202L2022学年浙江省宁波金兰教育合作组织高一(下) 期中英语试卷一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)AIf you want to stay in shape,but don't have the time to go to the gym,the Mobile Gym is a good solution.It's basically a large bus filled with the latest fitness equipment. You can find everything you need for a complete workout,and here's the best part-you don't need to go to the gym,and the gym comes to you!The Mobile Gym was the idea of Adam Zickerman,founder of Inform Fitness,a popular chain of gyms across the United States.lt hit him when he ordered lunch from a food truck one afternoon.So why not put a gym on a truck?Zickerman experimented with a few designs and then invested $60, 000 on making adaptationsand fixing machines.He didn't really need an advertising budget as the bus advertised itself.Carole Pallmeyer,for instance,found herself driving behind the Mobile Gym one day.At first she thought it was a regular bus with ads for a gym.But then she realized the bus itself was a gym,so she booked workout sessions for her entire family. nWe are all busy,but we know the bus is coming and make sure we are home at 4: 30 for the workouts.'1 she said. nYou forget you're on a bus because the workouts are tightly scheduled.'1Unfortunately,it is illegal to use the fitness equipment while the bus is moving,so you don't get to save time by working out during the rush time.lt operates only once a week,only two clients (客户)can be accommodated at a time on the bus.And it doesn*t come cheap.Sessions startat $100, while in-house workouts are $65.But the Mobile Gym appears to be a big hit.'There are so many benefits to having the Mobile Gym come to you," Zickerman said/'Only five to seven exercises complete a total-body workout when performed using our special equipment.'1 He also added that a 20-minute workout might sound easy,but it is really difficult and provides instant results/1 It is very challenging and clients understand quickly why rest is important between workouts/1What inspired Zickerman to invent the Mobile Gym? st important eighteenth-century sites.(在过去的三十年里,大卫毕生致力于挖掘北美18 世纪最重要的遗址之一。
可知,David听了医生的话以后,又继续在这个历史遗址工 作1) D.词义猜测题根据第三段中的Fort Edward,near Glens Falls,New York.You might think that the archaeologists would be sat isfied resting on their ."A lot of archaeologists never want to retire/ he says. nWe are pro grammed toward the love of discovery.n (爱德华堡,靠近格伦斯瀑布,纽约你可能会认 为考古学家会满足于他们的成就很多考古学家都不想退休,“他说我们天生热爱 发现可知,划线词“laurels”意为"成就二 结合选项:A.Ideas想法;B.Habits习惯; C.Arrangements 安排;D.Achievements 安排故选 D2) C.推理判断题根据第一段There is no magic method for living longer and better.But a certain character makes getting ol der a lot more meaningful: having an open mind and heart.(没有什么神奇的方法可以让你 活得更长更好。
但某种性格让变老更有意义:拥有开放的思想和心灵可知,这篇文 章主要传达的是:是你积极的态度使生活有意义本文是一篇记叙文文章主要讲述了 David Starbuck的故事说明拥有一个开放的头脑 和心灵使生活更有意义做这类阅读理解,要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相 关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案7〜10.【答案】C、A、B、C【解析】(1) C.细节理解题根据文章第二段It studied millions of job postings to better understand the skills companies require.(为了更好地了解公司所需的技能,它研究了数 百万份招聘信息可知,公司研究招聘广告是为了了解公司对技能的要求2) A.推理判断题根据文章第三段 For example,these hybrid jobs might require people with skills in data science and advertising,or engineering and sales.(例如,这些复合型职 业可能需要同时具备数据科学和广告知识、或具备工程知识和销售技能的人员。
结合 选项可推知,数据工程师可以成为复合型职业3 )B.细节理解题根据文章第四段 For examples marketing manager mastering a database program gets paid 41% more than a traditional one,with an average yearly salary of $ 100, 000.(例如,掌握数据库程序的营销经理的平均年薪为10万美元,比传统的经理高出 41%o )可推知,传统营销经理的年薪可能为100000: (1+0.41) =71000美元第10页,共18页(4) C.标题归纳题通读文章,再根据文章第一段Jobs that use both technical and creative thinking are among the fastest-growing and highest-paying ones (同时使用技术和创造性思 维的工作是增长最快、收入最高的工作以及最后一段people in hybrid jobs are less likely to become out of date (从事复合型职业的人不太可能过时。
可推知,本文主要介绍了 什么是复合型职业,阐述了未来找工作需要拥有多种技能C项Future Jobs Requiring HHybridn Skills (未来的工作需要“混合”技能符合文意,最适合作为本文标题故 选Co本文是一篇说明文本文主要介绍了什么是复合型职业,阐述了未来找工作需要拥有多 种技能阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑 关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章 未涉及的现象、事例给以解释考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作 者观点11〜15.【答案】F、G、D、E、B【解析】(1)F.细节理解题根据前文 We will find,instead,a mountain of leftovers in the waste bins.(相反,我们会在垃圾箱里发现堆积如山的剩菜可知,本来应该被吃掉 的食物却被扔进了垃圾箱里,垃圾箱中的剩菜堆积如山,D项”而且有些食物甚至没有 触及用餐者的嘴唇进一步描述了剩菜的严重性,符合语境2) G.逻辑关系题根据前文 It reflects poorly on our hygiene (卫生)practice.(这 反映出我们的卫生习惯很差。
可知,严重的剩菜问题放映了我们的卫生习惯很差,G 项中的also表明了递进关系,说明剩菜问题不仅仅是卫生问题,也表明我们几乎没有考 虑过要防止食物浪费的3) D.推理判断题根据下文 He can fully understand the dangers which the fisherman constantly faces in order to supply the fish to him.(他能充分理解渔民为了供应鱼而经常 面临的危险可知,一位日本的厨师说他将永远尊重自己烹调的鱼是因为他了解渔民 在捕鱼是面临的危险D项”简单地说,他承认渔民做出的牺牲符合语境4) E.细节理解题根据上段的最后一句话Therefore,by not wasting any part of the fish,and by cooking excellently every time,the chef is appreciating the fisherman^ efforts.(因 此,通过不浪费鱼的任何部分,并且每次都做得很好,厨师对渔夫的努力表示赞赏 以及本空后面的句子 Just think of the poor and homeless who have not eaten for days due to a war or a natu。