文档详情

中考英语一轮复习八下Unit9拓展阅读人教新目标版

鲁**
实名认证
店铺
DOCX
68.36KB
约3页
文档ID:382236377
中考英语一轮复习八下Unit9拓展阅读人教新目标版_第1页
1/3

Unit 9拓展阅读AThe British Museum 中文名叫英国国家博物馆,又名不列颠博物馆,位于英国伦敦新 牛津大街北面的罗素广场,成立于 1753年,1759年1月15日起正式对公众开放,是世界 上历史最悠久、规模最宏伟的综合性博物馆,也是世界上规模最大、最著名的博物馆之一 博物馆收藏了世界各地的许多文物和珍品,及很多伟大科学家的手稿,藏品之丰富、种类之繁多,为全世界博物馆所罕见zwniM;The British Museum is the biggest museum in the world. Inside, you feel smaller than usual. There are many things to see.The story of the British Museumgoes back three hundred years to one unusual man, Sir Hans Sloane, doctor to King George II. The doctor collected books, drawings, clothes, money, animals, flowers, things from all over the world. The doctor wanted everything to stay together when he died, so that people could come and have a look. The British Museumbegan. King George II gave his library, and the museum started to grow.The British Museum was opened in 1759, six years after Sir Hans Sloane died.At first the museumwas only open three days a week and only ten people could enter in an hour. There wasn ' t much time to see things. Visitors had to run though the rooms.By about 1800, things began to get better. Wonderful statues, three thousand years old, arrived from Egypt. King George IV sold all his books to the museum secretly. A hundred years ago not only old books but also new ones arrived at the museum, and more people came to read them. Since then many famous men have written and studied there. And the library is growing faster and faster. There are four kilometers of new shelves every year and there are about two million visitors every year.根据短文内容,选择最佳答案。

1. When you go inside the British Museum, you feel smaller than usual because ^A. the museum is emptyB. the museum is very bigC. there are too many things in itD. you are too small答案:B2. The library in the British Museumis growing faster and faster because . A. the librarians have bought a lot of old and new books from different countries B. many famous men have written and studied thereC. the library has accepted a lot of money from the charity showD. the library likes collecting all kinds of old things 答案:B3. At first, the visitors had to run through the museum because . A. there are only several things to seeB. the museum was the biggest one in the worldC. they were not interested in the things in itD. they had only one hour to see all the things in it答案:D4. The passage is mainly about . A. Sir Hans SloaneB. George IIC. the history of British MuseumD. the books in the museum答案:C5. Which of the following is NOT WRONG?A. Sir Hans Sloane was interested in collecting all kinds of books.B. Sir Hans Sloane died in 1753.C. There are about two thousand visitors coming to visit the British Museum every year.D. The British Museum was only open three days a week now. 答案:BB新加坡共和国为一城市岛国,位于马来半岛南面,别称为狮城,鱼尾狮雕像是新加坡的象征。

新加坡是世界上最著名的清洁卫生国家之一,近年来其旅游业发展相当迅速……The Singapore FlyerThe Singapore Flyer, opened in April, 2008, is the world ' s highest Ferris wheel (摩天轮)with a height of 165 meters (about the height of a 42-floor building). It can bring you a truly excitingCarcomes trackexperience at every turn. You can enjoy the beauty of the city from it.Top RaceThe world' s first F1 night race, which is special, to Singapore in September, 2008! The 5.067-kilometre (车道)runs through some of the hottest places in the city.The Marina Bay SandsOpening in 2009, the Marina Bay Sands will be Singapore' s first integrated resort (综 合风景 区), including exhibition halls, a shopping center, restaurants, hotels, entertainment(娱乐)halls and other exciting places.Resorts World, SentosaOpening in 2010, Resorts World has a lot of interesting places to visit, including the Southeast Asia ' s very firstaquarium( 水族馆)and six topUniversal Studios Theme Park, the world ' s largest hotels.根据短文内容,选择最佳答案。

1. Which is NOT TRUE about the Singapore Flyer?A. It is the highest Ferris wheel in the world.B. It is about 42 meters high.C. It was opened in 2008.D. You can see the beautiful city from it.答案:B2. The underlined word "It " refers to .A. the beauty of the cityB. Singapore ' s first integrated resortC. the height of Ferris wheelD. the Singapore Flyer答案:D3. You can find the passage .A. in a storybookB. in a science newspaperC. in a guidebook(旅行指南 )D. in a computer magazine答案:C4. Which is the right order according to the time they open?a. The Marina Bay Sandsb. Resorts Worldc. Top Car Raced. The SingaporeFlyerA. d-c-a-bB. d-a-b-cC. a-b-d-cD. d-a-b-c答案:A5. Which of the following is NOT WRONG?A. There are three kinds of interesting places in Resorts World from the passageB. F1 race is special because it ' ll be held through the city ' s hottest places .C. The Marina Bay Sands may open in the year of 2010.D. Resorts World on Sentosa Island has manyexhibition halls and entertainment halls. 答案:A。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档