2021届深圳市坪山区小升初英语专项复习:阅读理解1 .阅读理解.Hello, everyone! Fm Zhang Peng. This is my room. That is my desk. It's red. The box is on the desk. I have eleven balls in the box. My bag is in the desk. Fifteen books are in the bag. My pencil box is on the desk. I have two pencils, three pens and one ruler in it. I can*t find my cap. Oh, it's under the desk. It's blue. I have two kites under my bed. 阅读短文,选择正确答案.(1) How many balls are in the box? .A. 11B. 12C. 13(2) How many books are in the bag ? .A. 13B. 14C. 15(3) Where is the bag? A. It's under the desk.B. It's in the desk.C. It's on the desk.(4) Does Zhang Peng have two pens? A. Yes, he does.B. Yes, he is.C. No, he has three pens.(5) Where are the kites? A. They are on the desk.B. They are in the desk.C. They are under the bed.2.根据短文内容,选择正确的选项.May: Hi, Brian. Where did you go last weekend?Brian: I went to Yellowstone National Park in the USA with my dad.May: Where is this park?Brian: Ifs in the northwest of the USA.May: Yeah. Did you have a good time there?Brian: Of course. My dad drove the car. Sometimes we could see animals on the road. We were very excited.May: Do people drive on the left side in the USA?Brian: No, just like us in China.May: Ok, I see. I hope I can go to the USA some day.(1) Where did Brian go last weekend? A. He went to the UK.B. He went to the USA.C. He went to China.(2) Yellowstone National Park is in the of the USA.A. north B. northeastC. northwest(3) Brian went to the park.A. by carB. by shipC. by bus(4) In the USA» people drive.A. on the leftB. on the rightC. in the middle(5) How was Brian's last weekend? A. Il was bad.B. !t was just so so.C. It was good.3.阅读短文,选择正确答案.Hello!My name is Sarah. Welcome to my bedroom. You can see some new clothes in it. Look! This is my new coat. It's blue. It's on the bed. Look at the sweater on the chair. It's red. Where are my black pants? Oh! They're under the desk. And my brown jacket is on the sofa.(1) This is Sarah's.A. studyB , bedroomC , bathroom(2) There are in the room.A. some clothesB. some toysC. a TV(3) The coat is.A . blackB. redC. blue(4) The sweater is.A. on the bedB , on the sofaC. on the chair(5) What colour is my jacket? .A. BrownB. WhiteC. Black4.阅读短文,选择正确答案.Hello, I am Tom. I am a student. There are forty - five students in my class. Now, it's 10: 00. It's time for English class. I like my English teacher. His office is on the firstfloor. He is a young man. He wears a blue sweater and pants today. 1 like blue, and I havea blue sweater, too. What colour do you like?(1) Tom is a (n) .A. studentB. Chinese teacherC. English teacher(2) Where is Tom*s English teachefs office? .A. On the first floorB. On the second floorC. On the floor(3) How many students are there in Tom's class? .A. 55B. 50C. 45(4) Tom's English teacher is a young.A. manB. girl C ・ woman(5) What colour does Tom like? .A. RedB. WhiteC. Blue5.阅读短文,根据文章内容选择正确答案.Hi, I'm Li Shan. I'm a pupil. I live in Baoding. Baoding is a big city (城市).It has different kinds of weather. January is the first month of the year. It's cold and snowy. We wear the winter coat. It's warm and sunny in April. We can go to the park to fly kites. July is my favourite month. It's hot and sunny. We can eat ice cream and swim. That's fun. In October, it's cool and windy. And we can eat many fruits. Welcome to Baoding.A. doctorB • teacherC. pupil(2) Li Shan lives in.A. BaodingB. XiamenC. Harbin(3) In January, we wear the in Baoding.A. shortsB ・ winter coatC. dress(4) Li Shan's favourite month is.A. JanuaryB. JulyC. October(5) In October, it's in Baoding.A. cool and windyB. cold and snowyC. rainy6 .阅读短文,根据短文内容选择正确的答案.Hello! My name is Wang Xiao. I'm 11 years old. I live in a small village. My home is near a mountain. There are many trees behind my house. I'm very helpful at home. I can clean the room on the weekends. Sometimes, I feed the cows, chickens and ducks on our farm. There is a river in front of my house, and I often go fishing there. When you come to the village, you can play happily and have your favourite food. Welcome to my home!(1) The villige is.A. smallB. big(2) Wang Xiao's house is the trees.A. behindB. in front ofC. in(3) There are some on the farm.A. cows> fish and duckB. sheep» chickens and ducksC. cows, chickens and ducks(4) Wang Xiao often in the river.A. goes fishingB. goes swimmingC. goes skating(5) When you come to the village, what can you do? A. Sorry, I don't know.B. Nothing to do.C. Play and have favourite food7 .阅读对话,从题中所给的A、B两个选项中选出最佳答案,并将序号填入题前括号内.Baby: Mum! Is it a fish?Mum: No, it's not. It's a frog. It's green.Baby: Look! What's that?Mum: It's a yellow chick.Baby: Is this a hen?Mum: No, it's a fat bird.Baby: What's this?Mum: It's a dog. It's。