文档详情

高三英语阅读理解题20套(带答案)

王****
实名认证
店铺
PDF
1.50MB
约35页
文档ID:258036603
高三英语阅读理解题20套(带答案)_第1页
1/35

最新高三英语阅读理解题最新高三英语阅读理解题 2020 套套( (带答案带答案) )一、高中英语阅读理解一、高中英语阅读理解1阅读理解 Truman headed home from school, with the homework in mind, a report on beehives ( 蜂巢).Trumans class had studied bees for three days, so he was ready. But, as his teacher Mrs.Lawrence had explained, to earn an A +,he needed a “new angle”. Truman pushed open the front door to find his four-year-old brother, Bryan, sitting on the livingroom rag, hard at work. Paper towel tubes were all over the floor.Bryan quickly stood up. “Truman, help me build a city!”“Id like to,” Truman replied, “but I have to do a report on beehives and .”“Can I help you?” Bryan begged.“I dont think so, Bry. Sorry.“I know where theres a beehive.” Bryan smiled.“Where?”“In the wood pile by the garage. The boys marched to the firewood. Bending down, Bryan pointed out the hive deep inside thepile. Truman carefully removed the hive out.“You got it!” Bryan shouted. Back in the living room, Truman paced around, turning the fragile hive under his nose. Each cellwas a perfect hexagon(六边形). How did the bees fit the cells together so neatly? And how didthey make each cell six-sided? Could they count? Lost in thought, his foot came down onsomething .“Truman! Youre mining my city!”“Get your stupid tubes out of here,Bryan! Im trying to” The towel tubes on the floor suddenly reminded him of something. The beehive! Looking closer, he noticed the tubes were arranged with one in the middle, surrounded by sixothers, just like the cells of the hive. Just to be sure, he tried five and then seven tubes surrounding the center tubes, but neitherway fit. Six was the only number that worked.“Bees dont count to six,” he said aloud. “The cells have to be six -sided. Truman ran to Bryan and threw his arms around his brother. Bryan, you did it! Now I can builda model beehive with your tubes! I mean if its O. K. with you.”(1)Where did Truman find the beehive?A. In Bryans city.B. Inside the garage.C. In the living room.D. Inside the wood pile.(2)What do we know about the beehive?A. It was hidden by Bryan.B. It was easy to break.C. It was ruined by Truman. D. It was a perfect hexagon.(3)How did Truman probably finish his homework in the end?A. With his teachers aid. B. By building a city.C. With Bryans help.D. By killing the bees.【答案】(1)D(2)B(3)C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,杜鲁门回家时正在为如何取得蜂巢作业而烦恼,正在地上用纸管建城市的弟弟布莱恩,无意中给哥哥杜鲁门提供了蜂巢的线索,杜鲁门找到蜂巢后,通过观察得到了做蜂巢作业的灵感。

1)考查细节理解根据弟弟Bryan 的话“In the wood pile by the garage. 以及下文的“Bendingdown, Bryan pointed out the hive deep inside the pile. Truman carefully removed the hive out.”可知,蜂巢是在木头堆里找到的2)考查细节理解根据第八段中的“Back in the living room, Truman paced around, turning thefragile hive under his nose.”可知,这个蜂巢易碎3)考查细节理解根据最后一段中的“Truman ran to Bryan and threw his arms around hisbrother. Bryan, you did it! Now I can build a model beehive with your tubes! I mean if its O. K.with you.”可知,杜鲁门在弟弟布莱恩的帮助下完成蜂巢作业点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇记叙文阅读,要求考生准确捕捉细节信息,结合题目要求,选出正确答案。

2阅读理解 Delhi has been the centre of a succession of mighty empires and powerful kingdoms in India.Numerous ruins scattered throughout the territory offer a constant reminder of the areas history,which makes the city always be a fascinating place for tourists. With the development of the city and more and more people moving, the city has expandedseveral times in size. That is why it is called New Delhi. New Delhi, a city with a population of over20 million people, has its newest problem: never before has this city met with the worst airproblem. Air pollution in Indians capital surged to its worst levels in years, covering the city in a thicksmog that has become an annual public-health emergency despite government vows to solve theproblem. Hundreds of flights were diverted, delayed and canceled over the weekend due to poorvisibility, schools and offices were closed Monday and officials rushed to take emergencymeasures to try to reverse the eroding air quality. Millions of antipollution masks weredistributed at schools, colleges, hospitals and markets. New Delhi, is engulfed each year as the weather cools and a thick haze builds up from thepollutants emitted from cars and coal-based power plants, swirling dust from construction sitesand roads and smoke from crop stubble burning in neighboring states. Fireworks and firecrackersto celebrate the Hindu festival of Diwali then arrives, leaving Delhi the worlds most polluted city. The citys air quality index, which measures a mix of dangerous pollutants, registered anaverage score of 494 Sunday. That is the highest 24-hour average since Nov. 6, 2016, when it hit497, according to data measured by the Central Pollution Control Board.(1)Which of the following is NOT true?A.Diwali is one of the most important festivals in India.B.The government did little to protect its citizens against the serious pollution.C.Such a serious air pollution in New Delhi appears on a regular basis.D.The index of the recent air pollution is not the worst in the history.(2)Who may not complain about the se。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档