文档详情

最新七年级英语上册阅读理解

s9****2
实名认证
店铺
DOC
159.50KB
约12页
文档ID:519069653
最新七年级英语上册阅读理解_第1页
1/12

最新七年级英语上册阅读理解一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解The Volleyball Club    The school volleyball club wants new members! We have good players from the school team. They can help you enjoy the game. We practise for an hour every afternoon from Wednesday to Friday.    Go to your PE teacher and buy sports shoes if you want to be with us.Girls' Volleyball Match    Team: No.1 Middle School vs No. 2 Middle School    Time: 2:30 p.m.—4:30 p.m., October 21st    Place: Xuzhou Sports Centre    Come for our school team. We have twenty tickets (票) for every class. Go to your PE teacher for the tickets before Friday.    Please wear your school uniform (校服) at the sports centre. (1)Members of the Volleyball Club practise        a week. A. once                            B. twice                            C. three times                            D. four times(2)What must you buy if you want to join the Volleyball Club? A.                 B.                 C.                 D. (3)What time does the volleyball match start? A. At twenty to three in the afternoon.               B. At two thirty in the afternoon.C. At five o'clock in the afternoon.                      D. At twenty past two in the afternoon.(4)Students can go to their        for tickets. A. PE teachers                      B. classmates                      C. parents                      D. grandparents(5)Students can't get a ticket on        . A. Tuesday                         B. Wednesday                         C. Thursday                         D. Saturday【答案】(1)C(2)B(3)B(4)A(5)D 【解析】【分析】文章大意:该文是一个排球俱乐部的广告。

介绍了排球俱乐部的基本情况以及女子球赛的情况等信息1)细节理解题根据文中We practise for an hour every afternoon from Wednesday to Friday.可知排球俱乐部的成员每周训练三次,故选C2)细节理解题根据文中Go to your PE teacher and buy sports shoes if you want to be with us.可知如果你想参加排球俱乐部就应该买运动鞋3)细节理解题根据文中Time: 2:30 p.m.—4:30 p.m., October 21st可知排球比赛在下午两点半开始,故选B4)细节理解题根据文中Go to your PE teacher for the tickets before Friday.可知学生们可以去找体育老师要票,故选A5)细节理解题根据文中Go to your PE teacher for the tickets before Friday.可知学生们可以在星期五以前去找体育老师要票,故选D点评】考查阅读理解本文主要考查了最常见的细节理解题,注意首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

2.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项 Dear Alice,    Thank you for your last letter. I enjoyed reading it very much. Thank you for telling me about your best friend. In this letter I will tell you about mine. Her name is Trudy. Trudy has long, dark brown hair and green eyes. She is the same age as me, but a little taller. She is always happy.    We sit together in class, and help each other with our schoolwork. We always go home together after school and play computer games for an hour.    Trudy thinks very quickly (很快地) and usually wins(赢) Trudy is learning to play the piano. I am learning to play the flute (笛子). We practise together every day.    Sometimes Trudy stays in my house for a night, or I stay in her house. We always have a good time. Do you ever stay in your best friend's house for a night?Yours,Lily(1)Who is Lily's best Friend? A. Trudy.                                  B. Alice.                                  C. Daisy.                                  D. Amy.(2)What is Trudy's hair like? A. Long and green.      B. Long and dark brown.      C. Short and dark.      D. Short and brown.(3)How tall is Lily? A. A little taller than Trudy.                                   B. A little shorter than Trudy.C. As tall as Trudy.                                                 D. As tall as Alice.(4)When do Trudy and Lily play computer games? A. Before school.              B. At the weekend.              C. On weekdays.              D. After school.【答案】 (1)A(2)B(3)B(4)D 【解析】【分析】主要讲了Lily写信告诉Alice她的最好的朋友Trudy。

(1)细节题根据In this letter I will tell you about mine. Her name is Trudy.可知Lily最好的朋友是Trudy,故选A (2)细节题根据Trudy has long, dark brown hair可知Trudy 的头发是长的、黑色棕色头发,故选B (3)细节题根据She is the same age as me, but a little taller.可知年龄相仿,但是比我高点,故选B (4)细节题根据We always go home together after school and play computer games for an hour.可知放学后我们总是玩电脑游戏,故选D 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案3.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项     During the past two weeks we asked students of all ages about their favorite activities. Our survey (调查) showed that most students spent a lot of time watching TV, chatting on the Internet and playing computer games. It also showed that students had lots of different ways of having fun. Here's what the students said:    "I love watching old romantic movies, I sometimes invite my friends around and we watch movies together. We eat popcorn and relax. I also go skating every week. It is a great way to keep fit." Jenny (aged 14).    "I love playing my drums. I would love to be in a band. I enjoy skateboarding and playi。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档