the morning to the doctor's and his nurse came to thedoor and said, "He's not up yet. Come back in half an hour.,, When I went a second time for him,she said, "He's not down yet.^^ I had to go away again. Later I thought the doctor should be in thehouse in the evening, so I went there once more. "Oh, how sorry I am! He's not in! I'd better tellhim to wait fbr you if you could come tomorrow?, said the nurse. "Well! He's not up, he is notdown, and he is not in. Please tell me where he stays!” I said angrily.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. When the first Frenchman heard someone shout "Look out." here "Look out” means A. Put your head out B. Take care C. Hurry up D. Help me2. When the captain shouted “All hands on deck.99 what he meant is.A. to put your both hands on deck B. to put up your handsC. to give your hands to me D. that "AH the sailors ( 船员) on deck^^3. When the nurse said "He's not up yet.” she meant t hat ,A. he has not stood up yet B. he has not yet got upC. he has not woken up yet D. he has not yet come downstairs4. When the third Frenchman went back for the second time, the d o c t o r .A. was still in an upstairs room B. was readingC. was having his breakfast D. was washing himself5. Which do you think is the best title ( 标题)for the passage ?A. Three FrenchmenC. What a language!B. Three French StoriesD. The English Language我 的 答 案 :1._____2.______ 3.______ 4.______ 5.______单词表bucket"Akit]n.水桶;吊桶deck[dek]n.甲板了解这些用法look out “ 当心”Look out! The road is full of holes.小心! 路上尽是坑。

Look out or you will catch cold.当心,否则你会感冒look out of… “ 朝. . .外看”Sam often looks out of the window when he is at school.萨姆在上学期间常朝窗外看hand“ 人手;工人,人员;船员”( 以人体的部分表示整个人是英语中的一种修辞手法,即提喻)all hands全体人员 a green hand生手 He is a good hand at tennis.他是打网球的好手The factory is short of hands. 这家工厂缺乏工人He's not up yet. =He hasn't got up y et,他还没起床He's not down yet.=He has got up, but he still hasn't gone downstairs.他还没下楼来He9s not in产He is not at hom e.他不在家检验你的对与错:1 . B 这是一•道理解题,由第一段可知答案2 . D同上,由第二段可知答案3 . B由习语He, s not up yet.的含义确定答案。

4 . A 山习语He's not down yet.的含义确定答案5 . C这是一道理解推理题,通读全文后确定文章的标题文章选取了英语中儿个典型的非字面含义的词和句,反映了本文的主题“ 好怪的语言” Translation第一个法国人: 我曾经听到某人大叫," Look out"我将我的头伸出窗子,一桶水竟然倒在我的身h o 好像" Look out.”可能意味着“ 不要朝外看“ 第二个法国人:我曾经在船上听见船长大声叫道," All hands on deck. 我把手放在甲板上,有人竟然踩在我的手上第三个法国人: 有 •次 , •大清早我就到医生的诊所去, 他的护士来到门口说, “He, s notup y et,过半个小时后来 当我再次来找他时,护士说,“He, s not down yet. " 我只好又走了后来,我想大夫晚上应该在家,所以我再次去那里 噢,真对不起! He'snotin!”如果你明天来的话,我最好叫他等你 护士说 唉,他不在上面,他不在下面,他不在里面请告诉我,他到底在哪里?“ 我生气地说〔Passage 2|I shook hands with my father in the truck, and for a long time he looked straight ahead anddidn't say a word. But I knew he was going to say a little to me. "I can't tell anything/9 he finallysaid. 4i never went to college, and none of your brothers went to college. I can't say don't do thisand do that, because everything is different and I don't know what is going to come up. I can'thelp much with money either, but I think things will work out.”He gave me a new check-book. t4If things get pushing, write a small check. But when youwrite one, send me a letter and let me know how much. There are some things we can alwayssell.^^ In four years all the checks I wrote were less than a thousand dollars. My part-time jobs suchas reading to the blind student and sitting with the teachers9 kids filled in the financial gaps. “You know what you want to be, and they'll tell you what to take,^^ my father went on.“When you get a job, be sure it's honest, and work hard.^^ I knew that soon I would be alone in thebig town, and I would be missing the cool winds and a life where your thinking was done for you.Then my dad reached down beside his seat and brought the old, broken Bible that he had readso often, the one he used when he wanted to look something up in a friendly quarrel with one ofthe neighbours. I knew he would miss it. I knew, though, that I must take it.He didn't say read this every morning. He just said, “This can help you if you will let it.”Did it help? I got through college without being a burden on the family. I have been able tomake money since.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. What is the writer's main purpose ( 目的)in writing this passage?A. To tell the readers his life story.B. To tell people what kind of person his father was.C. To let people know how poor he was.D. To tell the readers what present he got from his father.2. Why did the father not ask his son not to do this and do that?A. Because he felt quite confident of him.B. Because he was born from a poor family.C. Because he was a man of few words.D. Because he didn't want to be much too strict with him.3. What would someone learn from this passage?A. How to live by oneself. B. How to stand on one's own feet.C. What a good father should do. D. What the self-important is like.4. What may be the proper Chinese for the underlined part in the passage?A .闲暇时光. B .学费. C .经济不足. D .精神空虚.5. What kind of book did the Bible seem to be to the writer's father?A. It was a book which told you how you should get on well with others.B. There were many good examples for you to copy in it.C. It was a book that told you how to get a good job and a good future.D. It was a good book that could help you when you were in trouble.我的答案: 1. 2. 3. 4. 5.单词表check-book[ijek buk]支票簿 honest[f nist]adj.诚实的burden['bcidn]n.负担了解这些用法bsit With Sb. “ 与某人一起坐;服侍,看 护 ( 病人) ;照顾,陪 伴 ( 小孩等)”I refuse to sit with that rude woman at the same table.我拒绝同那个粗野的女人坐在同•张餐桌旁。

Yesterday evening Mary sat with a friend's baby.=Yesterday evening Mary looked after afriend^ baby.昨晚玛丽帮助朋友照看婴儿检验你的对与错:1 . D 这是一道深层理解题,读完全文,体会作者意图后确定答案2 . A 根据第一段以及对全文的总体理解可知答案3 . B 这是一道深层理解题,读完全文,根据第一、二段和最后一段可知答案4 . C 根据第三段和上下文,可以推测出本题的答案5 . D 根据第四段和西方文化背景知识可知答案在西方人的眼中,《 圣经》是人在遭受苦难时的心灵抚慰剂Translation我在卡车里和父亲握手,很久他两眼直视前方很久,一言不发 但是我知道他要对我说点什么 我无法预言任何事情” ,他最后说 我从未上过大学,而且你的兄弟们没有一个上过大学我也不能说不做这,不做那,因为任何事情都不同,我不知道将来会发生什么在钱方面我也帮不了多大的忙,但是我认为事情总会过去的” 他给了我•本新支票簿,” 如果情况开始吃紧,填写一张小支票但是当你写支票的时候,要给我寄一封信并且让我知道支票上的饯是多少。

我们总是有能出售的一些东西' ' 在四年里, 我填写的支票总数不超过一千元 我的兼职工作如念书给一个盲童听和照顾老师们的孩子填补了我的经济不足 你知道你想要当什么,而且人们也会告诉你从事什么职业,“ 父亲继续说,“ 当你一旦得到一份工作, •定要诚实,努力工作 我知道在这个大城市里不久我就将孤身一人,并且我将怀念留在记忆中的凉风和生活后来爸爸在他的座位旁低下身来取出那本又用乂破的圣经, 这本书他经常读,当他与哪个邻居发生友善的争执时, 他总想在里面查阅点东西 尽管我知道他舍不得这本书,但我得接受它 他并没说每天早晨你要读这本书他只是说“ 如果你想让它帮你的话,它会帮你的它会帮助我吗?我大学读完了,没有给家里增添任何负担从那时起,我就能赚钱了〔Passage 3|Women's fashions change more rapidly than men's. In the early 1990's, all women woretheir skirts to the ankle. Today, some skirts are even longer than before, but some are very short.Women's shoes have also gone through all sorts of boots for women were very common at thebeginning of this century. Then for years, they were not considered fashionable. Today, they'reback again in all colours, lengths and materials. In fact, today's women can wear all types ofclothes on almost any occasion. While all of these changes were taking place in women'sfashions, men's clothing remained almost the same until a few years ago. And, in fact, most menare still dressed in the kinds of clothes they used to wear.直通考场Read the passage and choose the best answer:I. What kind of skirts do women like to wear today?A. Long skirts. B. Short skirts.C. Both long skirts and short skirts. D. Neither long skirts nor short skirts.2. Now boots are considered now.A. fashionable B. unfashionable C. uncommonD. fit for girls most3. When today's women go to the party, they wear .A. skirts down to the ankleC. long skirts and short boots4, Men '$ f a s h i o n s .A. are changing fast these yearsC. keep unchangedB. red long bootsD. any kinds of clothes they likeB. have changed as wellD. change as women's fashions do5. The passage tries to tell us.A. boots for women have been thought fashionable since 1900B. women's shoes are back again in all colours, length etc.C. today men are dressed in the kinds of clothes they used to wearD. fashions fbr clothes, shoes and so on always change我的答案: 1._____ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 单词表fashion[rfaejn]n.时尚;流行时装rapidly[Tapidli]adv.快速地ankle['aegkl]n.脚踝sort[s :t]n.种类boot[bu:t]n.靴子fashionable[faejno bl]adj.流行的;时髦的length[lerjO]n.长度type[taip]n.种类occasion[5,kei3n]n.场合了解这些用法go through1) 通过, 经 过 ( 某场所, 不可用被动语态) ;( 法案等)通 过 ( 议会)Can the table get through the door?那张桌子能过得了那扇门吗?The thread goes through the eye of the needle.线穿过针眼。

It would take far too long to go through all the propositions.要把全部提案逐条进行审议,需花太多时间The bill went through at last.议案终于被通过2) 经 历 ( 痛苦的事)go through thick and thin备尝艰辛;经过种种困难He said he would go through fire and water for me.他说为了我他愿意赴汤蹈火The poor girl has gone through such a lot since her parents died.那个可怜的少女自从父母过世之后经历了许多苦难3)( 详细地)调查;对查看一遍;遍 搜 ( 某地点) She went through the room but couldn't find the missing ring.她搜遍了整个房间还是找不到失落的戒指4)( 把金钱等)用完,耗尽In less than six months he went through his savings of a lifetime.在不到六个月的时间里,他把一生的积蓄用光了。

5)修 完 ( 课程) ;参 加 ( 考试等)He went through college with honors.他以优异的成绩修完大学课程I have to go through the final examination before I can leave school.我得参加期末考试后才能离校6)磨损;磨破;穿破The bottom of the bucket has gone through.这只桶的底磨破了The boy goes through two pairs of shoes a year.那男孩一年要穿破两双鞋!take place vi.( 事情)发生,产生;举 行 ( 活动) ,举办The contest/wedding took place yesterday.昨天举行了比赛/ 婚礼Where did the accident take place?事故发生在什么地方?▼ take place多用于表示预先决定的事情,不可用于被动语态;happen多表示突然发生的事情检验你的对与错:1. C 这是一道考查细节的题,根据 Today, some skirts are even longer than before, butsome are very short.确定答案。

2. A 这是•道理解题, 根据对 Women's shoes have also gone through all sorts of boots forwomen were very common at the beginning of this century. Then for years, they were notconsidered fashionable. Today, they're back again in all colours, lengths and materials.的理解,确定答案3. D 这是•道考查细节的题, 根据 In fact, today's women can wear all types of clothes on almost any occasion. 确定答案4 . B 这是一道理解题,根据对 men's clothing remained almost the same until a few yearsago的理解一男人的服饰在最近几年才开始变化,确定答案5 . D这是一道考查文章主题的题,根据对全文的整体理解和判断,确定答案Translation女人时装比男人时装的变化更快。

在 2 0 世纪90年代初, 所有女人穿的裙子长到她们的脚踝如今, 一些裙子比以前更长,但是有些却非常短女人的鞋子也变成了各式各样的靴子,因为在本世纪初女人就已经常抛头露面了然而多年以来,人们并未被认为它们流行如今的鞋子在颜色、 长度和面料上又都沿袭以前的样子了事实上,如今的女人几乎可以在任何场合下穿各种各样的服装了 女人的服装在发生变化, 而男人的服装直到几年前还几乎保持着原样事实上,绝大多数男人还穿着他们以前常穿的几种类型的服装Part Three〔Passage 1 ]Some people are never right. They never have good luck. They usually do the wrong thingand say the wrong thing. And even though what they say and do is OK, they say it or do it at thewrong time. So these people always have problems. They often break glasses. They sometimesmiss buses or trains.Mr Neff is different. He is always right. He is never wrong. He usually has good luck. Hehardly has problems. He never misses buses and trains. Even though he really misses them, it isalways the fault of the buses and the trains.Mr Neff knows almost everything. He doesn't ask questions. He answers questions. He neversays "I don't know".I don't know Mrs Neff. It seems that not many people know her. I sometimes was to knowsomething about her. Is she always right? Or maybe she is always wrong? Does she often breakglasses or miss buses and trains?Does she have problems? I really want to know!直通考场Read the passage and choose the best answer: 1. What kind of man is Mr Neff?A. He's cleverer than other people. B. He does everything better than his friends.C. He's the luckiest man in the world. D. He is pleased with himself.2. The writer really thinks t hat .A. Mr Neff is always rightB. Mr Neff usually has good luckC. Mr Neff almost knows everythingD. it's the fault of buses and trains when he misses them3. Which of the following do you think is true of Mrs Neff?A. She perhaps listens to her husband in everything.B. She perhaps doesn't agree with her husband.C. She perhaps feels strange to be so lucky.D. She is very happy to have a lucky husband.4. Which of the following do you think is right?A. The writer finds Mr Neff hard to understand.B. The writer doesn't know where the Neffs live.C. No one knows who Mrs Neff is.D. The writer doesn't like Mr Neff.5. This passage tries to tell us.A. we must try to follow Mr NefFB. we can not always be luckyC. we don't have to worry when we miss buses or trainsD. we'd better ask Mr NefT for help when we're in trouble我的答案: 1._____ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______单词表fault[f :lt]n.过错;过失检验你的对与错:1. D这是一道属于深层理解方面的推理题,从文章的第二、三两段,我们可以看出 Mr Ne汗是一个十分自满的人。

2. B 这是一道考查细节的题,从 He usually has good luck.可知答案3. A 这是一道属于深层理解方面的推理题,从文章的第四段,我们可以猜想,Mr Neff的运气那么好,又十分自满,如 果 Mrs Neff没有她丈夫那么好的运气的话,她肯定是对丈夫言听计从4. D 这是一道属于深层理解方面的推理题,考查作者对Mr Neff的态度,从 He nevermisses buses and trains. Even though he really misses them, it is always the fault of the buses andthe trains我们可以推断作者对Mr Neff什么反感,使用的是一种讥讽的语言5. B这是一道考查文章主旨的题目,通过对全文的整体理解,和作者对MrsNeflf情况的种种猜想,我们可以推断出主旨- - 我们不可能总是幸运的Translation有些人从来没对过他们从来就没有好运他们经常做错事,说错话即使他们说的和做的是对的, 他们说的或做的时候也不对 因此, 这些人常遇到麻烦 他们常打破玻璃杯子,错过公共汽车或火车。

尼夫先生则不同他总是对的他从来没有错过他通常都有好运他儿乎没有麻烦他从来没有错过公共汽车和火车 即使他真的错过了, 那也都是公共汽车和火车的过错尼夫先生几乎什么都通晓他从不问问题他只是回答问题他从不说“ 我不知道我不认识尼夫夫人 似乎认识她的人很少我有时想了解一点关于她的情况她总是对的吗?或者也许她总是错的吗?她常打破玻璃杯子或者错过公共汽车和火车吗?她有麻烦吗?我真的想知道〔Passage 2|A Russian, a Cuban, an American businessman and an American lawyer were on a traintraveling across England. The Russian took out a large bottle of vodka, gave each of the men adrink and then threw the rest half bottle of vodka out of the window.“Why did you do that?^^ asked the American businessman.“There's too much vodka in my country,said the Russian, ilAnd really we have morethan we will ever use.”A little later, the Cuban passed around fine Havana Cigars. Then he threw his out of thewindow.“I thought Cuba is not a rich country,the businessman said. llBut you threw that very good cigars out of the window!”“Cigars,“ the Cuban answered, t6are the cheapest in my country. We have more of themthan we know what to doThe American businessman sat quietly for a moment. Then he got up, caught thelawyer by the arm and threw him out of the window.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. Vodka is a kind of.A. treasure ( 宝) B. alcohol ( 酒) C. food D. medicine2. The Russian and the Cuban both wanted to,A. tell the businessman what their countries are rich inB. prove ( 证明)that they were richC. ask the two Americans to visit their countriesD. make the businessman happy3. When the businessman said "/ thought Cuba is not a rich country. ”, he meantA. Russian is richer than Cuba B. America is richer than Cuba and RussiaC. You shouldn't threw that very good cigar awayD. Do you have more cigars than me?4. What did the businessman want to say by throwing the lawyer out of the window?A. I want to buy some vodka. B. We have too many lawyers in my country.C. Til go to Cuba and do some business of cigars.D. If you need lawyers, come to America.5. Which do you think is the best title for the passage?A. Traveling across England B. Four Rich MenC. You're Wasting Too Much D. There's Too Much我的答案: 1. 2. 3. 4. 5.单词表Cuban「kju:b 加]古巴人 lawyer[,1 : 河n.律师cigar[si'g。

: ]n.雪茄检验你的对与错:1 . B 这是一道考查生活常识的题,伏特加是俄罗斯的一种烈性酒2 . A这是一道考查文章细节的题,根据文章第一、四两段可以确定答案3 . C这是一道考查文章细节的题,根据文章第五段可以确定答案4 . B这是一道考查推理的题,根据对文章的整体理解,可以确定答案5 . D这是一道考查推理和归纳的题,根据对文章的整体理解,可以确定文章的标题是- - 太多了Translation有一位俄国人、一位古巴人、一位美国商人和一位美国律师乘火车在欧洲旅行俄国人拿出一大瓶伏特加酒,给同伴们每人倒一杯,然后把剩余的半瓶扔出了窗外 你怎么这么干? ” 美国商人问 伏特加酒在我们国家多的是,” 俄国人说,“ 其实,在我们那儿多得永远喝不完过了一会儿, 古巴人拿出上好的哈瓦那雪茄分给每人一支, 他自己那支只抽了几口就扔出了窗外 我原以为占巴的经济不景气,' ' 那个美国商人说,“ 可是你把好好的•支烟给扔了 雪茄嘛,” 古巴人回答,“ 在我们国家最便宜,多得我们都不知道该怎么办了‘ ‘这位美国商人一声不响地坐了一会儿,然后站起来,抓起律师,把他从窗口扔了出去〔Passage 3|In a classroom in any country, the teacher teaches more than art or history or language. He orshe teaches what is known as the “hidden course”the culture of that country.In a society such as the United States, people with different history, culture and language jointogether and think highly of individualism. Their education as a part of the society, also think ofthis greatly. Teachers try to make each student special. Students do not have to remember a lot ofinformation; instead, they work alone and find answers by themselves. There is often a discussionin the classroom. At an early age students learn to have their own ideas. Their educationencourages personal thought. The importance is put on how to arrive at an answer and not simplyto get the correct answer. In most Asian countries, the people have the same languages, history, and culture. Perhaps forthis reason, the education there shows society's ideas in group goals rather than individualism.Children in China and Japan often work together and help each other on homework. In theclassroom, the teacher often teaches in a public way. He says, and the students listen. There is notmuch discussion. Instead, the students repeat rules or information that they have been taught inorder to keep them in mind.In many ways these differences come from different educational psychology. In Westerncountries teachers make it easier for the students to learn for themselves. In the Eastern, however,teachers often feel that their job is to pass knowledge to students, or the students can't learnanything.直通考场Read the passage and answer the following questions:1. What is the “hidden course^^ according to the passage?2. What do American teachers do in class?3. What do Asian teachers do in class?4. What's the main difference in education between the East and the West?5. What do you think the proper title for the passage is?我的答案: 1._____ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______单词表culture[,kAitJa]n.文化individualism[indiMdju5lizcm]n.个人主义society[sd'saidti]n.社会psychology[sai,k l&hi]n.心理学了解这些用法culture n.1)© 回, 文化”ancient Greek culture 古希月昔文化the cultures of European countries 欧洲诸国的文化 A university is a center of culture.大学是文化的中心。

2) 同“ 教养,教化;( 身心的)修炼,教育”a man of culture有教养的人acquire culture 得到教育moral culture 德育physical culture 体育3) 呼 栽培;养殖” ;© 回 “( 细菌的)培养;培养菌”bulb culture球根栽培bee culture 养蜂the culture of pearls 珍珠养殖society“社会”1) 目回“( 人类)社会,( 特定的)社会”a member of society 社会 的——员a history of modern society 近代社会史middle-class society 中层社会Western society 西方社会He was thought to be a danger to society.他被认为是社会的危险人物2) 0协会,俱乐部,公会a medical society 医学协会a society of musicians 音乐家协会3) 目社交界,上流社会go into society进入社交界society people 名士a society beauty社交界之花4) 0交际,交往I enjoyed the society of young people.我喜爱与年轻人交往。

She used to spend evenings in the society of her friends.她以前常在晚间与她的朋友们相聚Please avoid the society of the vicious.请避免与坏人来往检验你的对与错: 1. The culture of its country,根据第一段确定答案2. They let students work alone and find answers by themselves. 根据 Teachers try to makeeach student special. Students do not have to remember a lot of information; instead, they workalone and find answers by themselves.确定答案3. They say and students listen. 根据 In the classroom, the teacher often teaches in a publicway. He says, and the students listen. 确定答案。

4. The Eastern education shows society's ideas in group goals rather than individualism whiletheWestern education encourages personal thought.根据第二、三段确定答案5. Education in the East and in the W e s t根据对全文的理解和归纳确定答案Translation在任何国家的一间教室里, 教师教的知识多于艺术、 历史或语言 他们教就是著名的“ 隐性课程” ,即那个国家的文化在一个像美国的社会里,带着不同历史,文化和语言的人融入在- - 起, 他们高度崇尚个人主义作为社会一部分的教育,也高度崇尚个人主义教师努力使每个学生都具有独特的个性学生不必记得许多信息; 相反,他们单独学习并且自己找到答案他们在教室里经常进行讨论 在很小的时候,学生们就学会有自己的看法他们的教育鼓励个人看法 教育的重点放在怎样得出答案而不是仅仅得到正确答案在大多数亚洲国家,人们有相同的语言,历史和文化或许正是由于这个原因,那里的教育以集体目标的形式反映出社会观点而不是个人的观点。

在中国和日本的孩子经常一同学习,在家庭作业方面互相帮助 在教室里,教师经常以大众的方式来教教师说,学生听,没有很多的讨论相反,学生要重复他们己经被教的规则和信息,从而记住他们在很多方面这些差别来自于不同的教育心理学 在西方国家里教师通过让学生自学使学习更容易 然而,在东方国家里,教师经常认为他们的工作就是把知识传授给学生,否则学生就学不到任何东西热点话题应考专项解析提问文章细节的选择题怎么回答?提问文章细节的选择题一般针对文章中某个特定细节或涉及若干细节一般来说, 围绕文章细节的命题大部分题目都可以在原文中找到答案, 或者需要稍微变通一下其同义词或释意,这是表层理解;有的则需要加以分析•、推断、计算;具备一定的背景知识;通过某种暗示、语法关系或人物关系来判断,这是深层理解题型简述提问文章细节的选择题是阅读理解题中的常见题型, 用来考查考生对文章内涵( 即事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等方面) 的理解其题型一般有三种:一种是选择题;- - 种是判断题:另一种是填空题主要提问方式这类题的主要有下列提问方式:1. When did the story happen?2. How many people were there in the story?3. How did they go there?4. What did they do there?5. How long did they stay there?6. What was the result of the story?7. He went there alone. (True or False)8. She went there with and.Part OnepassageOn Children's Day 2008, Hong Kong held an interesting activity. In this activity children andtheir parents played the rich and the poor. In the dinner, the rich could have delicious food, but thepoor could only have bread with porridge.Parents all hoped to have the dinner for the poor with their children. They hoped that theirchildren could be taught a lesson from the dinner.Now many people on earth don't have enough food or clothing. Every day only half of theworld could enjoy enough food.The activity was held to make the families understand the differences between the poor andthe rich and also make parents know that too much material life won't always do good to thechildren. 直通考场Read the passage and choose the best answer:1. Which of the following sentences is true?A. Half the poor and half the rich joined in the activity.B. Children played the rich and parents played the poor.C. Parents played the rich and children played the poor.D. Some of the children and their parents played the poor.2. In the dinner, parents hoped to.A. have bread and porridge with their childrenB. give the poor delicious foodC. give delicious food to both the rich and the poorD. give their children delicious food3. Today only half the people in the wor l d.A. enjoy material life B. have enough to eatC. live in the west part of the earth D. can go to Hong Kong4. From the activity, parents kne w.A. the poor wanted to be richB. the rich wanted to have the life of the poorC. the poor were different from the richD. the rich could have better care from the school5. From the news report wefre clear t hat .A. children often change their mindsB. children of the poor work harder at schoolC. children of the rich don't like the activityD. children shouldn't be given too much material life我的答案: 1. 2. 3. 4. 5.了解这些用法Play sb.“ 扮演某人的角色;装扮成某人”She is playing (the part of) Lady Macbeth.她正在扮演麦克白夫人。

She's going to play hostess.她将要作女主人He likes to play the poet.他喜欢装扮成诗人检验你的对与错:1. D 根据 In this activity children and their parents played the rich and the poor.确定答案2. A 根据 the poor could only have bread with porridge.和 Parents all hoped to have thedinner for the poor with their children.确定答案3. B 根据 Now many people on earth don't have enough food or clothing. Every day onlyhalf of the world could enjoy enough fbod.确定答案4. C 根据 The activity was held to make the families understand the differences betweenthe poor and the rich 确定答案。

5. D 根据 The activity was held to make parents know that too much material life won'talways do good to the children. 确定答案Translation在 2008年儿童节, 香港举行了一项有趣的活动 在这项活动过程中孩子和他们的父母扮演富人和穷人在晚餐时,富人能吃美味的食品,但是穷人只能吃面包和粥父母都希望与他们的孩子一起吃给穷人吃的晚餐 他们希望他们的孩子能从这次晚餐中接受教训现在世上很多人没有足够的衣食每天世界上只有一半的人能享受足够的食物举行这项活动是为了让这些家庭了解在穷人和富人之间的差别以及使父母懂得卡厚的物质生活对孩子并非总是有益的〔Passage j|“I sometimes get up at three or four in the morning and I surf the net.”“I often check my e-mail forty times a day.”“I often spend more than three hours during one time on the net.”“I spend more time in chat rooms than with my treal-life, friends.Do you know any people like these? They are part of a new addiction called Internetaddiction. Internet addicts spend at least thirty to forty hours online every week. The use of theInternet can be an addiction like drug use. People lose control of the time they spend on the Internet.For example, one college student was missing for several days. His friends were worried, andthey called the police. The police found the student in the computer lab: he was surfing thenet forseveral days straight.Studies show that about 6% to 10% of Internet users become addicted. And people worryabout the teens because the Internet is changing the playing field for some of them. They spendmore time in cyberspace than in the real world of friends and family.Is “surfing the net“ a hobby or an addiction fbr you? You may have a problem if you havethese symptoms:•You do not go to important family activities or you do not do school work because you liketo spend hours on the Internet.•You can't wait fbr your next online time.•You plan to spend a short time online, but then you spend several hours.•You go out with your friends less and less.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. What does the beginning of the passage tell us?A. How to become an Internet addict. B. What an Internet addict usually does.C. Where to find an Internet addict. D. Why to write this passage.2. How does the writer describe the addicts9 use of Internet?A. It is something like keeping drugs. B. It is a way of producing drugs.C. It is like taking drugs. D. It is terrible to imagine.3. Why do people worry about the teens?A. The teens are wasting too much money.B. They used to work on the Internet.C. The playing field of the teens will disappear.D. More and more of the teens will become addicted to the Internet.4. The example in the passage shows t hat .A. Internet problems are more serious among college students B. Internet addicts usually stay in the computer lab without sleepC. Some of the Internet users have already been seriously addictedD. the police often help to find those Internet addicts5. What is the writer trying to tell us at the end of the passage?A. Don't be addicted to the Internet. B. Go to family activities more often.C. Do things as you have planned. D. Stay with your parents as often as possible.我的答案:1.2.3.4.5.单词表chat room[tfet rum]n.聊天室addiction[S'dikjn ]n.( 药物等的)上瘾drug[ 也啕n.有害药物:毒品control[k5ntr5ul ]n.控制teens[ti:nz ]n.青 少 年 ( 13〜 19岁)cyberspacefsaiba speis ]n.电脑空间symptom[zsimptam]n.症状了解这些用法lose control of “ 无法控制・・・;对…失去控制”He lost control of his car.他的车子失控。

She often loses control of her temper.她常常发脾气out of control "不受控制;失去控制”The fire got out of control.火势变得无法控制under control “ 受控制;平静无事”The fire was finally brought under control.火势终于被控制住 检验你的对与错:1. B这是一道归纳题,通过对文章第一段的分析可知,这些都是有电脑瘾的人常做的事2. C 根据 The use of the Internet can be an addiction like drug use. People lose control ofthe time they spend on the Internet.确定答案3. D 根据 Studies show that about 6% to 10% of Internet users become addicted. Andpeople worry about the teens because the Internet is changing the playing field for some of them.They spend more time in cyberspace than in the real world of friends and family. 确定答案。

4. C这是一道分析题, 根据所举的例子, 我们可以分析出这名大学生对电脑严重上瘾5. A这是一道分析题,根据短文最后一段,我们可以看出作者在呼吁和提醒青少年不要电脑上瘾Translation“ 早- 晨我有时3 点 钟 或 者 4 点钟起床,上网冲浪 我经常检查我的电子邮件,一天4 0 次 在网上我常常 次就要花费3 个多小时 我在聊天室里花费的时间要多于我与‘ 现实生活’ 中的朋友呆在一起的时间你认识这样的一些人吗?他们是被称之为叫“ 有因特网瘾” 的新上瘾的一部分 因特网瘾君子每周度上要花费至少3 0 到 4 0 个小时使用因特网就像吸毒一样可能上瘾人们无法控制他们在因特网上所花费的时间例如,一个大学生失踪几天他的朋友为他担心,给警察打 警察在计算机实验室里找到这位学生:他正在网上冲浪好几天了研究显示大约6%到 10%的因特网用户上瘾因此人们对青少年担心,因为因特网正在改变适合一些孩子玩的领域 他们在计算机空间里花费的时间要远远多于他们在现实生活中与朋友和家人在一起的时间 上网冲浪” 对你来说是爱好还是有瘾? 如果你有这些症状,你可能就有问题了:• 你因为喜欢在因特网上花费数小时,而不去参加重要的家庭活动或者不做功课。

• 对于下次上网,你迫不及待 你原计划上玩一会儿,结果你在晚上却花费了几个小时• 你与朋友出去越来越少 〔Passage 3|If you're studying English, the Language Study Fair thafs being held this month willcertainly attract. The fair is going on between the 28th and 30lh of June at the National EducationCenter. It is held to answer all your questions about self-study no matter how your English is.The Language Study Fair gives you a very good chance for you to see and to get all kinds ofinformation to help you improve the way you study. Over 350 producers of educational materialswill be at the fair. Come along to this, and you won't waste your money in the future on materialsthat are out-of-date, or books that you just don't need. We've got lots of different things fbr you tosee and hear. There will be stands showing different kinds of self-study textbooks and talks byeducational speakers on the best ways to study by yourself. We're sure you'll also enjoy watchingpeople using the latest computer programs to make studying English alone so much easier. This isfor you to make good decisions about what you buy. You can come to the fair from nine thirty tofive. Tickets cost £5 each, or £3 if you're a full-time student. All tickets can be booked by ringingthe ticket hotline. The number is 9847711.So, we hope to see you there!直通考场Read the passage and answer the following questions1. Who will go to the Language Study Fair?2. What will attract those who go to the Language Study Fair?3. What will you buy if you want to make studying English much easier?4. What is the opening time of the fair?5. How can you get a ticket fbr the fair?我的答案: 1. 2. 3. 4. 5.单词表fair[Mn.博览会stand[zstand ]n.展台了解这些用法stand n.”…架;展台;摊位;看台;讲台;停留处, , a hat stand 帽架a music stand 乐谱架a coat stand 衣服架an umbrella stand 雨伞架a hot dog stand热狗摊位a newspaper stand 报摊a fruit stand 水果摊a bus stand公共汽车停车处We watched the horse race from one of the stands.我们从一处看台观看赛马。

检验你的对与错:1. School students./ English learners./ Lover of E nglish...这是一道归纳题,读完全文,可知答案2. All kinds of information on English leaming./Educational materials./ Different kinds ofself-study textbooks./ Talks on the best ways to study yourself. / The latest computer programs.这是一道考查细节的题, 根据 The Language Study Fair gives you a very good chance for you tosee and to get all kinds of infonnation to help you improve the way you study.可知答案3. Different kinds of self-study textbooks./ The latest computer programs.这是一道考查细节的题,根据 There will be stands showing different kinds of self-study textbooks and talks byeducational speakers on the best ways to study by yourself. We're sure you'll also enjoy watchingpeople using the latest computer programs to make studying English alone so much easier.可知答案。

4. From nine thirty to five between the 28th and 30th of June./ From nine thirty to five./Betweenthe 28th and 30th of June..这是一道考查细节的题,根据The fair is going on between the28thand 30th of June at the National Education Center.和 You can come to the fair from nine thirtytofive.可知答案5. By ringing/calling /Ring/ Call/Tclcphone/Phone the ticket hotline-9847711 ./By calling 984711. . . 这是一道考查细节的题, 根据 All tickets can be booked by ringing the ticket hotline.The number is 9847711.可知答案Translation如果你在学习英语,这个月正在语言学习博览会肯定会吸引你。

这个游乐会将于6 月28至 3 0 日之间在国民教育中心举行无论你的英语程度怎样,这次博览会都将回答你关于自学方面的问题语言学习博览会为你观赏和收集各种有助于改进你学习方法的信息提供了 •个良好机会350多位教育材料的制作者将参加这次博览会到这个博览会来吧,你将来肯定不会把钱浪费在那些已经过时的材料上, 或者那些你不需要的书上 我们一经为你弄来了许多供你读和听的不同材料 这个博览会还将有展台展示不同种类的自学课本和山教育方面的演说家们做关于最佳学习方法方面的报告来供你自学 我们确信你也会喜爱观看人们使用最新的计算机程序来使自学英语变得如此的容易 这是为你该买什么做出良好的决策 你可以从上午9 : 30到下午5 点来参加这个博览会如果你是一个全日制的学生,每张票价为5 英镑或者3 英镑所有票都可以通过拨打购票热线预定号码为9847711因此,我们希望在那里见到你!Part Two〔PassageA mobile phone is in fact a small radio. A radio sends aperson's voice over a long way to another radio. A voice that issent by radio is called a signal. A radio signal travels veryquickly.Only a few years ago, mobile phones were very large.They needed large batteries. They had to be powerful to sendtheir signal to faraway places. This was because most cities hadonly one antenna tower for mobile phones.Today's mobile phones are small and easy to use. Now most cities have a lot of antennatowers, not just one. This means that each mobile phone doesn't have to send its signal far away,so they don't need to be so powerful. Mobile phones today use small batteries. A large city, wherelots of mobile phones are used, can have hundreds of towers. Do you know what use a mobile phone has? Yes, you can use it to do a lot of things.Call your friends and family from almost anywhere.Call the police immediately if there is an accident in the street.Send or receive messages.Sending short written messages is a popular way to use your mobile phone. Many people useshort forms of words, so the messages are quick to write and read. Can you guess what thesemessages mean? Try reading them out. What do you hear?RUOK?CUL8r!That飞 EZ!Will I C U B4 2moro?That's Gr8!直通考场Read the passage and choose the best answer:1. The writer talks about uses of a mobile phone.A. three B. five C. seven D. nine2. Why did the mobile phones need large powerful batteries some years ago?A. Because most cities had only one antenna tower.B. Because the mobile phones were too large.C. Because the mobile phones could be used for a long time.D. Because the mobile phones had to send their signal to faraway places.3. What does the writer think of today's mobile phones?A. They are small but very powerful. B. they are very popular and cheap.C. They are very easy for us to use. D. They are big enough to send a signal.4. What does "Will IC U B4 2moro?vprobably mean?A. Will I see you before two past four in the morning?B. Will I see you by 4:02 in the morning?C. Will I see you before tomorrow?D. Will I see you by four tomorrow?5. What does the writer write the article ( 文章)for? A. To give us some common knowledge of the mobile phone.B. To introduce how the mobile phone works and what use it has.C. To tell us what short forms of words mean in written messages.D. To show us in what way the mobile phone is expected to develop.我的答案: 1. 2. 3. 4. 5.单词表signal['sirjnl]n.信号battery[baetari]n.电池powerful[rpaucful]adj.高功率的antennatower[serTten。

laud]n.中继站immediatelyadv.立即,马上了解这些用法signal n . 中信号;信号机”a green light signal 绿灯信号A red light is a signal of danger.红灯是危险信号A signal may be given by means of flags, lights, sirens and guns.信号可以用旗帜、灯光、汽笛和炮声来表示immediately1) adv.”立即,马上” (=at once); “ 直接地;接近地”He came home immediately after work.他一下班就马上回家I wrote to her immediately.我立刻写信给她He lives immediately next to us.他住在我们近邻2) conj. u一・・•就・・.” ( = as soon as) DI tell her immediately she comes.她一来我就告诉她Immediately he came home, I told him about that.他一回家我就把那件事告诉他。

检验你的对与错:1. B 这是一道考查细节的题,根据 Do you know what use a mobile phone has? Yes, youcan use it to do a lot of things.Call your friends and family from almost anywhere.Call the police immediately if there is an accident in the street.Send or receive messages.Sending short written messages is a popular way to use your mobile phone. Many people useshort forms of words, so the messages are quick to write and read. Can you guess what thesemessages mean? Try reading them out. What do you hear?确定答案2. D 这是一道考查细节的题, 根据 They had to be powerful to send their signal to farawayplaces.确定答案。

3. C 这是一道考查细节的题,根据 Today's mobile phones are small and easy to use.确定答案4. C这是一道考查网络知识的题,根据它们发的音不难得出答案5. A这是一道考查理解和归纳的题,细读全文,可以得出答案Translation移动事实上是一部很小的无线 无线能把很远的一个人的声音发送到另一部无线上被无线发送的声音被称之为信号无线电信号传播很快就在几年前,移动的形状很大它们需要很大的电池这些电池的功率必须很高才能把信号发送到很远的地方这是因为绝大多数城市仅有一个移动中继站如今的移动形状小,使用方便现在绝大多数城市有许多中继站,而非仅仅一个这就是说每部移动不必把信号传到很远, 因此它们不必很高的功率 如今的移动都使用小电池在一个普遍使用移动的大城市里,可能有数百个中继站你知道移动有哪些用途吗?是的,你可以用它来做许多事情给你几乎在任何一个地方的朋友和家人打如果你在街上遇到车祸,立即给警察打 收发电子邮件从因特网上获得信息收发信息发短信是你使用移动的一种流行方式很多人使用缩写形式,因此读写短信很快你能猜出这些短信的意思吗?试着把它们读出来。

你听出是什么了吗?你好吗?待会儿见!这很简单!明天之前我可以见到你吗?真棒!passage 2|Yao Ming was bom in China. In his last season with the ShanghaiSharks, he scored 32.4 points per game. Now the big man from China ishelping the Houston Rockets in the NBA. He is the son of two greatbasketball players and learnt how to play basketball when he wasyoung. Now, as one of the stars in the NBA, he is working hard to makehis dream come true and show the world that Chinese basketball playerlove this game too!rk J思Pele was a football player that everyone knew. He was bom inBrazil in 1940. He started playing for Santos when he was only 16 andhe didn't retire until 1977. He played for Brazil 111 times and hescored 97 international goals. Pele came from a poor family. He startedplaying football in the street, like many people around the world do. Hewas soon picked to play for Santos and quickly became an internationalfigure.裔Steffi Graf was bom in Gennany in 1969. She won the tennissemi-final at Wimbledon in 1985 when she was only 16, but she lost thefinal to another great tennis player, Martina Navratilova. People weresurprised by the strength and power of her game. She soon became a famous tennis player and she has won most of the main matches severaltimes.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. In the p a s s a g e , i s the youngest player.A. Pele B. Yao Ming C. Steffi Graf D. Martina Navratilova2. comes from South America.A. Pele B. Yao Ming C. Steffi Graf D. No one3. Which of the following is RIGHT?A. Yao Ming is a table tennis player.B. Yao Ming is playing for the Chinese Football Team.C. Yao Ming's parents are not basketball players.D. Yao Ming is on the Houston Rockets now.4, Which of the following is WRONG?A. Pele was bom in a poor family.B. Pele was a great football player.C. Pele played football in the street all his life.D. Pele became famous soon after he was picked to play for Santos.5. From the passage, we know t hat ,A. Martina Navratilova was also a tennis playerB. Steffi Graf was born in Wimbledon in 1985C. Steffi Graf won the tennis final when she was only 16D. Steffi Graf has won few of the main matches since 1985我的答案:1.2.3.4.5.单词表retire[ritaid ]vi.退役international[intense hdl]adj.国际的figure[fga]n.人物 semi-final「 semi fainl]n.半决赛了解这些用法retirel) vi. " 退下,退;引退;退隐;退休”He retired to his own room after supper.晚饭后他回到自己的房间。

The ladies retired into the drawing room.( 餐后)女士们退到了客厅My father will retire at the age of sixty.我父亲将于60岁退休retire from office/service 退职/ 役2) v t.辞掉,辞退He was retired from office as incompetent.他因不称职被辞退了Public opinion retired him from politics.舆论使得他推出政坛figure n.1)人物,大人物the great figures of this age 当代的杰出人物He was not a political figure but a religious one.他不是政治人物而是宗教家2)( 人的)身子,人影;容姿,体型I saw a long figure on the beach.我在海边看见一个孤单的人影Betty has a good figure.贝蒂的身材很好She does exercise every day morning to keep/improve her figure.她每天早上做运动以保持/ 改善体型。

3)( 雕刻、绘画等的)人物像,雕像,肖像a figure of the queen in marble 女王的大理石像4)价格sell a house at a low/high figure 以低/ 高价卖房子5)数字;计算a six-figure telephone number 6 位阿拉伯数字的号码Tom is good /poor at figures.汤姆擅长/ 不擅长算数检验你的对与错:1. B这是一道考查细节和分析的题姚明是我国在NBA的一名当红篮球明星,喜爱他的人都知道他生于1980年, 至今只有24岁, 而贝利生于1940年, 至今有64岁, 史蒂芬・ 格拉芙生于1969年, 至今35岁, 玛蒂娜・ 纳夫拉蒂洛娃是和史蒂芬•格拉芙同时代的网球明星,因此,姚明是他们当中最年轻的2. A 根据 Pele was a football player that everyone knew. He was born in Brazil in 1940. 可知答案巴西是位于南美的国家,这是地理常识3. D 这是一道考查细节的题根据 Now the big man from China is helping the HoustonRockets in the NBA.可以直接得出答案。

4 . C贝利只是最初在街上踢足球,并非一辈子在街上踢球,所以选项C 是错的5. A 这是一道考查细节的题根据 but she lost the final to another great tennis player,Martina Navratilova.可知答案Translation姚明于1980年生于中国 在他效力的上海鲨鱼队最后一个赛季里, 他平均每场得分32.4分现在这位来自中国的大个子正效力于NBA的休斯顿火箭队他是两位优秀篮球选手的儿子,在年幼时I 学习如何打篮球现在作为NBA的一名球星,他正努力使他的梦想成真,也向世人展示这位中国篮球选手是多么热爱这项运动贝利是一位众所周知的足球选手1940年他出生于巴西年 仅 16岁时,他就开始效力于圣多斯队,直 到 1977年他才退役他为巴西出场111次,在国际大赛上踢进97球贝利出生于一个贫苫的家庭 最初,像许多世人一样他在街上开始踢足球不久他就被选进圣多斯队,很快就成为一名国际人物史蒂芬•格拉芙于1969年生于德国1985年年仅16岁的她就在温布尔顿赢得了网球半 决赛,但是在决赛中她输给了另一位了不起的网球选手一玛蒂娜•纳夫拉蒂洛娃。

人们被她的比赛的力量和能力所震惊 她很快就成为一名著名的网球选手, 她已经几次获得主要比赛的冠军〔Passage 3|ASaleAmerican-made carHalf New$500Charlie LiEmail: charlieli@BNeededbaby-sitter5 dollars an hourSpeak good ChineseJenny Wang2657891CRoommate WantedA female Chinese speakerShare a two-bedroomWith washing machine,refrigerator,kitchen Flat near Harvard UniversityCall Jane, 2641832 any eveningafter 5DLeaseOne-bedroom flatFrom July 1 to Dec.30Next to Harvard UniversityCall Robert2648321直通考场Read the passage and complete the sentences:请根据广告所提供的信息,在下文中完成中国留学生Kay所说的一段话。

Mummy, you needn't worry about me at all. I can take care of myself. I have found apart-time job, to be a 1 I can earn 2 dollars for 2 hours every day. I am thinking ofbuying a second-hand 3 I have sent an 4 to Charlie to see when I can have a look athis car. It is too expensive fbr me to stay in school apartment. I am looking for a flat 5 theuniversity. I can share a flat with Jane. There is a washing machine and refrigerator. What's more,I can cook in the 6 . It seems nice. But I am wondering whether Jane is a Chinese or anEnglish speaker who wants to 7 Chinese. I prefer to have an English speaker as my 8 . Itis good fbr my English. There is another 9 flat near the school, too. But I can only stay in fbr10 a year. I will call them this evening.我的答案: 1._____ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______单词表sale[seil]n.出售 leasen.出租了解这些用法for sale =on sale”待售,出售”Is this for sale?这是出售的吗?Chickens are on sale in the market.小鸡在市场出售。

by/on lease “ 以租赁合同方式;以租借方式”These machines are available only on lease.这些机器只供租用检验你的对与错:1. baby-sitter根据广告B 获取答案2. te n /1 0 根据广告中5 dollars an hour的信息计算得Hl答案3. car 根据广告A 获取答案4. email/e-mail 根据广告 A 中 Email: charlicli@ 的信息获取答案5. near 根据广告C 中 near Harvard University的信息获取答案6. k itch en 根据广告D 获取答案7. leam/improve/practice/practice 根据广告 C 中 wanted a female Chinese speaker 的信息获取答案8. roommate/room-mate 根据广告 C 中 roommate 获取答案9. one-bedroom 根据广告D 中 one-bedroom flat的信息获取答案10. half 根据广告D 中 From July 1 to Dec.3O的信息获取答案。

Translation500美元出售半成新的美国产小汽车查理•李 电子邮件:charlieli@B急需须会说标准汉语的保姆每小时5 美元詹妮•王联系:2657891C诚招会说汉语的同寝室的女性共享哈佛大学附近公寓里一个带有洗衣机、冰箱和厨房的双人间晚上5 点之后给简打,号码为2641832Part Three〔PassageAt least eight babies in East China's Anhui Province have died since last year. They died ofserious deficiency disease which happened to them because of fake milk powders.More than 100 other babies in Fuyang, mostly between three and five months old, are still inpoor nutrition after drinking different kinds of cheap milk powders produced in North China*sInner Mongolia Autonomous Region, Northeast China's Heilongjiang Province and Beijing.The baby victims were born healthy, but they became thinner and thinner, and had largeheads for their bodies after fake milk powders were fed to them.“My girl, the first child of mine, died when she was only four months old after drinking the'Haobaobei' milk powder/1 said Zhang Linwei, a 32-year-old villager of the Wangzhuang Villagein Fuyang.Zhang found that his daughter got ill after the girl didn't want to drink the milk powder anymore half a month before. "Before that, I thought my daughter's face was becoming fatter and fatter because she was fedwell and grew fast," the baby's fether said.The girl died nine days later after she was sent to hospital and all of the family's savings werespent on her medical treatment."It is like a terrible dream. I never thought that my baby would pass away like this/* he said.Zhang said he tried to telephone and write to the producer of the milk powder by the addresson the packing bag but never made it." The fake milk powders only have 5-6 per cent protein and the lowest is has only 1 per cent.For babies, drinking such fake milk powder is no different from drinking water," Zhang Fangjun,said a medical expert with the Fuyang People's Hospital.“Such so-called milk powders cannot afford any nutrition for babies* growth,n Zhang said.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. The fake milk powders, which were produced in North China's Inner MongoliaAutonomous Region, Northeast China's Heilongjiang Province and Be i j i n g , .A. were all called 'Haobaobei1B. were only sold in Anhui ProvinceC. were much cheaper than any other milk powdersD. killed at least eight babies in Anhui Province2. Which may NOT be right according to the passage?A. Fuyang is the only place where fake milk powders were found.B. Deficiency disease is a kind of disease from the people who are in poor nutrition.C.The baby victims became thinner and thinner and had large heads for their bodies afterdrinking the fake milk powders.D.The milk powders the sick children ate fail to reach the national standard ( 国家标准)ofprotein content ( 含量)for baby milk powder - at least 10 per cent.3. r pass away ' in the passage me a n s .A. move away B. set off C. die D. lose oneself4. Zhang L加 wei .A. found her first daughter was killed by 'Haobaobei* milk powder B. didn't know what caused ( 弓 I起 )her first daughter's death at firstC. got a lot of money from the producer of the milk powderD. asked the reporter to give him a hand5. The best title for the passage may be.A. Serious Deficiency Disease B. Sick Babies in FuyangC. Fake milk powders 'kill' babies D. Big Head Disease我的答案: 1._____ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______单词表fake[feik]adj.假的milk powders[milk Zpaudaz]n.奶粉nutrition[nju:'trei 所]n.营养AutonomousRegion[ :ft nAmSsTi:d35n]n.自治区protein[rpr^utin]n.蛋白质了解这些用法▼fake1) V t.伪造;捏造;假装…的样子fake a report做假报告fake illness假装生病2) adj.假的;伪造的;冒充的fake money假钱;伪钞检验你的对与错:1. D这是一道综合理解题,要通读全文才能作答。

2. A这是一道整体理解题,要通读全文才能作答3. C pass away是 die的一种委婉表达4. B 这是一道考查细节的题,根据"Before that, I thought my daughter's face wasbecoming fatter and fatter because she was fed well and grew fast," the baby's father said.得出答案 5 . C 这是一道考查文章标题的题, 要在整体理解的基础上分析和归纳, 从而得出答案Translation从去年起在华东的安徽省至少有8 个婴儿已经死亡 因饮用假奶粉他们患上了严重的营养缺乏症,从而导致了他们的死亡在阜阳另外还有100多个年龄多数在3 至 5 个月之间的婴儿,在喝过由华北内蒙古自治区,中国东北黑龙江省和北京生产的不同种类的廉价奶粉之后,仍处于不良的营养状态这些婴儿受害者生下来时本是健康的, 但是他们在喝过喂给他们的假奶粉之后变得越来越瘦,并且患上了大头病 我的女孩一我的第一个孩子,只 有 4 个月大的她,在喝过, 好宝贝, 假奶粉之后,就死了,” 阜阳王庄村的一名32岁的村民张林伟说。

张在半个月以前发现女儿不再想要喝奶粉之后,就生病了 在那之前,我原以为女儿的脸变得越来越胖,是因为她被喂得好,长得快的原因,”婴儿的父亲说这个女孩在被送到医院9 天之后死了,家里所有的积蓄都被花在她的药物治疗上了 这简直就像•场恶梦 我做梦也没想到我的孩子会像这样去世,” 他说张说他曾试图按照包装袋上提供的地址给奶粉生产商打喝写信,但是都未成功过 假奶粉只有5%-6%的蛋白质,最低的只有1% 对婴儿来说,喝这样的假奶粉无异于饮水,” 阜阳人民医院的•位医学专家张方均说 这样的所谓奶粉完全不能提供婴儿生长所需的任何营养,” 张说〔Passage 2|Qiao is a sixth-grader at Yuhui Primary School. He is only 12 years old but has been smokingfor three years. Liu, 15, is a Junior 2 student at Chicheng No 2 Middle School. He began smokingfour years ago. "Smoking is part of my life," Liu said. Qiao and Liu are not those boys ' realnames. But their problem, smoking, is a very real problem. In many countries, smoking isbecoming a bigger problem for young people. Most smokers start in their teens (years of aperson's age from 13 to 19) or earlier. A study of 8,000 Beijing students last May told us that smoking is a problem for manyChinese kids. More than 21% of middle school students and 6 % of primary school pupils saidthey smoked.“If young people start smoking early, they will probably get addicted to nicotine .And it willbe very hard to give up later on J said a professor.Every year, about four million people die because of smoking. And if people keep smoking,that number will go up to about 10 million a year by 2030, the World Health Organization(WHO) says. So we have to learn and tell others about the dangers of smoking.直通考场Read the passage and choose the best answer:1. The sentence nSmoking is part of my life, "probably means "A. I don't smoke very often. B. Smoking is very important to me.C. I don*t smoke at all. D. I'm going to give up smoking.2. What will probably happen if a person starts smoking early?A. He will surely die early. B. He cannot stop smoking.C. It will be difficult for him to give up smoking. D. He will become lazy soon.3. The study in the passage shows t hat .A. smoking is a serious problem among Chinese studentsB. there are more and more smokers in ChinaC. some student smokers have already been seriously addictedD. most of smokers are young students4. The main idea of this passage is thatA. smoking is becoming a bigger problem fbr young peopleB. many people die because of smoking every yearC. WHO asks young people to give up smokingD. nicotine makes people addicted5. As middle school students, what should we do from now on?A. We should start smoking after middle school.B. We should ask others to smoke outside.C. We should laugh at smokers. D. We should say no to smoking.我的答案: 1._____ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______单词表study网 八 di]n.研究addicted[^diktid]adj.上瘾的nicotine[znika tin]n.尼古丁the WorldHealthOrganization(WHO)[:gGnai'zeih]n.世界卫生组织了解这些用法be/get addicted to " 对_ _上瘾; 沉醉于. . . ”He is addicted to drugs.他吸毒上瘾。

He got addicted to poetry and hoped one day to be a poet himself.他沉醉于诗歌,希望有一天自己成为诗人检验你的对与错:1. B这是一道句子理解题,根据句子本意和上下文不难得出答案2. C 这是一道考查细节的题,根据" If young people start smoking early, they willprobably get addicted to nicotine .And it will be very hard to give up later on,"可知答案3. A 这是考查细节的题,根据 A study of 8,000 Beijing students last May told usthat smoking is a problem for many Chinese kids. 可知答案4. A这是一道考查文章主旨的题,根据文字第一段可找到本文的主题句是In manycountries, smoking is becoming a bigger problem for young people.5 . D这是一道作者与读者互动的题,读完全文,我们清楚地了解到了吸烟的危害性,因此我们应该拒绝吸烟。

Translation乔是余晖小学的一名六年级的学生他虽然只有12岁,但是吸烟却有3 年了赤城2中 15岁的刘,是一名初中二年级的学生 他 4 年以前就开始吸烟 “ 吸烟是我的生活的一部分,' ' 刘说乔和刘都不是那些男孩的, 真实姓名但是他们的吸烟问题,却是一个非常真实的问题 在很多国家,吸烟对于年轻人来说正成为一个更大的问题大多数吸烟者在他们十几岁(从13岁 到 19岁的年龄) 或者早就开始吸烟了去 年 5 月一项对北京8, 000个学生的调查显示吸烟是很多中国孩子的•个问题21%以上的中学生和6% 的小学生说他们吸烟 如果年轻人很早- 就开始吸烟,他们可能会对尼古丁上瘾,而且今后戒烟比较困难,”一位教授说每年大约有400万人因为吸烟而死亡世界卫生组织说,如果人们一直吸烟,到 2030年为止每年因为吸烟而死亡的人数将会上升到大约1000万因此我们必须了解并把吸烟的危险告诉其他人〔Passage 3|BANGKOK: Asia's bird flu epidemic, which has killed millions of chickens and at least 22people, is under control although the terrible virus might stay for months, the head of the worldanimal health body said on Friday."Things now are improving in all infected countries/ said Bernard Vallat, head of theParis-based World Organization fbr Animal Health (OIE). "The epidemic is very much undercontrol.HOutbreaks of bird flu in Europe and the United States took six months to bring under control,so Vallat warned Asian countries that the highly dangerous H5N| birdflu kind probably would bearound for months.“To be sure that the virus is all gone could take at least one year," he said. "It is very difficultto be sure that the pathogen is certainly out of the country.**Thailand is the world's fourth largest poultry producer and one of the worst hit countries. OnTuesday it hoped to be "bird flu free1' by next week, but on Friday it reported it had freshoutbreaks earlier this month.“Once we knew, we ordered a kill to stop the virus from going round. That place is nowunder 21 -day watch,n said senior Agriculture Ministry official Yukol Limlamthong. Bird flu went across much of Asia over the last few months, killing at least 15 people in VietNam and seven in Thailand, and making more than 100 million birds be killed to stop theepidemic.Though the disease seems to be disappearing, the UN*s Food and Agriculture Organizationhas asked the countries in which bird flu was found not to open up poultry farms too quickly toprevent the disease from breaking out again.However, Viet Nam said on Tuesday it was about to keep more poultry groups.直通考场Read the passage and complete the sentences:1. Bird flu came to an in Asia after it is very much u n d e r in all infectedcountries.2. Vallat warned Asian countries that the terrible virus-H5Nl birdflu kind could fbrmonths and it would take them at least one year to bird flu under control.3.i s the world's fourth largest poultry producer and one of the countries that has beenworst by bird flu.4. Yukol Limlamthong said Thailand ordered a kill to the poultry a s as it knew theinfected place so that the virus could be from moving round.5. The passage us that the best and most important fbr bird flu is quarantine ( 隔离)and control.我的答案: 1._____ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______单词表Bangkok[bse炉 k k]n.曼谷epidemic[epizdemik]n.传染病control[k3rT t 例 1 ]n.控制virus[Vai5r^s]n.病毒body[b di]n.社团;团体infect[inffekt]vt.感染;传染outbreak[rautbreik]n.爆发;发作pathogen[,p«0ad3in]n.病原体 senior[rsi: nja]adj.高级的;地位高的officialn.官员agriculture「 aegrik 八 1 出]n.农业ministry[fministri]n.( 中央政府) 部Viet Nam[vjet^n2em]n.越南了解这些用法body n.“社团;团体”The chamber of commerce is an important commercial body.商会是一个重要的商业社团。

a member of several professional bodies 几个专业团体的成员infect vt.1)( 疾病)感 染 ( 人体) ( 与 with连用); ( 某人)传 染 给 ( 他人)The two children were infected with SARS.那两个孩子们感染了 SARS病He infected me with a bad cold.他将重感冒传染给我2)( 因病原菌)污 染 ( 空气、食物等)an infected area 污染地区3)感 化 ( 某人),影响,使感染某种思想( 与 with连用)When he was in prison he was infected with all sorts of antisocial ideas.他在监狱中受到各种反社会思想的影响检验你的对与错:1. end, co n tro l根据对文章第•段的理解确定答案2. stay/live, bring 根据文章中Vallat warned Asian countries that the highly dangerousH5N] birdflu kind probably would be around for months.确定答案。

3. Thailand, hit/infected 根据对文章第五段的理解确定答案4. soon, stopped/prevented/kept 根据对文章第七段的理解和once及 stop的词义确定答案 5. shows/showed, way 根据对文章的整体理解和对句子的推敲确定答案Translation曼谷:世界动物健康组织的首脑星期五说,尽管这种可怕的病毒可能会滞留几个月, 但是已经杀死数百万只鸡和至少2 2 人的亚洲的禽流感已经得到控制 在所有被感染的国家中,情况正在好转,这种流行病正在得到非常有效的控制' ‘ 建在巴黎的世界动物健康组织的首脑伯纳德•瓦莱特说爆发在欧洲和美国的禽流感花费了6 个月才得到控制, 因此瓦莱特警告亚洲国家说, 这种非常危险的H5N1禽流感病种可能会存在数月 肯定病毒完全消失至少要花一年的时间,’ ' 他说" 肯定病原体完全离开这个国家是非常困难的泰国是世界上第4 大家禽生产商和遭受打击最严重的国家之一 泰国在星期二曾希望在下周前“ 摆脱禽流感“ ,但是在星期五它报道这个月早些时候又有新的禽流感爆发 一旦我们知道有禽流感,我们就会命令宰杀以阻止病毒四处蔓延。

爆发禽流感那个地方现在监控了 21天,“农业部门的高级官员Yukol Limlamthong说在过去的几个月里,禽流感波及到了亚洲大部分地方,在越南杀死至少1 5 人和在泰国杀死7 人,为了制止这场流行病使得1亿多只禽被宰杀尽管禽流感病好像正在消失, 联合国食品和农业组织要求那些发现过禽流感的国家不要过快地开发家禽农场以防止疾病再次爆发然而,越南在星期二说它正打算饲养更多的家禽群 。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档