文档详情

英语中考阅读理解专题突破50套含(参考答案)

re****.1
实名认证
店铺
PDF
9.94MB
约72页
文档ID:576546152
英语中考阅读理解专题突破50套含(参考答案)_第1页
1/72

英语中考阅读理解专题突破50套含答案一、阅读单选Dear Miss Wang,My name is Simon. I am good at my lessons in my new school. But I have no friendshere. I always spend the school day on my own( 独自) . I feel very lonely. Can you help me?I am the only child in my family. I have no brother or sister. My parents seldom staywith me. I often see other students in our class to go to school together. And they play withtheir friends happily after lunch. They also do after-school activities together. But I have nofriends to talk with. I want to make friends with my new classmates. But I just don't knowhow to have fun with them. Can you tell me what I should do? Thank you very much.Yours,Simon1. How does Simon spend the school day?A. Chatting with his friends.C. Playing with brothers2. Which of the following is true?A. He isn't good at his lessons.C. His parents are not busy.B. On his own.D. Staying with his parents.B. He has no brother or sister.D. Staying with his parents.3. What do Simons classmates NOT do together?A. Going to school.C. Coming back home.B. Playing after lunch.D. Doing after-school activities.4. Why does Simon write this letter to Miss Wang?A. To tell her his family. B. To tell her his school.C. To make friends with her. D. To ask her for help.Mike works very long hours every day. He usually gets up at 17:00. He has a shower andmakes his breakfast. What a funny time to make breakfast! After breakfast, he practices hisguitar, and then he puts on his jacket and goes to work. To get to work, he takes the number17 bus to the Star Hotel. The bus usually leaves at 19:15. He works all night. People love tolisten to him! He gets home at 7:00, and he watches the early morning news( 新闻) on TV. Hegoes to bed at 8:30. Can you think what his job is? 5. How long does Mike work?A. 7 hoursB. 8 hoursC. About 9 hours D. All night6. He_________ and makes his breakfast.A. goes to bedB. takes a showerC. worksD. washes ( 洗)his face7. What does Mike do after breakfast?A. He goes to workB. He puts on his clothes.C. He practices his guitar, and then puts on his jacket and goes to work.D. He goes to work.8 . He goes to bed atA. 8:30B. 8:00C. 17:00D. 19:159. How does he go to work ?A. By carB. By bikeC. On footD. By busDo you like travelling? If you are interested, come to our travel service as soon aspossible. We offer the following travel lines for you to choose.2-Day Huafan Culture Group TourHow about going to HuaFan for the weekend? Youcan visit Zhou Enlai Memorial and taste Huaiyang delicious food such as lobsters andcrabs.Tour Price: ¥690 Call us at 800-817-72234-Day Qingdao Private TourQingdao is famous for its sunshine, white sandy beachesand clear water. You can relax here, walking along the beaches and breathing the fresh air!Tour Price:Call us at 800-834-62171 person2-5 persons6-9 persons¥669¥ 550/person¥ 530/person5-Day Colourful Taiwan Group Tourlf you like to take a round-island trip, Taiwan isthe best place for you! You can climb Ali Mountain, go boating in Sun Moon Lake and experience the various cultures of the island.Tour Price: ¥8500 Call us at 800-850-828810. How long will the Hual'an Culture Group Tour last?A. Two days. B. Four days.C. Five days. D. Eight days.11. Mrs. Li is planning to take the 4-Day Qingdao Private Tour with her two daughters. Howmuch will they pay?A. ¥1,590 B. ¥1,650 C. ¥2,007 D. ¥2,07012. If you take the 5-Day London Private Tour, you will be able to.A. taste lobsters B. climb the mountainC. enjoy the view of the Thames D. breathe the fresh airWhat do English people usually eat? We ask James, Mary and Mike. Here are theiranswers.BreakfastJames: Breakfast for me is vegetables and some fruit juice. That's all.Mary: I don't eat a big breakfast, I just have fruits and vegetables.Mike: I have bacon and eggs at the weekend, but not on school days. It's too much.LunchJames: At school I have a hamburger. At the weekend I often have pizza. I like makingpizza at home.Mary: I have lunch at school. It's usually a kind of meat with vegetables. At the weekendor in the holidays( 节日) I like making salads for lunch.Mike: I usually just eat some fruits and a hot dog. That's enough for me.Eating OutJames: My home is in a small town, it doesn't have many restaurants( 餐馆) . But I likeChinese food a lot. My parents sometimes take me out to a Japanese restaurant.Mary: Indian dishes are my favorite food. There are some really good Indian restaurantshere, and I often go to one with my friends. I love chicken.Mike: I live in London and I can get anything here. I don't eat out very often, but I likeChinese food and sometimes go to a Chinese restaurant. 13. Where does Mary have meat with vegetables?A. At school. B. At an Indian restaurant. C. At home.D. At a Japanese restaurant.14. When does Mike have bacon and eggs?A. From Monday to Friday.C. On Friday evening.15. Who likes Chinese food?A. Mike and Mary B. Mary and James16. What food is Mary's favorite?A. Japanese food B. English food1 7 . 根据文章内容, 下面哪一个是正确的?A. Mike's home is in a small townC. James can make pizzaB. On Saturday and Sunday mornings.D. On Saturday evening.C. James and Mike D. James9s parentsC. Chinese food D. Indian foodB. Mary eats a lot for breakfastD. Mary's parents often eat out with MaryYesterday, my teacher asked us to write an article about our dream. All I could think ofwas—I want to help other people!During the years, I met many problems. But I never gave up. I knew that to help otherpeople, I had to help myself first. I encouraged myself after I experienced failures ( 失败) .Finally my dream really came true. I found a part-time job in a hospital. I began to spend mydays doing things fbr people. I had a happy life. That didn't mean that this kind of life waseasy, or that my work was always enjoyable. I was happy because I was doing what I wantedto do.What do you want to do? Write it down now. If you don't know, you can ask yourself“What will I do if this is the last day of my life?^^ Then write down the first thing that comesto your mind, no matter ( 无论) how foolish or impossible it is. If you have an answer, youwill know what your dream is.18. What did the writer want to do?A. Be a teacher. B. Help others. C. Find a job. D. Be happy.19. The writer said “I had a happy life,, b e c a u s e .A. his part-time job was easy B. he made his articleC. he was doing what he wanted to do D. his work was always enjoyable20. What does the last paragraph mainly tell us? A. A beautiful dream. B. How to find your dream.C. The dreams are usually possible. D. The dream usually seems impossible toachieve.What will our homes be like in the future? Here are some predictions( 预测) .Do you want to take a shower when you get home? You'll be able to let your smart waterheater ( 热水器) start heating up when you're on your way home.Did I turn off the oven? Did I close the window? Everyone may have a moment like that.But in the future, your home will check these fbr you.In your home of the future, all of your devices can work together to make your life morecomfortable. When you turn on the lights in the morning, your windows will open at the sametime. The lights will slowly turn off by themselves after the sun appears.Your home may have dangers. The hackers( 黑客) could open your door and cause amess at your home through your phone or other devices. Your home will tell you about it butyou can't arrive in time. So people should be careful of their personal information.21. In the future, what can we do on our way home?A. We can keep working. B. We can take a shower.C. We can let the water heater work. D. We can have a look at our smart homedevices.22. Who will let you know if someone breaks into your home in the future?A. Your home. B. Your friend. C. The police. D. Your neighbor.23. Whafs the best title of the passage?A. Some Beautiful Houses. B. Some Famous Predictions. C. ABetter World. D. Homes of the Future.When you travel ( 旅游) in Hong Kong, you must be careful of the traffic ( 交通) rules,because the traffic keeps to the left and it's different from that of Chinese mainland. Beforecrossing the street, you must look to the right and then to the left. If the traffic lights are red,the traffic must stop, and people can go across the zebra line( 斑马线) . If Ihe traffic lights turngreen, the traffic can go, and people mustn't cross the road.In the moming and in the evening, when people go to or come from work, the streets arevery busy. The traffic is the most dangerous. When you go somewhere by bus in Hong Kong, you have to be careful, too. Always remember the traffic keeps to the left. Have a look first,or you may go the wrong way. In Hong Kong, there are a lot of big buses with two floors.You'd better sit on the second floor. From there you can watch the city very well. Howinteresting!24. In Hong Kong the traffic move s .A. on the right B. on the left C. in the middle D. in the park25. When you cross the street, you must look to first.A. the front B. the rightC. the left D. the right and the left26. If the traffic lights are red, .A. the people must stopB. the traffic must stopC. the people and the traffic must stopD. the traffic and the people must wait27. It is to cross the streets in the morning and in the evening.A. dangerous B. interesting C. easy D. safe28. You can see the city very well on the floor of the bus.A. first B. second C. third D. fourthMichael is six years old. He starts going to school this term ( 学期) . And he loves mathvery much. This Sunday, his mother Mrs. Brown doesn't go to work. And she wants to takeMichael to see his grandparents in the village. IVs a two hours' bus ride from MichaePs home.Michael gets up at half past six. After breakfast, he and his mom go to the bus stop. Theycan only take a No. 4 bus to the village.“Look. Mom!^^ Michael says. “The No. 4( 4 路) bus is coming!^^“No, dear" Mrs. Brown says. "It's not No. 4. It's No. 22.”“Miss Smith tells us that two and two is fbur!” Michael says.根据短文内容,选择正确答案。

29. What subject does Michael like?A. P. E. B. Math. C. History. D. English.30. It takes them hour( s) to get to the village by bus.A. fourB. threeC. twoD. one 31. What time does Michael get up?32. Michael sees the bus.A. No. 22B. No. 40C. No. 4D. No. 233. Which of the following is TRUE?A. Michael goes to the village with his father.B. MichaePs uncle lives in the village.C. Miss Smith is MichaePs math teacher.D. They can take a No. 22 bus to the village.There are five people in my family. We all like watching TV, but we like different TVshows.My grandpa is a great fan ( 迷)of Beijing Opera. He likes watching it very much. Nowhe is in a Beijing Opera club. There he talks about Beijing Opera and acts in it with otherBeijing Opera fans.My grandma likes cross talk ( 相声) ,and she often watches it on TV. Her favorite crosstalker is Guo Degang.My father is a reporter from a TV station. He watches all kinds of TV shows, but hisfavorite TV show is news.My mother is a teacher. Her favorite TV shows are soap operas. She thinks they are veryinteresting. But I think they are very boring.I like playing basketball, so my favorite TV shows are sports shows. I like watchingbasketball games best on TV. What kind of TV shows do your family like?34. is the writer's grandpa's favorite TV show.A. Talk showB. Beijing OperaC. Sports showD. Soap opera35. What does the writer think of soap operas?A. Exciting.B. Boring.C. Interesting.D. Relaxing.36. The writer's mother is .A. a reporterB. a housewifeC. a teacherD. a cross talker37. Which of the following is TRUE?A. The writer's grandfather is in a Beijing Opera club.B. Guo Degang is the writer's father's favorite cross talker.C. The writer's mother likes watching all kinds of TV shows.D. The writer likes watching soccer games best on TV.38. The best title of the passage may be.A. Popular TV Shows B. Different TV ShowsC. My Favorite TV Shows D. My family's Favorite TV ShowsOn a Friday night, a poor young man stood at the gate of the railway station, playing hisviolin. The music was so great that many people stopped to put some money into his hat.The next day, the young man came to the same place again. He put down his hat asusual. Beside the hat was a piece of paper with some words on it, "George Sang has put animportant thing into my hat carelessly. Welcome to claim ( 认领) it.” Then he began to playthe violin. Soon he was surrounded ( 围绕) by many people. They all wanted to know whatthe words on the paper meant. After an hour a man named George Sang ran here quickly andgot back his important thing. He said many thanks to the young man.The important thing was a lottery ticket ( 彩票) . Sang bought it and won a prize of$500,000. But when he gave $50 to the young man for his wonderful music, he threw thelottery ticket, too.Later people asked the young man why he didn't keep the lottery ticket for himself. Theyoung man said, “Though I don't have much money, I live happily. If I lose honesty ( 诚实) , Iwon't be happy any longer.^^39. The young man played the violin for at the gate of the railway station.A. money B. tickets C. food 40. The young man came to the station again on.A. Friday B. Saturday C. Sunday41. George Sang must be very to get back the important thing.A. sorry B. worried C. happy42. Which of the following is TRUE?A. George Sang gave money to the young man for his music.B. The lottery ticket was important because it was worth $500.C. The poor young man kept the lottery ticket fbr himself.43. What's the best title fbr the passage?A. The Happiness of Playing the ViolinB. The Advantage of Buying a Lottery TicketC. The Importance of Being HonestyHi, my name's Mike. This is my family tree. I have a big family. Many people are teachers inmy family. Tm an English teacher. My wifb( 妻子) Danielle is an English teacher, too. We'rebolh( 两者都) 40 years old. We have two kids. Jack is our son. And Sonia is our daughter.They're in No.7 SHIYAN Middle School. My father is Jeff and my mother is Anna. They'reboth teachers. Jeff is 67 and Anna is 64. Tony is my brother. He's a math teacher. He has twoboys, Martin and Ken. Nancy is my wife's sister. She's a Chinese teacher and she can speakChinese very well. My wifb's parents are teachers, too. Can you see how many teachers thereare in my family?44. How many teachers are there in Mike's family?A. Four B. Six C. Eight45. How old is Mike's father? He' s.A. 40 B. 67 C. 6446. Is Sonia Martin's sister?A. Yes, she is.B. No, she isn't.C. Sorry, I don't know.47. What does Tony leach( 教) ?A. English B. Chinese C. math 48. Which one is TRUE( 正确的) ?A. My parents and my wife's parents are all teachers.B. Ken and Martin aren't brothers.C. Nancy can't speak Chinese very well.Dear Son,On Jan 4th, 2021, your sister, your mom, and I were playing in the yard, and I have beenasked to write to you. Well, you know that I am not good with words. So, forgive me if thiscomes out as boring.You know. I was 25 when you were bom. And now that you are 22.1 would like to tellyou that the last 22 years of my life was the best years of my life. I am sure your mom wouldagree too.It amazes me how time flies. To be honest, I have never wanted you to grow old. But,look at you, Jason! You're all grown up. Even to this day, I have not gotten over the fact thatyou are now an adult, ready to take on the world.I know you are a strong man, and we have complete faith in you. We believe in yourdreams, and we will always be there to support you as a lawyer. Well, I can't wait fbr myfishing partner. The water in the lake is almost full, by the way.We hope to see you soon.49. The author writes to his.A. son B. father C. sister D. mother50. What does Jason do?A. He is a writer. B. He is a doctor. C. He is a lawyer. D. He is a pilot.51. How old is the writer now?22.B. 25.47.57.Do you love reading? Do you have the habit of reading every day? My grandmother is seventy-three years old. She likes reading newspapers and watchingnews on TV every day. Every morning after doing the housework, she always reads thenewspaper for at least an hour. After dinner, she always watches the news for half an hour. Infact, everyone else in the house asks her for the important news. My grandmother^ habit ofreading and watching news is of great help to the other members of my family, especially ( 特别是) my parents, because they're too busy to read news. My elder brother is interested in thesports news, but he only watches it on his computer or smart phone. My sister and I likereading story books.Reading is an important habit. To help their children get into the habit of reading, parentsshould prepare ( 准备) books fbr children and make sure they make reading their hobby.Young kids can start by reading some simple words. Later on, they can read short stories withpictures and then more difficult books. Newspaper reading should also be made a habit. Weshould always remember: A person with a reading habit will become a better person.52.What TV show does the writer's grandmother like?A.News.B • Talent shows.C. Sitcoms.D. Talk shows.53.How long does the writer's grandmother read newspapers every day?A.For one hour and a half.B.For half an hour.C. For at least an hour.D.For two hours.54.What is the writer's sister interested in?A.Watching sports news.B.Reading story books.C.Watching soccer games.D.Playing computer games.55.Parents shouldto help their children get into the habit of reading.A.read short stories for their childrenB. take their children to the library oftenC.56.teach their children some simple words D. prepare books for childrenThe writer wrote this article to tell us toA.have different hobbiesB. have healthy eating habitsC. have the habit of readingD. keep our room cleanThe Greens just moved( 刚刚搬到) to Moonlight Town. Read the map below and helpthem find the way. 57. The museum is.A. between the bookshop and the library B. beside the pet shopC. next to the hospital D. in York Street58. If Mr. Green wants to see a doctor, he can go to the hospital in.A. Hill street B. Adam Street C. York Street D. King Street59. The nearest place for the students at school to buy notebooks is.A. the shopping mall B. the shoe shop C. the post office D. thesupermarket60. The bookshop, a good place for children to enjoy reading, is.A. south of the cinema B. north of the libraryC. south-west of the museum D. south-west of the school61. If Mrs. Green starts from A, walks along Adam Street, turns left at the second crossing,and he will fi nd.A. the park on the left B. the cinema on the rightC. the library on the left D. the bookshop on the rightTed is traveling in Shanghai. He lives in Park Hotel ( 旅馆) on Nanjing Road. It is anold hotel with a history of over 85 years. The building is 83.8meters tall and it has 24 floors.Ted wants to go to some places tomorrow. With the help of the e-map ( 电子地图), hefinds the routes ( 路线)from his hotel to those places.YuGarden( 豫 园 )▲ I can take the No. 805 bus to Yu Garden. It takes about 30 minutes. ▲ I can also ride a bike. It takes about 20 minutes.▲ It's next to City God Temple ( 城隍庙)..People sSquare「 广 场 ,A People's Square is close to People's Park. The park is just across from my hotel.▲ It just takes me about 10 minutes to walk to the square.▲ Some famous ( 著名的)buildings are near the square,like Shanghai Museum ( 博物馆)and Shanghai Grand Theater ( 剧院).62. Ted's hotelA. is called People's Hotel.C. is on Renmin Road.63. Ted can take the No.805 bus toB. has 24 floors.D. has a history of 50 years.A. People's Park. B. Shanghai Museum.C. Yu Garden. D. Shanghai Grand Theater.64. It takes Ted about to walk to People's Square.A. 10 minutes B. 15minutes C. 30minutes D. 20minutes65. After visiting People's Square,Ted can't near it.A. go to a theater B. walk around a parkC. visit a temple D. visit a museum66. What can we know from the material ( 材料)?A. Park Hotel is 80.8 meters tall.B. City God Temple is next to Yu Garden.C. Ted will ride a bike to Shanghai Museum.D. People's Park is just across from People's Square.Some white cliffs appear in Denizli Province, Turkey. In them are small, bluey-greenpools—it looks as if the snow is melting. In fact, those aren't icy cliffs——they're terraces ofrocks. Because of its appearance, the site is known as Cotton Castle.Cotton Castle is more than 325 feet high and nearly 9,000 feet long. There are 17 hot springs at the top and the spring water is between 35℃ and 60℃.The springs are the reason for Cotton Castle's unusual appearance. Forced byearthquakes, the mineral-rich water comes up from inside the Earth. When the mineral in thewater meets air, it forms a jellylike thing as it makes its way down the cliff. Eventually thejelly dries and hardens into white rocks. Some water also collects to create pools. Because thewater cools several degrees as it flows into the pools, it's possible to swim in these natural hotsprings.The process has gone on for tens of thousands of years. Cotton Castle has been a popularattraction since around 200 B. C. , when a king founded a town called Hierapolis near thesite. People believed the hot springs had healing powers. By the 1970s, Cotton Castle was sopopular that hotels were built nearby, even on top of it.Unfortunately the construction caused parts of Cotton Castle to break off, and heavy foottraffic turned some pools brown. To avoid any future damage, the government listed it as aprotected World Heritage Site. The hotels were soon torn down, and now only some pools areopen to visitors. With these steps, Cotton Castle will hopefully be around for many years, itsice-like beauty frozen in time.67. Which picture shows Cotton Castle?68. According to the passage, Cotton Cas t l e.A. has 325 hot springs at the topB. heats the spring water after it flows outC. is a new attraction near a townD. is formed after mineral-rich water meets air69. What's the writer's opinion according to the last paragraph?A. The beauty of Cotton Castle may remain for a long time.B. Tourists will not be allowed to visit those pools any more.C. More hotels and towns will be built around Cotton Castle.D. Cotton Castle will disappear soon due to people's damage.70. What's the best title for this passage?A. An 4tIce^^ CastleB. A Healing Site C. A Private CastleD. A Man-made SiteWe all know there is a problem with plastic pollution. Five trillion plastic bags are usedevery year. One million plastic drinking bottles are bought every minute. What if we coulduse plastic waste to build roads? This is exactly what Toby McCartney has done.In 2019, McCartney's UK-based company, MacRebur, built the world's first plastic roadin Elgin town, Scotland. The plastic waste was made into grains and then mixed with bitumen( 沥青) . The road looks just like any other road. But it has improved strength and is morestretchy ( 有弹性的) thanks to the plastic.“Our technology can not only help solve the problem of plastic waste but also produceroads that deal better with changes in the weather,“ McCartney told the BBC.McCartney's idea came from a trip to India. "I saw people in India would put plasticwaste into stove and burn it. The plastic would melt down ( 熔化) and form a seal in the hole,^^said McCartney. t4I knew that there must be some similarities between the plastic andbitumen, which both come from oil. That's how I started to think about mixing them,“ hesaid.After lots of testing, McCartney found the perfect idea. Then the first road was builtsuccessfully. Now his company has built many plastic roads around the world, from Australiato Europe. A one-kilometer length of road uses about 684,000 plastic bottles or 1.8 millionplastic bags. The road itself can be recycled in the end. The materials can be reused to buildnew roads."We're just a small part of ending the plastic problems, but it's nice to be part of it,“McCartney said. just don't want my daughters to live in a world where there are moreplastics in our oceans than fish.”71. The plastic road according to the passage.A. is much less stretchy B. will melt down in hot daysC. can be recycled again D. looks different from other roads72. McCartney found the new materials to the road.A. by mistake B. in a hurry C. through hard work D. with Indians73. Which is the best title for this passage?A. Road to Recycling B. Ways to Build RoadsC. Materials to be ReusedD. Problems to be Solved 74. Which of the following saying can best describe McCartney's work?A. No sale, no kill.C. Practice makes perfect.B. Small change, big difference.D. Time and waves waits for no man.Are you thinking about how to spend your free time? Come and join Bonbon Club! Wehave interesting lessons and activities there. Ifs fun! For more information, please call us at632-2873.LessonsActivitiesTuesday - Sunday8:30 am - 11:30 am6:30 pm - 8:30 pmSaturday & Sunday8:00 am - 9:00 pmPlaying basketball or soccerDance lessons for dance loversMonday - Sunday12:30 pm - 5:30 pmSwimmingTuesday, Thursday & Saturday5:30 pm - 7:30 pmCooking lessonsThe second and last Saturdays of every monthMusic time75. In Bonbon Club. we can't have English lessons on. A. Monday B. Wednesday C. Friday D. Saturday76. Alice is free after 5:00 pm on Thursday, so she can t ake.A. English lessons B. dance and English lessonsC. music lessons D. dance and cooking lessons77. Mike wants to swim and play soccer. He can go to the club on.A. Tuesday B. weekendsC. Thursday and Saturday D. Monday and Sunday78. How often can we enjoy music in Bonbon Club?A. Twice a week. B. Three times a week.C. Once a month. D. Twice a month.79. Bill wants to know the price of the lessons. He can to get more information.A. send them an e-mail B. read their newspapersC. give them a call D. go to their websiteThe Chinese New Year is an important holiday for Chinese people all around the world.During this time, Chinese families get together to spend time with one another. Together, theyhave big dinners and say goodbye to the past year. They also wish each other good luck forthe New Year.The date of the Chinese New Year changes every year. However, it always falls sometime between January 20 and February 21. This is because the Chinese people followed acalendar ( 日 历) called the Chinese Lunar Calendar in the old days. This calendar isdifferent from the calendar in the United States of America. It is called the Gregoriancalendar.Like many holidays, people always do some things to celebrate ( 庆祝) the ChineseNew Year. For this holiday, many people wear red. They even put up red decorations ( 饰品) on the doors or windows. In China, the colour red stands for good luck. Anotherimportant tradition is the gift of a red envelope called "hongbao". The elderly put moneyinside the nhongbaoM and give it to children to wish them good health. 80. is an important holiday for Chinese people in the article.A. National Day B. The Chinese New YearC. The Dragon Boat Festival D. The Mid Autumn Festival81. What does the first paragraph mainly talk about?A. When the Chinese New Year is.B. How many people celebrate the Chinese New Year.C. Where the Chinese New Year is celebrated.D. What people do to celebrate the Chinese New Year.82. Why do the Chinese use the red color to celebrate the Chinese New Year?A. lb help people think of love.B. To make the house look beautiful.C. To wish people good luck in the new year.D. To bring the elderly "hongbao" in the new year.83. According to the article, the Chinese New Year may fall on .A. January 19. B. February 23. C. January 25. D. February 27.84. Chinese people like to put up red decorations like on the window.A. postcards B. maps C. photos D. paper-cuttingsRabbit Shiny and tortoise( 乌龟)Smily were neighbours. One day they were reading a storyabout their great grandfathers: Shiny's and Smily's great grandfathers decided to have a race.While Shiny's great grandfather went to sleep during the race, Smily's great grandfather wonthe race by slowly walking towards the finish line.Smily said, “If your great grandfather didn't go to sleep, my great granddad might never win.So his win was not a real win.^^The next day there was a notice in the jungle( 丛林)newspaper. It said that there would be arace and the winner would win many prizes. The race started from the bear's house. Fromthere, the runners had to cross the river. But most of the animals could not both run fast andswim fast. So they didn't know what to do. Shiny and Smily made a plan.Shiny ran, while smily was sitting on his back. He and other animals, like the deer, reachedthe river side at the same time. But they saw the swift water and stood there because theywere worried. None of them liked the idea of crossing the river. Smily quickly got into thewater and Shiny sat on his back. Smily started swimming. Soon they reached the other side of the river. Shiny got down from Smily's back and Smily climbed on Shiny's back again. Shinyran fast. They reached the finish line first.“Both of them are the winners.^^ The president of the jungle said, “Shiny and Smily helpedeach other during the race and they won. So let's give them a big hand.”85. Shiny's great grandfather didn't win because he.A. ran too slowlyB. broke his legC. fell asleep during the raceD. didn't find the finish line86. Which of the following is NOT true about the race in the jungle?A. There were a lot of prizes for the winner.B. Most of the animals could both run fast and swim fast.C. Smily sat on Shiny's back when Shiny bagan to run.D. Shiny ran as quickly as other animals.87. Many animals when reaching the river side.A. were afraid of the waterB. were too tired to swimC. felt worried about ShinyD. stopped there to have a rest88. What is the best title for the passage?A. Cross the river B. How to win a raceC. Animals in the jungle D. Teamwork winsConfucius ( 孔子) had a lot to say about how to live a good life. Whafs your favoriteConfucius saying? Students from Medfield School posted their favorite sayings on this classwebpage.lam - "Do not do to others as you do not wish to be done to you.I like it best. To me, ifs the most important life rule. Just the other day, I was with afriend in class and she started talking badly about a classmate of ours. I kept on thinkingabout how bad our classmate would feel if he knew she was saying such terrible things! Iknow I wouldn91 like it!Rosa - "In the company of tyvo others, I can always find one worthy of being niy teacher.It is my favorite. I like to remind( 提醒) myself of this saying when practicing withclassmates in school. I can learn a lot from others, even from their mistakes. This saying givesme courage and reminds me to pay attention.Andre-"To go too far is as bad as to fall short.This is my favorite. It means that to do too much of something is as bad as not doingenough. For example, I wanted to lose a few kilos for a big party so I didn't eat enough andexercised all the time. In the end, I got really sick and couldn't even go to the party! For me,it's important to find a balance( 平衡) to achieve my dreams.89. What can we learn about Confucius sayings according to the text?A. They teach us how to live a good life.B. They have become important socialrules.C. They are hot topics in all western schools. D. They are well received in foreigncountries.90. What does Tam's example mainly tell us?A. Think twice before you act.B ・ Learn from others as well as mistakes.C. Treat others as you would like to be treated. D.Remind yourself to get on well withclassmates.91. Where is the text probably taken from?A. A travel guidebook. B. A school website. C. A national newspaper. D. A historytextbook.Felicia Grimenhag from Sweden doesn^ let anything get in her way, even a lifechanging accident.After a serious car accident, Felicia had to get used to getting around in a wheelchair.But that didn't stop her from following her dream of becoming a top horse rider.In early June 2011, 17-year-old Felicia got hit by a car. When she woke up in thehospital, she found both of her legs were missing. However. Felicia didn't quit tiying toachieve her dream. She wanted to get back on the horse. She had ridden as a little girl anddecided in the hospital to try again. She wasn't sure if she would be able to. But after tenweeks training, she could ride once again!“The horses have meant a lot to me,“ Felicia said. "When I sit on a horse, I don't feel like the disabled Felicia, I feel like the confident Felicia.^^She has since taken part in competitions around the world, showing she doesn't needlegs to win. Last year, she won silver at the Swedish Championships, and now she ispreparing for the Tokyo Paralympics.“What I have learned from all this is that you should dare to challenge yourself andremember that you are the only person that sets your own limits( 限制) Felicia said.根据短文内容,选择最佳选项。

92. What did Felicia lose in the car accident?A. Her arms. B. Her legs. C. Her cars. D. Her eyes.93. What does the underlined word "quit" in Paragraph 3 probably mean?A. Keep. B. Enjoy. C. Begin. D. Stop.94. How long did it take Felicia to train to ride a horse again?A. One year. B. Nine years. C. Ten weeks. D. Seventeenweeks.95. Which is the right order of the following things?l.She is preparing for the Tokyo Paralympics.2.She won silver at the Swedish Championships.3.She could ride once again after training!4.Felicia got hit by a car.A. 3421B. 4213C. 4321423196. Which of the following can best describe Felicia's experience?A. Never say never. B. Better late than never.Never think ofyourself.D. It's never too late to learn.A hobby can be almost anything that a person likes to do in his spare time. Hobbyists ( 业余爱好者) keep pets, watch birds, paint pictures, play the piano and grow flowers. They alsogo to concerts, climb mountains, go fishing, skate and swim. They collect everything frombooks to butterflies and from boxes to stamps.People have hobbies because these activities provide them with enjoyment, friendshipand relaxation. Hobbies help people relax after a long time of hard work, and provide abalance ( 平衡) between work and play. Hobbies offer interesting activities for the old. Somehobbies can make a child grow as a person, develop his interest and help him learn new skills. Hobbies can also help a patient to keep healthy. Doctors have found that hobbies are useful inhelping patients recover from diseases. Many hospitals treat patients by making them haveinteresting hobbies. Anyone, old or young, sick or well, rich or poor, can follow a goodhobby.In early times, most people were too busy making a living to have hobbies. People todayhave more time than ever before for hobbies. Machines have reduced much time that peoplemust spend on their jobs.Sir William Osier, a famous Canadian doctor, expressed the value of hobbies by saying,“No man is really happy or safe without a hobby.,,97. Which is NOT the advantage ( 优点)of hobbies according to the writer?A. Bring people enjoyment. B. Help people relax.C. Help people learn new skills. D. Help people make money.98. What does the underlined word “recover" mean?A. To get better after an illness. B. To find a way of solving problems.C. To save lives after an accident. D. To get away from trouble.99. Why did most people in early times NOT have hobbies?A. Because they were too poor to have hobbies.B. Because they thought hobbies were bad for their health.C. Because they thought hobbies were useless for them.D. Because they had to spend their time making a living.100. Why did the writer write this passage?A. To tell us some hobbies in our daily life. B. To give us some advice on choosing ahobby.C. To tell us the importance of hobbies. D. To ask us to spend more time onhobbies.Hi there!Can you help me? I'm doing a project at school. The title is t4Will life be better in2100?" What do you think? Thank you for your ideas! JoshCommentsA. Pollution is a big problem today, but it will be a bigger problem in 100 years. Sopeople won't use cars with petrol. They will drive in electric cars on underground roads.And there will be electric buses with computers for drivers! The best thing? People will beable to travel in time. Now that will be exciting!RosieB. Hi, Josh. Life will be better in 2100 in space! People will live on the Moon and Marsin special cities. They will grow food and send it to the Earth in a huge spacecraft. Spacestations will orbit the Earth and control the climate. There will also be holidays in space!How cool it is!BrandonC. Will life be different in 100 years? Yes, it will. Will life be better? No, it won't!Climate change will cause floods and droughts. Rich people will live for a long time,maybe 200 years! But life won't be easy fbr most people. They won't have food and water.Faith101. John's project is mainly a b o u t . A. modern technology B. newinventionsC. life in the future D. green lifestyle102. thinks holidays in space are a good idea.A. Josh B. Brandon C. Rosie D. Faith103. Rosie thinks will be exciting.A. time travelling B. a "smart“ mirrorC. space stations D. virtual classroom104. The topic Faith talks about is. A. educationB. homesC. transportD. environmentLove is a two-way streetA father sat at his desk and looked at his bills when his young son rushed in andannounced, 4tDad, because today is your birthday and you're 40 years old, I'm going to giveyou 40 kisses, one fbr each year!,, When the boy started making good on his word ( 履行诺言) , the father shouted, "Andrew, don't do it now. Tm too busy!”The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes. Feeling sorry, the father said,“You can finish later.^^ The boy said nothing but quietly walked away. That evening the fathersaid, “Come and finish the kisses now, Andrew!” But the boy didn't.Unfortunately, a few days later after the father's birthday, the boy had an accident anddied. His sad father wrote: "If only ( 要是. . .该多好) I could tell him how sorry I am for mythoughtless words, and how much my heart is hurting.”Love is a two-way streel. We must warmly accept any loving act, or others will take it asa "NO" and it can leave a scar ( 伤痕) . If we don't receive love, our life will lose its truemeaning. Nothing is more important than accepting love from those who are near and dear tous.105. On his father's birthday, the boy wanted to.A. help pay the bills B. have a talk with his fatherC. buy his father a gift D. give his father kisses106. The boy felt when his father refused him.A. sorry B. surprised C. sad D. excited107. A few days after the father's birthday, the boy.A. was badly hurt in an accident B. was killed in an accidentC. had to go back to school D. became unhappy with his father108. The headline “Love is a two-way street“ means.A. love keeps one busy all the timeB. love can make people happy and unhappyC. we should learn to give and receive loveD. it's important to love people around us109. We can know from the story that.A. the father is busy with his work B. the boy is hard-working C. the father doesn't like the boyD. the boy is too carelessFour students from National University have recently returned from Africa. For 10weeks, they worked in Zimbabwe and Botswana as members of a program called RaleighInternational.Raleigh International, created in 1984, gives young people a chance to do volunteerwork while experiencing other countries and their cultures. More than 30, 000 students fromdifferent countries have volunteered in a total of 40 countries.Marisa Silvestri, 20, a business major( 主修学生) , traveled to Zimbabwe to work with agroup. Their first project was helping farmers build electric fences( 围栏) to keep elephantsfrom destroying their crops. When elephants entered the village one night, the students joinedfarmers to drive them away and protect the fields. Silvestri^ group also built small houses inthe local style for tourists to stay in.Saeed Mohammed, also 20 and an engineering major, joined another group inZimbabwe. His group carried out a survey of health problems in several villages and taughtchildren about good health habits. Mohammed said after the health lessons, the kids askedthem questions about ,everything else under the sun”.In Botswana, two 19-year-old students, Lakeishia Young and David Min, helped to builda meeting hall in a small village. Though they didn't face angry elephants, they said thebuilding work was much harder than they expected, nIt was a great learning experience,'1Young said.After all the hard work, the four students found time for fun. They took boat trips,learned African dances and traveled together for a week after their program ended.110. The four National University students v o l u n t e e r e d .A. for over two months B. in four different African countriesC. with 40 other people D. to meet a requirement for graduation111. Who helped to build small houses for travelers to use?A. Marisa Silvestri. B. Saeed Mohammed.C. David Min. D. LaKeishia Young.112. The underlined sentence in Paragraph 4 s h o ws .A. how patient Mohammed was with the kids B. what rich knowledge Mohammed hadC. how thirsty the kids were for knowledge D. what difficult questions the kids asked 113. What did Young think was a great learning experience?A. Teaching kids about good health habits. B. Helping to build a meeting hall.C. Learning African dances. D. Driving elephants away.114. What is the writer's purpose of writing this passage?A. To introduce the setting up of Raleigh International.B. To explain the importance of doing volunteering work.C. To encourage more college students to work in Africa.D. To tell people about some students' volunteering experiences in Africa.Are you looking for something that can add color to your summer holiday? If yes, hereare the summer courses that you cannot miss!Children Can CookThe course is to improve children's knowledge in the kitchen. They will learn basiccooking skills, kitchen safety, and how to buy proper ingredients( 原料) and follow steps inrecipes( 食谱) . Children can sit comfortably and eat what they have cooked at the end of eachlesson.Little WritersThe course is divided into two parts. In the first part, children are introduced to famousstories and their writers. In the second part, they are taught to write their own stories.Children also get the chance to write other text types, such as poems and plays.Acting for FunThis is a course that lets children enjoy the fun of acting. Through acting and speaking infront of people, children will be more confident. Parents are welcome to watch theperformance given by the children at the end of the course.Watercolor PaintingThis course teaches children the basic skills of painting people and animals. Weencourage children to watch, imagine and create their own works.根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

115. What can children do in the cooking course?A. Sell the food. B. Learn how to stay healthy. C. Learn how tocook. D. Eat what teachers have cooked.116. How many parts are there in the writing course? A. One part. B. Two parts. C. Three parts. D. Four parts.117. Which course should children take if they want to be more confident?A. Acting for Fun. B. Watercolor Painting. C. Little Writers.D. Children Can Cook.118. What does the painting course teach?A. The importance of acting. B. How to buy proper ingredients.C. Famous stories and their writers. D. The basic skills of painting people andanimals.119. What does the text encourage children to do?A. Cook a meal for their parents. B. Create their own works and share themwith others.C. Read more useful books during the holiday. D. Spend a meaningful holiday byattending different activities.NamePersonal InformationBethune-Born in 1890 in Canada-Died in 1939 in China■A doctor-Came to China in 1938Celine Dion•Born in Montreal,Canada•A singer star•In 1997, sang My Heart Will Go On for thefilm Titanic.ThomasEdison•Born in 1847, Kentucky,USA•Died in 1931•Made over 1,000 inventionsBill Gates-Born in 1955, USA•Owns MicrosoftCompany•Wrote Business @ the Speed of ThoughtMark Twain•Born in 1835, USA-Died in 1910•A writer•Wrote The Adventures of Tom Sacwyer120. is from Canada.A. Bill Gates B. Mark Twain C. Thomas Edison D. Celine Dion121. The was born in 1835.A. inventor B. singerC. writerD. doctor122. My Heart Will Go On is the name of a _A. book B. song123. Dr. Bethune worked in China for about _C. story_____years.D. filmA. 2 B. 4124. Which of the following is TRUE?C. 6D. 8A. Mark Twain wrote Business @ the Speed of Thought B. Bill Gates started working fbrMicrosoft Company.C. Thomas Edison made over 1,000 inventions. D. Celine Dion stopped singing in 1997.I really love soccer. Tm a member ( 成员)of our school soccer team ( 队) . I also likebasketball and volleyball and I often play them after school. I don't like tennis. I think it'sboring.—JackMy favorite sport is volleyball. I also like tennis very much, but I don't play it at school.I go to a club ( 俱乐部)with my friends. I think ping-pong is difficult and I don't like it verymuch.—AnnaBicycle riding ( 骑自彳亍车)is my favorite sport. I often go to school by bicycle. I alsolike traveling ( 旅行)by bicycle and I do it with my dad a lot. It's great fun and ifs veryinteresting. I don't like soccer or basketball.- DavidI think soccer is great. Ws a really exciting and interesting game. My two brothers are inour school soccer team and they teach me a lot. I don't like volleyball. I think it's boring.Basketball is great. It's fun playing it with friends.一John125 . What sport doesn't Jack like?A. Volleyball. B. Tennis. C. Basketball. D. Soccer.126. What can we know about Anna?A. She plays tennis at a club. B. She thinks ping-pong is boring.C. She plays volleyball in her school.D. She likes to play volleyball with her friends.127. Who likes traveling by bicycle?A. Jack.B. Anna.C. David.D. John.128. Who teaches John soccer?A. His friends.B. His brothers.C. His father.D. His uncle.129. How many ( 多少)students like playing basketball?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.Lost and Found BoxI found a pencil box in Classroom 702. A pencil, a ruler and two erasersare in it. Call me at 685-4351. LucyI lost my tape player. I must find it. Please call 563-7782 or email me at4573952361@.com. Thank you very much. BobwA schoolbag is on the playground. It5s green. You can ask Mr. Smith forit. Alan130. Who can^ find the tape player.A. Lucy. B. Bob. C. Alan. D. Mr.Smith.131. If you can't find your pencil box, you can .A. call 685-4351 B. call Bob at 563-7782C. email Bob at 4573952361 @.com D. ask Alan for it132. According to the passage, Mr. Smith may be.A. Alan's classmate B. Alan?s teacherC. Alan^ friend D. Alan's fatherNancy is an eight-year-old girl. She has a beautiful yellow cat, Mimi. Mimi has six newkittens ( 小猫). Three kittens are black, and two are white. One kitten is black, but it has whitefeet and a white face. Nancy asks, “Mom, can we keep ( 留下) all the kittens?^^ “We can't keep six kittens/5 she says,“When the kitten are three months old, we will givethem away.”Nancy asks, “Can I keep one?” Her mom says yes. Nancy decides ( 决定) lo keep the kittenwith white feet. She calls it Boots. When the other five kittens are three months old,Nancy's mom takes pictures of them. On Monday, Nancy takes the pictures to school. Sheshows ( 展示) the pictures to her friends. All her friends love the kittens. They come to herhouse that afternoon. They take all the five kittens except ( 除了) Boots.133. Boots is the name of a.A. girl B. doctor C. cat D. Nancy9s friend134. How many white kittens does Mimi have?A. Six. B. Two. C. Five. D. Three.135. How old are the kittens when they leave their mother?A. Six moths old. B. Eight years old.C. Eleven months old. D. Three months old.136. What does the underlined phrase ( 戈 (J线短语) “give away" mean?A . 出售 B . 赶走 C . 赠送 D . 关Anna wants to become a top guitarist ( 吉他演奏者) in the future.She began to play theguitar two years ago when she saw her father play it at home.',love the guitar, so I alwaysplay it at home.When I found she was also interested in it, I began to teach her,“ said herfather.Soon Anna was good at playing it.Then she began to take guitar lessonsin Band School every Saturday to learn more from musicians there.Anna studied hard at Band School, and soon she was able to take part in ( 参 力 □ ) theschool's music concert.Anna was the youngest player.Most students felt nervous when theytook part in the concert for the first time, but Anna didn't.She was very relaxed, and she gavea really fantastic performance ( 表演) .Many people see her performance online, and Anna is becoming famous in her townnow."Boys usually take up the guitar, but very few girls choose it.I hope more girls can play itin the future,said Anna.Anna's father bought her a new guitar last month and she plans tostart a band ( 乐队) herself later this year. 137. Who taught Anna to play the guitar at first?A. Her mother. B. Her father. C. Her uncle.138. How often did Anna go to Band School?A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week.139. What does the underlined word “nervous“ in Paragraph 2 mean in Chinese?A . 感激的 B . 残忍的 C . 紧张的140. What does Anna plan to do later this year?A. To become a teacher. B. To write a book. C. To start a band.141. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Anna did well in Band School.B. Not many people know Anna in her town.C. The guitar is more popular with girls than boys in Anna's town.What do you eat every evening? Do you eat meat? Do you eat vegetables? Do you eat fruit ordessert ( 甜点) after dinner? We asked the 55 students of Class 1, Grade 7 in Sunshine School.Here is the result ( 结果) .146. In the class, 10 students don't eat for dinner.A. 20B. 25C. 30D. 35143. All the students in the class eat ________ for dinner.A. meatB. vegetablesC. fruitD. dessert144. Only five boys eat_________ after dinner.A. meatB. fruitC. dessertD. vegetables145. In the class,____ ____ boys like fruit after dinner.A. 15B. 20C. 25D. 30A. vegetablesB. dessert C. fruitD. MeatHow do you go to school? By car or by bike? For the students who live far away fromschool, most of them take the bus. It*s quick and students can do many things with theirclassmates on the bus. But the buses are often crowded and they don't run very late at night.Now a school in Panzhihua, Sichuan has new buses. They start from February 25叫 2019, andthey are just fbr students. Students can take them after school, even in the late evening.Parents and students welcome this new kind of buses a lot. Cao Yangrui, a student inGrade Eight, now takes a bus home every day. "There is no bus after 9:00 so we have to walkhome after school. Most of us are afraid. So we always go with one or more friends. For me,it takes me 20 minutes or 25 minutes every night/ he says. "It's not safe.1' Now things aredifferent. Every day at school and after school, there are buses going into the schools on time.The buses run over 20 kilometers. Most students can take them home. It*s convenient andsafe. A father says when he is free, he has to drive his daughter home. It usually takes himtwenty or thirty minutes. But now he only needs to wait at the bus stop. It saves parents9 timeand hundreds of money for gas ( 汽油)a month.根据材料内容选择最佳答案。

147. Most students like to go to school if they live far away from school.A. by busB. by carC. by bikeD. on foot148. Why does Cao Yangrui take the new bus home?A. Because he is lazy and he walks home for too long time.B. Because ifs too late after school and he is afraid to walk home.C. Because his father asks him to take the bus home.D. Because it can save his parents' money for gas.149. The father in the passage can meet her daughter at.A. their home B. her school C. the bus stop D. the classroom150. What do parents and students think of the new buses?A. Quick. B. Crowded C. Unsafe D. Convenient151. Which is RIGHT for the new buses in Panzhihua, Sichuan?A. Students and parents can take this kind of buses.B. There are no buses after 9:00 in the evening.C. They can go into the schools on time after school. D. It starts from January 25th last year.A cloned black-footed ferret( 雪貂) ,Elizabeth Ann, born on Dec. 10, 2020, has becomethe first successful clone of an endangered animal in the US and has turned a new page inanimal protection.Black-footed ferrets are one of the most endangered animals in North America, withfewer than 500 in the wild. But in the early 1900s, they were widespread throughout theAmerican West. Later, the ferrets disappeared with their primary food source, prairie dogs( 土拨鼠)dying out.Fortunately, thanks to the cloning technology, Elizabeth Ann came to the earth. She wascloned from Willa, a ferret who died in 1988. Willa's genes( 基因)were saved for years sincethe cloning technology was not perfect enough at that time. "The theory of genes showed thegenetic value that Willa could bring to her babies." Ryan Phelan, who was working in theproject, told CNN. "But it was a promise to see this type of ferret pass on that has led to thesuccessful birth of Elizabeth Ann. If Elizabeth Ann can reproduce later on, the number of theferrets may grow, which helps them stand stronger against natural risks, CBS news reported.However, the effects of cloning remain unclear, according to CNN.Elizabeth Ann will not be put into the wild and will stay in the lab where she was bornso researchers can study her, according to BBC. The team is now working on producingmore "Elizabeth Anns^^ in the coming months. Besides that, researchers also point out theimportance of protection for ferrets, living places.152. What can we know about the black-fboted ferrets from the text?A. They lead a happy life in the wild. B. They have no chance to pass on.C. They are in danger of dying out. D. They can protect themselves well.153. The black-fboted ferrets are in a bad situation because of.A. the harm of hunting B. the shortage of foodC. the change of genes D. the pollution of water154. According to the text, the scientists protect the black-footed ferrets t h r o u g h .A. providing enough food B. changing living placesC. keeping them in the lab D. using the cloning technology155. Which picture may show the change of the ferrets if cloning technology works well? numberA.B.c.numbernumberD.156. What would be the best title of the text?A. Effects of Cloning TechnologyB. Ways of Protecting AnimalsC. Cloning for Animal ProtectionD. Research for Wild AnimalsThere was a fire in the factory at about 1:40 last night. A reporter interviewed somepeople about it this morning.Reporter:What were you doing when the fire broke out?I was preparing a report when I got the phone call from Jim.I quickly drove to thefactory.The firefighters were putting out the fire when I got there.They arrived severalminutes before me.TomThe manager of the factoryI was on duty last night.I smelled something burning.When I got up,I saw smokecoming from the window of the workshop( 车间) • I called 911 and our manager atonce.And they both arrived quickly.JimA workerWe drove to the factory as soon as we got the phone call at 1:47 a.m. We arrived atabout 1:55 a.m. and soon put it out. No one died or got hurt in the fire. Ifs dry thesedays.We think all the families and factories should be more careful.JeffA firefighter157. What was Tom doing when he got the phone call?A. Sleeping. B. Watching TV.C. Hanging out with friends. D. Preparing areport.158. Who discovered( 发现) the fire first?A. The manager. B. A worker. C. A firefighter. D. The reporter. 159. When did the firefighters get the phone call?A. At 1:40 am. B. At 1:47 am. C. At 1:55 am. D. At 2:07 am.160. What don't we know about the fire?A. The cause. B. The place. C. The time. D. The casualtyfigures( 伤亡人数) .Have you heard of Bed ZED which was built in 2002? It's a new eco-friendly village( 生态村)in the south of London. Bed ZED has done a great job of providing its villagerswith a high level living while getting them to pay more attention to protecting theenvironment.People in Bed ZED have done many things. They recycle their paper, plastic, glass andother daily things. They build many houses whose windows face south in order to get asmuch sunlight as possible. The rainwater is collected for use in the toilets. Also, the peoplethere travel to work in shared cars or use public transportation ( 交通工具)if they work farawayNow, you may think it's not easy to live such a life, but let me tell you. Ifs not! It's away of life. We just have to say no to what is bad for the environment, and begin working onideas to protect it. Life would be much more pleasant if villages like Bed ZED existed ( 存在)all over the world!Thinking green is sometimes the most difficult thing to do, but not impossible! Bed ZEDis an example of a growing number of buildings that are designed to be “net zero”, meaningthey produce as much energy as they use.161. What people in Bed ZED often do is to.A. build a lot of houses B. live a life of getting nothingC. recycle the paper, plastic and glass D. pay more attention to Bed ZED162. In Bed ZED, the water used in the toilet may come from.A. river water B. running water C. used water D. collectedrainwater163. The expression "thinking green^^ might mean the same as "A. building a green house B. protecting the environmentC. keeping simple thoughts D. working in green cars164. The writer's opinion is that. A. people should be against building eco-friendly villagesB. Bed ZED is a good example in protecting the environmentC. the idea of thinking green is hard to work onD. it's impossible to live a life like Bed ZEDLast December, students at Duluth Edison Carter school in the US took part in a fooddrive( 募捐) . They were on their way to collect food and other things for their local food bank.Since lots of people in the world are still suffering from hunger, food banks are set up tohelp them. They collect and store food and give it to people who cannot afford to buy it.There are thousands of food banks in the world. Some people donate( 捐赠) food or money tothem, and some work as volunteer in the banks. The students from Duluth Edison CharterSchool had their own task- they had collect what poor people needed for their holiday.Each grade received different requests( 需求) from the food bank. Some needed to collectpotatoes and vegetables from the farm. Some went to bakeries( 面包房) to ask for cakes. Andfor seventh grader Isabelle Sydow, she had to make gift boxes with her teammates. In herown words, the reason for donating is simple. < 6Not everybody has everything they need, andwe think it will be nice to give everybody what they need for the holiday,said Sydow.Students collected a total of 1,409 items for the food bank and donated $262. "Thanksfor your help,“ said Eric, the leader of the local food bank. uThe poor people will have a niceChristmas just like everybody else.^^165. Food banks are set up to.A. help hungry people B. share healthy food C. educate school children D. protectthe environment166. What was the students? task?A. To visit the poor during the holiday. B. To work as volunteers in the food bank.C. To find out different requests of the poor. D. To collect what the poor needed for the holiday.167. Sydow and her teammates were asked to.A. ask for cakes B. raise some money C. make gift boxes D. collectvegetables168. What can we learn from the last paragraph?A. Christmas is the best time to share. B. Students helped a lot in the food drive.C. The poor people got everything they needed. D. The local food bank completed the taskwonderfully.Holidays with friends can be great fun and a good way of getting to know each otherbetter. Planning the trip well will help you have a good time. Also it will help you to savemoney if you start planning earlier.Going abroad will cost more but be a more exciting experience. Don't go abroad if thisis the first trip you help to organize. Going to a different place in your own country can alsobe fun and will be cheaper.Work out how many people you will be able to plan the trip for. Find out how muchinterest there is for people to go on the trip, and then invite people who you think will enjoythemselves and who you get on well with.Everyone will have their own idea of what they want the trip to be like, so you shouldhave a meeting. Keep a notebook and write down things to do. If you share ideas with others,you will take a happier trip.After you decide on your hotel, you'll know the dates of your stay and be able to booktransport, such as bus, train and airplane. Booking transport earlier can save some money, soyou'd better book as soon as possible.169. According to paragraph I, what may we get if we can plan the trip earlier?A. Spend less money. B. Save lots of time.C. Get more information. D. Make more friends.170. What does the underlined word “organize" mean?A . 宣传 B . 组织 C . 开发 D . 构思171. What's the main idea of paragraph 4?A. Decide where to go. B. Find out who will go.C. Choose the way for the trip. D. Know others9 ideas for the trip. 172. Whafs the structure of the passage?①A. B.②③ ④⑤②③④⑤②③ ④ ⑤173. Which is the best title for the passage?A. A Special TripC. Enjoy Your TripB , The Fun during the TripD. Preparations for a TripSomething very special happened to Tamara. She never knew she had a twin sister untilshe started university!Tamara was born in Mexico. Her parents could not look after her so she went to livewith a family in Manhattan, New York, the USA.When Tamara was twenty years old, she started university in Long Island. She enjoyedher university life. But one day she was walking home from class, and a student smiled at her.“Hello, Adriana!,? said the student.4 4 Pm not Adriana J said Tamara.This happened to Tamara again and again. Tamara didn't know why people kept callingher Adriana. One day, When a woman called her Adriana, Tamara asked, t4Why do you keepcalling me Adriana?^^The woman said, “You look like my friend Adriana. You have the same face and thesame hair. Is Adriana your sister?” Tamara said that she did not have any sisters. But she wasinterested in the girl named Adriana. At last she asked someone for Adriana's e-mail address.When Tamara wrote to Adriana, she found out that they both had the same birthday, theylooked the same and both of them were from Mexico. When Tamara went to live with thefamily in Manhattan, Adriana moved to Long Island to live with a family there. It had to betrue! Adriana and Tamara were twin sisters!174. When did Tamara know that she had a sister?A. After she went to university. B . After she visited a woman.C. Before she started school. D. Before she moved to America.175. How might Tamara feel when a student called her Adriana?A. Sorry. B. Scared. C. Worried. D. Surprised.176. What is the main idea of Paragraphs? A. Tamara had a talk with Adriana's parents. B. Tamara planned to buy Andriana abirthday gift.C. Tamara knew Andriana and decided to email her. D. Tamara wanted to give Andriana atelephone call.177. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Tamara had two sisters all together. B. Tamara and Adriana were both in LongIsland when they were 20.C. Adriana wrote an e-mail to Tamara first. D. Adriana's family moved to Mexicowhen she went to university.Bill likes going to the zoo on Sunday. He likes animals very much. Last Sunday, it wassunny. Bill went there with his brother. They got there at 9:00. There were lots of people inthe zoo. Bill and his brother walked and watched the animals.There was a panda show at 11:00 in the morning. Many people came to watch the show.Bill and his brother watched the show, too. It was very interesting and they were happy. Butafter the show, Bill found there were lots of water bottles on the ground. He also saw somepaper bags( 纸袋) on it. That made Bill sad( 悲哀的) . He and his brother began to pick up thebottles and bags. They worked hard. About twenty minutes later, the ground was clean. ThenBill put up a sign, saying, “No littering( 舌 L扔) They wanted people to keep the zoo clean.Then they had lunch at the zoo and went home.178. Last Sunday Bill went to the.A. park B. farm C. zoo D. hill179. What does the underlined word “It” refer to?A. The zoo. B. The show. C. The ground. D. The sign.180. When did Bill find the water bottles and p叩er bags?A. After he had lunch. B. After the panda show.C. When he came to the zoo. D. When he played with his brother.181. What do the underlined words “put up“ mean in Chinese?A . 寻找 B . 出售 C . 列举 D . 竖立182. Which of the following is TRUE?A. Few people came to watch the show. B. The panda show was in the afternoon.C. Bill and his brother had lunch at home. D. Bill and his brother cleaned the ground. Saying "thank you" is probably the first thing most of us learn to do in a foreign language.After all, we're brought up to be kind and polite.So, what exactly are you supposed to say when “thank you” is only the 20th most popular wayto express gratitude ( 感激) ? According to a recent report, 19 other ways of expressinggratitude finished ahead of “thank you” in a poll ( 投票) of 3,000 people.Pollsters found almost half those asked preferred the more informal ( 非正式的) “cheers”,while others liked to use such expressions as “ta", “great" and "nice one”.So, just what is the right form of words to express your thanks?Luckily, the answer is in the language itself. tuCheers^^ is considered an informal way to saythank you. For example, when going for a drink with friends, a smile and a “cheers“ by wayof thanks is not only acceptable to the situation, it is also culturally accurate.“Ta" was the second-most popular expression of thanks, and is also commonly used ininformal situations, along with phrases such as “nice one", and "wonderful”.Interestingly, one word that didn't make it into the top 20 was “thanks". But "thanks” can beusefill, as it is able to bridge the divide between “thank you“ and the downright relaxed“cheers”.Certain words can double as an expression of thanks as well as delight. For example, wordslike “awesome", "brilliant” and "you star“ can tell both your pleasure at someone's action, aswell as serving to express your thanks. If you are on the receiving end of a “new" thank you,you can reply with a simple “no problem", or "sure”.Of course, a simple wave, nod or smile may be all right. For example, if a car driver slowsdown to let you cross the road, simply raising your hand is enough to show that you arethankful for the driver's consideration.Sometimes, formality is necessary, and “thank you,, is still the best choice in such situations.But students should not worry about when exactly to use certain expressions.Many people in western countries are worried that good manners are in decline ( 衰退) .People are tired of seeing their acts of kindness and service pass without any feedback. Sodon't think that your “thank you“ was useless or too formal. The chances are, if you said“thank you", you made someone's day.183. We can tell from the result of the poll t hat .A. people are worrying about politeness nowadays B. there are many kinds of expressions of gratitudeC. ”thank you“ is the most popular expression of gratitudeD. there are more formal expressions of gratitude than informal ones184. What does the underlined word "accurate" in Paragraph 5 mean?A. Clear and exact.B. Simple but strange.C. Short and informal.D. Informal but popular.185. Which of the following can express gratitude as well as pleasure?A. Sure. B. No problem. C. Ta. D. You star.186. In the last paragraph the writer encourages people to.A. help others behave wellB. show their gratitude to othersC. continue their language learningD. stop worrying about social activitiesDo you know the benefits ( 益处)of potatoes? It is nearly the king of all the vegetablesand all the food.As we know potatoes were first grown ( 利1植)in Africa. Africa is the hometown ofpotatoes. Later potatoes were grown all over the world. First people only ate ( 吃)themuncooked. As the time passed, people learned to cook them delicious.Now potatoes have become delicious food or cooked vegetables at table. Men andwomen, young and old enjoy eating them very much. It is said potatoes can be cooked into400 kinds of cooked vegetables.In the past some people thought ( 认为)they could make people fat and they were afraidof ( 害怕)eating them too often. But in fact, they do not make people fat but keep people thin.So you can enjoy them if you like.187. is the hometown of potatoes.A. Asia( 亚洲) B. Europe( 欧洲) C. America D. Africa188. It is said potatoes can be cooked into kinds of cooked vegetables.A. 400 B. 300 C. 200 D. 100189. Which of the following is right? A. Potatoes were first grown in Asia.C. Potatoes can make people sad.B. Potatoes can make people fat.D. First people ate potatoes uncooked.二、阅读判断Jack:I love soccer. I play soccer with my classmates every day. I also like swimming and Iswim a lot in summer. But I don't like volleyball. I think it's boring.Cathlyn:I don't like playing sports at school. I often go fishing with my dad. Ifs great fun and ifsrelaxing. Sometimes we go to Scotland and go fishing there.Paul:I think basketball is great. It's an exciting and interesting sport. My brother is on theschool basketball team ( 队) and I often play with him. I don't like ping-pong. I think it isdifficult.Joe:I have one favorite sport and that's cycling ( 骑 自彳 亍 车) . But we don't have it at school.We play soccer and basketball at school. They are difficult for me and I think they5re boring.根据短文内容,判断句子正( T) 误( F) 。

190. Jack likes swimming and volleyball.191. Cathlyn often goes fishing with her father.192. Paul is on the school basketball team.193. Paul thinks ping-pong is interesting and easy.194. Joe doesn't like soccer or basketball.The Silk Road is the name of different roads that long ago connected Europe, Africa andAsia. People reached these different places along these roads. Scientists believe people beganto travel along the Silk Road about 3,000 years ago. When the Chinese silk trade becameimportant in the world, the Silk Road covered almost 6,500 kilometers. It spread from Rometo China, that is to say from the Western Europe to the Far East. Traders traveling along theSilk Road carried silk, of course, they also carried and traded spices ( 香料), cloth, valuablestones, gold and so on. There is a famous old story along the old road. It is said that Roman soldiers who lost awar traveled through Central Asia. They decided to live somewhere near the ancient Chinesevillage of Liqian. Some of these Romans married local Chinese women and the story of blue­eyed villages of China started.During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures andcountries to meet each other and mix. The Silk Road allowed sharing valuable goods ( 货物)and new ideas. These included people and trading goods from the Mediterranean ( 地中海的), Persian ( 波斯的), Magyar ( 马扎尔的), Armenian ( 亚美尼亚的), Bactrian( 大夏的), Indian and Chinese areas. All these peoples traveled along the Silk Road, andthey shared goods, stories, languages, and cultures.In modern times, the old Silk Road routes ( 路线)are still used, but now they arecrossed by trains instead of camels ( 骆驼)and horses. There is even a Silk Route Museumin Jiuquan in China. It has over 35,000 objects from all along the Silk Road. In this way,China protects the history of many countries and peoples.根据文章内容,判断句子正( T) 、误 ( F)o195. The Silk Road has a history of about 3,000 years.196. Some Roman soldiers lost the war because they married local Chinese women.197. Nowadays, the Silk Road routes are still crossed by camels and horses.198. According to the passage, we can infer ( 推断)ancient Chinese along the Silk Roadmight be able to speak different languages.199. All the objects in the museum in Jiuquan in China are from our country.One Sunday, Cody decided to go sailing in his boat with his friend Dane, but Dane happenedto be away. Dane's brother Brett wanted to go instead though he did not know anything aboutsailing. Cody agreed and they set out to sea.Soon they found themselves in a thick fog. Cody was sure they would be hit by a big ship.Fortunately ( 幸运地) , he saw a large buoy ( 浮标) through the fog and decided to tie the boatto it fbr safety. As he was getting onto the buoy, however, he dropped the wet rope. The boatmoved away in the fog carrying Brett who did not know how to use the radio. He drifted ( 漂流) about and was not seen until twelve hours later.Cody spent the night on the buoy. In the early morning he fell asleep and was having a dreamwhen a shout woke him up. A ship, the Good Hope, came up and he climbed onto it and thanked the captain. The captain told him that Brett had been picked up by another ship andthe ship's captain had sent out a message.根据短文内容,判断正(T)误(F)。

200. Cody went sailing in his boat with his friend's brother Brett.201. About sailing, Brett knew a little.202. Soon they got into trouble because of the thick fog.203. They drifted about and were not seen until twelve hours later.204. Brett was saved by the ship, the Good Hope. 参考答案:1. B2. B3. C4. D【 分析】文章是一篇Simon在新学校没有朋友感到很孤单,向王老师寻求帮助的求助信1 . 细节理解题根据“I always spend the school day on my own( 独自)可知,Simon 总是一个人度过上学的日子,故选B2 . 推理判断题根据“I am the only child in my family. I have no brother or sister.“可知,Simon是独生子,没有兄弟姐妹,故选B。

3 . 细节理解题根据“I often see other students in our class to go to school together. And theyplay with their friends happily after lunch. They also do after-school activities together.“可知,Simon的同学总是一起去上学,午饭后一起快乐地玩耍,一起做课外活动,没有提到是否一起回家,故选C4 . 推理判断题根据"I feel very lonely. Can you help me?”以及"Can you tell me what I shoulddo?”可知,Simon写信给王老师,主要是想寻求帮助,故选D5. D6. B7. C8. A9. D【 分析】本文叙述了 Mike的生活状况5 . 细节理解题根据“He works all night.”可知,他整个晚上都在工作,故选D06 . 细节理解题根据“He has a shower and makes his breakfast.”可知,他洗完淋浴然后做早饭,故选B。

7 . 细节理解题根据“After breakfast, he practices his guitar, and then he puts on his jacket andgoes to work.”可知,早饭后他练习吉他,然后穿上夹克去上班,故选C8 . 细节理解题根据“He goes to bed at 8:30.”可知,他 8 点半去睡觉,故选A,答案第1 页,共 28页 9 . 细节理解题根据“To get to work, he takes the number 17 bus to the Star Hotel.“可知, 他坐车去上班,故选D10. A11. B12. B【 分析】本文介绍了 3 条旅游线路,分别是“ 淮安文化团队2 日游” 、“ 青岛4 日游” 和“5 天多彩台湾团队游1 0 . 细节理解题根据“2-DayHuaibn Culture Group Tour”可知,去淮安旅游是两天,故选Ao1 1 . 细节理解题根据题干可知,李女士打算和两个孩子去青岛旅游;根据青岛4 日游表格中给出内容,2・ 5个人去旅游,每人550元,李女士和两个孩子一共三个人,所以要付1650元 , 故 选 B。

1 2 . 细节理解题根据“You can climb Ali Mountain, go boating in Sun Moon Lake andexperience the various cultures of the island.”可知,去台湾旅游可以爬阿里山,在日月潭划船,体验岛上的各种文化,故选B13. A14. B15. C16. D17. C【 分析】文章是针对“ 英国人通常吃什么” 展开的一项调查,分别询问了詹姆斯、玛丽和迈克的三餐饮食情况,文章是他们的具体回答13 . 细节理解题根据"I have lunch at school. It's usually a kind of meat with vegetables.“可知,是在学校吃的,故选A14 . 细节理解题根据“Breakfast.』have bacon and eggs at the weekend, but not on schooldays. Ifs too much.”可知,Mike通常吃熏肉和鸡蛋是在周末的早上,故选B15 . 细节理解题根据“James… But I like Chinese food a lot."以及“Mike...but I like Chinesefood and sometimes go to a Chinese restaurant.”可知,James 和 Mike 喜欢中国食物,故选答案第2 页,共 28页 Co1 6 . 细节理解题。

根据“Mary: Indian dishes are my favorite fbod.“可知,印度菜是 Mary 最喜欢的,故选D1 7 . 推理判断题根据“James: At school I have a hamburger. At the weekend I often have pizza.I like making pizza at home.“可知,James 会做披萨,故选 Co18. B19. C20. B【 导语】本文通过作者的亲身经历告诉我们,要实现梦想就一定要坚持不懈,直到成功的道理18 . 细节理解题根据第一段“AH I could think of was一I want to help other people!”可知, 作者想帮助别人19 . 细节理解题根据“I was happy because I was doing what I wanted to do.”可知,作者认为自己生活很幸福,是因为他在做他想做的事情20 . 段落大意题根据“What do you want to do? Write it down now. If you don't know, you canask yourself,... If you have an answer, you will know what your dream is.“可知,最后一段主要告诉我们如何找到你的梦想。

故选B21. C22. A23. D【 分析】本文主要预测了我们的家未来会更加智能化21 . 细节理解题根据“Youll be able to let your smart water heater start heating up whenyou,e on your way home.”可知,在你回家路上,你可以让热水器运行起来22 . 细节理解题根据“The hackers could open your door and cause a mess at your homethrough your phone or other devices. Your home will tell you about it”可知,当有人进入你家时,你的房间会自动告诉你这些事23 . 最佳标题本文主要预测未来我们的家是什么样的24. B答案第3 页,共 28页 25. B26. B27. A28. B【 分析】这篇文章主要讲了当你在香港旅行的时候,你必须注意那的交通规则,因为交通是保持左侧通行,它和内地的交通规则是不一样的24 . 细节理解题根据第一段首句 When you travel ( 旅游) in Hong Kong, you must be carefulof the traffic ( 交通) rules, because the traffic keeps to the left 可知,在香港,交通靠左,故选Bo25 . 细节理解题。

根据第一段第二句 Before crossing the street, you must look to the right andthen to the left.可知,在过马路之前,你必须首先向右看,然后向左看26 . 细节理解题根据第一段第三句"If the traffic lights are red, the traffic must stop, andpeople can go across the zebra line( 斑马线)可知如果交通灯是红色的,交通必须停止,人们可以穿过斑马线27 . 细节理解题根据第二段前两句"In the morning and in the evening, when people go to orcome from work, the streets are very busy. The traffic is the most dangerous.“可知, 早上和晚上,当人们上班或下班时,街道很忙交通是最危险的28 . 细节理解题根据第二段倒数第二句"You'd better sit on the second floor. From there youcan watch the city very well.”可知,坐在第二层可以很好地欣赏风景。

故选B29. B30. C31. A32. A33. C【 分析】本文是一篇记叙文主要讲述了迈克尔在去看爷爷奶奶的路上发生的有趣的故事29 . 细节理解题根据“And he loves math very much.”可知,他非常喜欢数学30 . 细节理解题根据"It's a two hours' bus ride from MichaePs home.“可知,从迈克尔家乘答案第4 页,共 28页 公共汽车要两个小时3 1 . 细节理解题根据“Michael gets up at half past six.”可知,迈克尔六点半起床3 2 . 细节理解题根据“Look. Mom!^^ Michael says. "The No. 4( 4 路) bus is coming!"和“"No,dear” Mrs. Brown says. "It's not No. 4. Ifs No. 22.””可知,迈克尔看见的是 22 路公交车故选 Ao3 3 . 细节理解题根据“Miss Smith tells us that two and two is four!”可 知 , Miss Smith 是迈克尔的数学老师。

故选C34. B35. B36. C37. A38. D【 分析】本文是记叙文,作者介绍了一家人喜欢不同的电视节目:祖父喜欢京剧,祖母喜欢相声,父亲最喜欢新闻,母亲喜欢肥皂剧,作者自己最喜欢体育节目34 . 细节理解题根据“My grandpa is a great fan of Beijing Opera. He likes watching it verymuch”,可知作者祖父最喜欢京剧,故选B035 . 细节理解题根据“Her favorite TV shows are soap operas. She thinks they are veryinteresting. But I think they are very boring”, 可知作者认为肥皂剧是非常无聊的,故选B36 . 细节理解题根据“My mother is a teacher”,可知作者的母亲是一名教师37 . 细节理解题根据“Now he is in a Beijing Opera club”,可知祖父在一家京剧俱乐部, 故选 Ao38 . 最佳标题题根据“There are five people in my family. We all like watching TV, but we likedifferent TV shows”,可知本文介绍了作者一家人喜欢不同的电视节目。

My family飞Favorite TV Shows符合文意, 故选D39. A40. B41. C42. A43. C答案第5 页,共 28页 【 分析】试题分析:本文叙述了一位年轻的艺术家在火车站附近拉琴卖艺,有一次有个人把一张彩票当钱给了他,这位艺术家第二天来到原来的地方寻求失主,他说人的诚信是非常重要的39 . 细节理解题根据短文第一段 a poor young man stood at the gate of the railway station,playing his violin. The music was so great that many people stopped to put some money into hishat的描述可知,这位穷小伙在街头卖艺挣钱40 . 细节理解题联系第一和第二段的描述可知,星期五晚上那位穷小伙在火车站门口卖艺,第二天他又去了,即星期六,故选B41 . 细节理解题根据短文He said many thanks to the young man的描述可知,乔治・ 桑拿回他的重要东西的时候一定很高兴,故选C42 . 细节理解题根据短文 when he gave $50 to the young man for his wonderful music 可知乔治・ 桑因欣赏年轻人的音乐而给他前,A 项正确。

故选A43 . 标题归纳题通读全文,文章主要通过讲述了一位穷小伙把别人误给的一张50万美元的彩票物归原主的故事,告诉人们,人最重要的是讲诚信44 . C45 . B46 . B47 . C48 . A【 分析】试题分析:这篇短文的作者是M汰 e , 他有一个大家庭,他的家庭中有很多人都是老师,包括他和他的妻子、他的父母、他妻子的父母、他的哥哥、他妻子的妹妹文中还提到了他们的孩子的有关情况44 . 推理判断题根据短文的介绍可知,作者Mike、他的妻子Danielle、作者的父母Jeff和 Anna、作者的哥哥Tony、作者妻子的妹妹Nancy、以及作者妻子的父母都是老师,一共是 8 个人都是老师,故应选C45 . 细节理解题根据短文中 My father is Jeff and my mother is Anna. They;re both teachers.Jeff is 67 and Anna is 64 可知,Mike 的父亲 Jeff 今年 67 岁了,故选 B46 . 推理判断题根据短文中 We have two kids. Jack is our son. And Sonia is our daughter 以答案第6 页,共 28页 及 Tony is my brother. He's a math teacher. He has two boys, Martin and Ken 可知,Sonia 和Mating是表姐弟,故答案是否定的,选 B。

4 7 . 细节理解题根据短文中Tony is my brother. He9s a math teacher.可知,Tony是一名数学老师,所以他教数学4 8 . 推理判断题根据短文中 My father is Jeff and my mother is Anna. They're both teachers.以及My wife's parents are teachers, too可知,作者Mike的父母以及他妻子的父母都是老师,故 A 的说法是正确的根据He has two boys, Martin and Ken可知,Martin和 Ken是兄弟,故 B 不 又 寸 ; 根据 Nancy is my wife's sister. She's a Chinese teacher and she can speakChinese very well.可知 C 不对49. A50. C51. A【 分析】本文是父亲写给儿子的信,信中介绍家人们在做什么,感叹时光的飞逝,鼓励儿子做一名律师49 . 细节理解题根据“DearSorT可知,是写给儿子的信,故选A50 . 细节理解题根据“We believe in your dreams, and we will always be there to support youas a lawyer.”可知,儿子是一名律师,故选C。

51 . 细节理解题根据“And now that you are 22. ” 可知,儿子现在22 岁,故选A52. A53. C54. B55. D56. C【 导语】本文主要讲述的是阅读是个重要的习惯,父母应该帮孩子从小养成阅读的习惯,拥有好的阅读习惯可以做一个更好的人5 2 .细节理解题根据文章第二段中的"She likes reading newspapers and watching news onTV every day”可知,作者的祖母喜欢新闻节目,故选A答案第7 页,共 28页 5 3 . 细节理解题根据文章第二段中的"she always reads the newspaper for at least an hour”可知,作者的祖母每天看至少一小时的报纸,故选C5 4 . 细节理解题根据文章第二段中的"My sister and I like reading story books”可知,作者的姐姐喜欢看故事书,故选B5 5 . 细节理解题根据文章第三段中的“To help their children get into the habit of reading,parents should prepare ( 准备) books for children and make sure they make reading their hobby”可知,父母应该为孩子准备书以便孩子能养成阅读的习惯,故选D。

5 6 . 主旨大意题通读全文可知,本文主要讲述的是阅读是个重要的习惯,父母应该帮孩子从小养成阅读的习惯,拥有好的阅读习惯可以做一个更好的人,所以作者写这篇文章主要是为了告诉我们养成阅读习惯,故选C57. A58. B59. A60. D61. C【 分析】本文是一个地图,主要描述月亮镇街区的布局57 . 细节理解题根据地图可知,博物馆在书店和图书馆之间,故选A58 . 细节理解题根据地图可知,医院在亚当街道,故选B59 . 细节理解题买笔记本不能去鞋店和邮局,排除C 和 D再根据地图可知,离学校最近的是购物广场,故选A60 . 细节理解题根据地图可知,书店在学校的西南部,故选D61 . 细节理解题根据地图可知,在 A 处出发,在第二个路口左拐,图书馆在他的左边,故选C62 . B63 . C64 . A65 . C66 . B答案第8 页,共 28页 【 导语】本文是一篇应用文,主要讲作者在上海公园旅馆到附近其他旅游景点的交通方式62 . 细节理解题根据“It is an old hotel with a history of over 85 years. The building is83.8meters tall and it has 24 floors.'' 可知公园旅馆有 24 层。

故选 B63 . 细节理解题根据“I can take the No. 805 bus to Yu Garden. It takes about 30 minutes.“可知可以乘坐805路公交车到豫园64 . 细节理解题根据“It just takes me about 10 minutes to walk to the square.”可知走路到人民广场要花10分钟65 . 细节理解题根据“Some famous ( 著名的)buildings are near the square, like ShanghaiMuseum ( 博物馆)and Shanghai Grand Theater ( 剧院). " 及"People's Square is close toPeople's Park.”可知附近比较近的景点有上海博物馆,上海剧院及和人民广场很近的人民公园故可以去博物馆,剧院和公园66 . 细节理解题根据next to City God Temple ( 城隍庙) 可知"it”指的是豫园故豫园离城隍庙很近67 . C68 . D69 . A70 . A【 导语】本文是一篇说明文。

文章主要介绍了土耳其代尼兹利省的著名景点——棉花堡67 . 推理判断题根据第一段“In fact, those aren't icy cliffs一they're terraces of rocks.“可知,棉花堡是阶梯形的岩石,故选C68 . 推理判断题根据“Forced by earthquakes, the mineral-rich water comes up...meets air, itforms a jellylike thing as it makes its way down the cliff. Eventually... into white rocks.“可知, 棉花堡是由于富含矿物质的水与空气相遇之后形成的,故选D69 . 观点态度题根据“With these steps, Cotton Castle will hopefully be around for many years,its ice-like beauty frozen in time.”可知,作者认为有了政府的保护措施,棉花堡的美会保持很长时间70 . 最佳标题题通读全文可知,本文介绍的是著名景点棉花堡。

根据第一段“Some whitecliffs appear... it looks as if the snow is melting. In fact, those aren't icy clifft...”及最后——段答案第9 页,共 28页 "...its ice-like beauty frozen in time.“可知, 棉花堡看起来像一座" 冰的" 城堡,故选A71. C72. C73. A74. B【 导语】本文主要介绍了塑料污染的严重性,为了缓解这个问题,McCartney想出了一个主意——用塑料垃圾建造道路71 . 细节理解题根据“The road itself can be recycled in the end”可知道路本身最终可以回收利用72 . 推理判断题根据“After lots of testing, McCartney found the perfect idea...”可知他是做了很多次实验之后,才发现了完美的方案,可推知他是通过努力工作才发现了建造道路的新材料73 . 最佳标题题通读全文可知,本文主要讲述了为了缓解塑料污染,McCartney提出用塑料垃圾建造可回收利用的道路,故文章以选项A“ 回收之路” 为标题更合适。

故选A74 . 推理判断题为了缓解塑料污染,McCartney提出用塑料垃圾建造可回收利用的道路,虽然只是一个小小的改变,但是却产生了深远的影响,选项B“ 小变化,大不同” 符合故选Bo75. A76. D77. B78. D79. C【 导语】本文介绍了棒棒糖俱乐部的一些有趣的课程和活动75 . 细节理解题根据“Tuesday-Sunday English lessons”可知星期二到星期日有英语课,星期一没有76 . 推理判断题根据"Monday & Thursday 6:30 pm - 8:30 pm Dance lessons for dancelovers'' 及"Tuesday, Thursday & Saturday 5:30 pm - 7:30 pm Cooking lessons”可知星期二下午 5点后有空,可以上舞蹈课和烹饪课答案第10页,共 28页 7 7 . 推理判断题根据“Monday - Sunday ... Swimming"及“Saturday & Sunday ... Playingbasketball or soccer”可知星期一到星期天可以游泳,周末两天可以踢足球,由此可知想要游泳和踢足球,可以在周末去俱乐部。

故选B7 8 . 推理判断题根据"The second and last Saturdays of every month Music time”可知每月的第二个星期六和最后一个星期六是音乐时间,一个月两次7 9 . 细节理解题根据“For more information, please call us at 632-2873.”可知可以打询问更多信息80. B81. D82. C83. C84. D【 分析】文章主要介绍了中国新年是一个很重要的节日,人们聚在一起,举办各种庆祝活动80 . 细节理解题根据文中“The Chinese New Year is an important holiday for Chinese peopleall around the world.”可知,中国新年是全世界华人的一个重要节日,故选B81 . 主旨大意题根据文中“During this time, Chinese families get together to spend time withone another. Together, they have big dinners and say goodbye to the past year. They also wish eachother good luck for the New Year.”可知,这一段主要讲了人们在新年做什么,故选D。

82 . 细节理解题根据文中“In China, the colour red stands fbr good kick.”可知,在中国,红色代表好运,所以使用红色庆祝新年是为了祝对方新的一年有好运气,故选C83 . 细节理解题根据文中“The date of the Chinese New Year changes every year. However, italways falls some time between January 20 and February 21.“可知,新年总是在 1 月 20 日 至 lj 2月 2 1 日之间的某个时间,所以C 选项时间符合,故选C84 . 细节理解题根据文中“They even put up red decorations ( 饰品) on the doors orwindows.”可知,他们在窗户上贴红色装饰,D 选项是剪纸,属于装饰,故选D85. C86. B87. A答案第11页,共 28页 88. D【 分析】试题分析:这篇短文讲的是以前龟兔赛跑故事中的后辈兔子Shiny和乌龟Smily在一次赛跑比赛中相互帮助赢得比赛的故事。

8 5 . 细节理解题根据文中信息 While Shiny's great grandfather went to sleep during the race,可知Shiny的老爷爷没有赢得比赛是因为他在比赛途中睡着了,故选Co8 6 . 细节理解题根据文中信息 But most of the animals could not both run fast and swim fast.可知在丛林比赛中大多数动物不能既跑得快又游泳游的快,所以B 是错误的8 7 . 细节理解题根据文中信息 ut they saw the swift water and stood there because they wereworried.可知很多动物到达河边时都很担心,害怕,故选A8 8 . 标题归纳题这篇短文主要是讲合作共赢的道理,故选D89. A90. C91. B【 分析】这是一篇议论文,文章讲述学生喜欢的孔子的一些语录和对这些话的理解89 . 细节理解题根据第一段“Confucius had a lot to say about how to live a good lifb”可知孔子告诉人们很多关于怎样过好的生活。

故选A90 . 细节理解题根据第二段“Just the other day, I was with a friend in class and she startedtalking badly about a classmate of ours. I kept on thinking about how bad our classmate wouldfeel if he knew she was saying such terrible things! I know I wouldn't like it”可 矢 [ TDo not do toothers as you do not wish to be done to you, ,己所不欲,勿施于人表达就像希望别人怎样自己那样去对待别人91 . 推理判断题根据第一段“ Students from Medfield School posted their favorite sayings onthis class webpage”学生把自己最爱的话发在班级网页上,可知文章来自学校网站故选Bo92. B93. D94. C答案第12页,共 28页 95. C96. A【 分析】本文是一篇记叙文,讲述了瑞典女孩Felicia在一场车祸中失去了双腿,但凭借着永不放弃的精神她又奇迹般地回到了马背上,继续追逐自己的梦想。

作者通过本文告诉读者,永远不要轻易放弃92 . 细节理解题根据原文“When she woke up in the hospital, she found both of her legs weremissing”可知,Felicia在车祸中失去了双腿93 . 词句猜测题根据下文“She wanted to get back on the horse”可知,尽管失去了双腿, 但Felicia仍想回到马背上,她不远停止追逐自己的梦想94 . 细节理解题根据原文"But after ten weeks training, she could ride once again!”可知, 经过十周的训练之后,她又能重新骑马了95 . 细节理解题通读全文可知,事件的发展顺序是:Felicia被车撞了;经过训练后她可以再次骑马了;她在瑞典锦标赛上获得银牌;她正在为东京残奥会做准备事件发展的正确顺序是4 3 2 1 ,故选C96 . 推理判断题通读全文可知,本文是一篇记叙文,讲述了瑞典女孩Felicia在一场车祸中失去了双腿,但凭借着永不放弃的精神她又奇迹般地回到了马背上,继续追逐自己的梦想作者通过本文告诉读者,永远不要轻易放弃。

故选A97. D98. A99. D100. C【 分析】这篇短文主要讲述了人们的爱好问题,其中详细的介绍了人们都有哪些爱好以及爱好在人们生活中的重要作用.97 . 细节理解题根据"People have hobbies because these activities provide them withenjoyment, friendship and relaxation."及“Some hobbies can make a child grow as a person,develop his interest and help him learn new skills.”可知作者提到爱好可以带给人快乐、放松并帮助人学习新技能,作者未提到爱好帮助人赚钱.故选D98 . 词义猜测题根据"Hobbies can also help a patient to keep healthy. Doctors have found that答案第13页,共 28页 hobbies are useful in helping patients recover from diseases.“可知爱好能帮助病人保持健康,也就是帮助病人从疾病中康复,recover意为“ 病后康复” 。

故选A9 9 .细节理解题根据“In early times, most people were too busy making a living to havehobbies.”可知早期人们没有爱好是因为忙于谋生故选Do1 0 0 . 推理判断题文中第一段主要介绍人们都有哪些爱好,第二段介绍爱好的好处,第三段介绍早期人们为什么没有爱好,最后用著名医生的话总结爱好的价值:“ 没有爱好,没有人是真正幸福和安全的由此推出作者写这篇文章是为了告诉我们爱好的重要性故选Co101. C102. B103. A104. D【 导语】本文是三位学生给做有关“2100年的生活会更好吗” 学校项目的Josh 一些建议101 . 细节理解题根据“The title is, Will life be better in 2100?, ” 可知,是有关未来生活的话题,故选C102 . 细节理解题根据“There will also be holidays in space! How cool it is!”及"Brandon”可知,是 Brandon认为在太空旅游很酷,故选B103 . 细节理解题根据“People will be able to travel in time. Now that will be exciting”可知,Rosie认为时间旅行会很刺激,故选A。

104 . 细节理解题根据“Climate change will cause floods and droughts”可知,Faith 谈论的话题是环境问题,故选D105. D106. C107. B108. C109. A【 分析】本文是一篇记叙文文章通过一个故事告诉我们爱是一条双行道对于爱的表示一定要热情地接受,否则对方会以为你拒绝了,从而留下一道伤痕答案第14页,共 28页 105 . 细节理解题根据文章中的“ Dad, because today is your birthday and you're 40 years old,I'm going to give you 40 kisses, one for each year!”可知,在父亲的生日,小男孩想要给父亲吻,故选D106 . 细节理解题根据"The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes”可推知,当父亲拒绝了男孩,男孩感到很伤心,故选C107 . 细节理解题根据“Unfbrtunately, a few days later after the father's birthday, the boy hadan accident and died”可知,在他父亲生日几天后,这个小男孩死于一场事故,故选B。

108 . 词句猜测题根据“Love is a two-way street. We must...near and dear to us”可以推知,作者认为爱是一条双行道,意思就是我们既要给别人爱,也要接受别人给我们的爱,故选Co109 . 细节理解题根据“Andrew, don't do it now. Fm too busy”可知,父亲忙于他的工作,故选Ao110 . A111 . A112 . C113 . B114 . D【 分析】文章介绍了四名国立大学的学生从非洲回来他们作为一个名为“ 罗利国际” 的项目成员在津巴布韦和博茨瓦纳工作了 10周,并且介绍了他们具体的工作情况110 . 细节理解题根据文中 Four students from National University have recently returnedfrom Africa. For 10 weeks, they worked in Zimbabwe and Botswana as members of a programcalled Raleigh International.可知,他们在津巴布韦和博茨瓦纳工作了 10周,也就是两个多月,故选A。

111 . 细节理解题根据文中 Silvestri's group also built small houses in the local style fortourists to stay in.可知,是 Silvestri的团队建造了当地风格的小房子,供游客入住故选Ao112 . 句意猜测题根据文中 Mohammed said after the health lessons, the kids asked themquestions about “everything else under the sun”.穆罕默德说, 在他上完健康课后,孩子们问他们“ 太阳底下的一切由此可知孩子们对知识是非常渴望的,故选C答案第15页,共 28页 1 1 3 . 细节理解题根据文中 Lakeishia Young and David Min, helped to build a meeting hall ina small village.可知,Lakeishia Young和 David Min在一个小村庄里帮助建造了一个会议厅It was a great learning experience, it指代的就是在小村庄建造会议室的事。

故选B11 4 . 主旨大意题根据文中 Four students from National University have recently returnedfrom Africa. For 10 weeks, they worked in Zimbabwe and Botswana as members of a programcalled Raleigh International.以及文章的结尾 After all the hard work, the four students found timefor fun. They took boat trips, learned African dances and traveled together for a week after theirprogram ended.可知,文章主要是告诉学生在非洲做志愿者的经历115. C116. B117. A118. D119. D【 分析】本文是一篇说明文主要介绍了一些关于孩子们的不容错过的暑假课程:基础烹饪课程、写作课、表演课、教授人物画和动物画的课程115 . 细节理解题根据“The course is to improve children's knowledge in the kitchen. Theywill learn basic cooking skills, kitchen safety, and how to buy proper ingredients( 原料) and followsteps in recipes( 食谱) . ” 可知,孩子们可以学习基本的烹饪技巧、厨房安全知识、怎样购买正确的原料以及怎样按照食谱来做。

还可以坐下来吃他们在课上烹饪的食物116 . 细节理解题根据“The course is divided into two parts”可知,写作课程分为两个部分故选Bo117 . 细节理解题根据“Acting for Fun”中的信息“Through acting and speaking in front ofpeople, children will be more confident.”可知,如果孩子想变得更自信,孩子应参加Actingfor Fun« 故选 A118 . 细节理解题根据“Watercolor Painting”中的信息"This course teaches children the basicskills of painting people and animals.”可知,绘画课程教授孩子们基本的画人和动物的技巧故选Do119 . 主旨大意题根据"Are you looking for something that can add color to your summerholiday? If yes, here are the summer courses that you cannot miss!”可知, 这篇文章主要是鼓励答案第16页,共 28页 孩子通过参加不同的活动来度过一个有意义的假期。

故选D120. D121. C122. B123. A124. C【 解析】该文介绍了五位名人的生平介绍了他们的出生时间与地点、职业以及主要事迹等信息120 . 细节理解题根据“Celine Dion”和“Bom in Montreal, Canada”可知,Celine Dion 出生于加拿大,故选D121 . 细节理解题根据“MarkTwain",“Bomin 1835,USA”和“Awriter”可知, 作家出生于1835年,故选C122 . 细节理解题根据“In 1997, sang My ” 6 片 G o f o r the film Titanic.“可知,MyHeart Will Go O n是歌曲的名字,故选Bo123 . 细节理解题根据“Died in 1939 in China”和“Came to China in 1938”可 知 , Bethune 在中国待了两年,故选A124 . 推理判断题根据“Thomas Edison”和"Made over 1,000 inventions”可知,ThomasEdison创造了 1000多项发明,故选C125. B126. A127. C128. B129. B【 导语】本文主要关于Jack、Anna、John和 David四个学生谈论喜欢的运动和不喜欢的运动。

125 . 细节理解题根据第一段中“I don't like tennis.”可知, 杰克不喜欢网球126 . 细节理解题根据第二段中“I also like tennis very much, but I don't play it at school. I goto a club ( 俱乐部) with my fYiends."可知,安娜在一家俱乐部打网球答案第17页,共 28页 1 2 7 . 细节理解题根据第三段中T also like traveling ( 旅行) by bicycle”可知,大卫喜欢骑自行车旅行1 2 8 . 细节理解题根据第四段中“My two brothers are in our school soccer team and they teachme a lot."可知,约翰的兄弟教他足球1 2 9 . 细节理解题根据第 1 段 Jack 说“I also like basketball”和第四段 Jahn 说“Basketball isgreat. It's fun playing it with friends.“可知 Jack 和 John 喜欢打篮球。

故选 B130. B131. A132. B【 分析】文章是失物招领箱中物品的具体情况的展示130 . 细节理解题根据题干中“can't find the tape player”中的内容可以对应图表第三行可知,是 Bob丢失了磁带播放机,故选B131 . 细节理解题根据“I found a pencil box in Classroom 702. A pencil, a ruler and twoerasers are in it. Call me at 685・ 4351. ” 可知,要想找到铅笔盒,应拨打685-4351, 故选Ao132 . 推理判断题根据"A schoolbag is on the playground. It's green. You can ask Mr. Smithfor it.”可知,Alan把书包给了 Mr. Sm ith,事情应该是发生在学校,所以Mr. Smilh应该是Alan的老师,故选B133. C134. A135. D136. C【 分析】试题分析:这篇短文介绍的是Nancy家的小猫剩下了六只小猫,当小猫三个月大的时候Nancy的妈妈打算把小猫送人,但是Nancy不打算把小猫送人,想要留一只自己饲养。

133. C 细节理解题根据 Nancy decides ( 决定) to keep the kitten with white feet. Shecalls it Boots.可知Nancy决定饲养那只有白色脚的那只小猫我给她起名B oots,所以答案第18页,共 28页 Boots是小猫的名字,故选C134. A 细节理解题根据Mimi has six new kittens ( 小猫) . 可知,咪咪有六只小猫故选Co135. D 细节理解题根据 When the kitten are three months old, we will give them away.可知那五只小猫是在三个月大的时候离开了猫妈妈,故选D136. C 词语猜测题根据 When the kitten are three months old, we will give them away.可知当小猫三个月大的时候,我们就会把它们送人,故应该选C考点:考查日常生活类阅读137. B138. A139. C140. C141. A【 解析】本文是一篇记叙文,主要讲述Anna在爸爸的影响下开始学吉他,在跟专业的老师学习之后在音乐会上表演也不紧张,最后在镇上变得出名。

她希望在未来有更多的女孩弹吉他137 . 细节理解题根据第一段"When I found she was also interested in it, 1 began to teach her”可知爸爸发现Anna对吉他感兴趣,于是开始教她138 . 细节理解题根据第一段最后一句"Then she began to take guitar lessons in Band Schoolevery Saturday to learn more from musicians there”可知每周六她去乐队学校学习,故去乐队学校是每周一次139 . 词义猜测题根据划线单词后文“but Anna didn*t.She was very relaxed”可知"but”表示转折,划线单词含义应与“relax”意思相反,结合选项可知划线单词应该表示“ 紧张的” 故选Co140 . 细节理解题根据最后一段“Anna's father bought her a new guitar last month and sheplans to start a band ( 乐队) herself later this year."可知 Anna 计划今年组建一个乐队。

故选Co141 . 细节理解题根据第二段第一句"Anna studied hard at Band School, and soon she wasable to take part in ( 参加) the schoofs music concert."可知Anna在学校学习努力,能够参加学答案第19页,共 28页 校音乐会去台上表演,可知应是在学校表现好,故选A142. B143. A144. C145. A146. A【 分析】本题主要通过一个条形统计图介绍了七年级一班晚餐的用餐情况.142 . 细节理解题根据We asked the 55 students of Class 1, Grade 7 及第一组图示,可知这个班有25名女生,故选B143 . 细节理解题,根据第一组图示,可知这个班所有的学生完成都要吃肉144 . 细节理解题根据第四组图示可知这个班有5 个男生吃甜食,故选C145 . 细节理解题根据第三组图示可知在这个班有15个男生饭后喜欢吃水果,故选A146 . 细节理解题根据第二组图示,可知这个班有10个学生晚餐不吃蔬菜147 . A148 . B149 . C150 . D151 . C【 分析1 本文是一篇记叙文,主要介绍了四川省攀枝花市的一所学校运行了只接送学生的新型公共汽车,该公共汽车极大地方便了学生和家长。

147 . 细节理解题根据第一段“For the students who live far away from school, most of themtake the bus”可知,大多数住得离学校远的学生喜欢乘公共汽车上学148 . 细节理解题根据第二段“There is no bus after 9:00 so we have to walk home afterschool. Most of us are afraid.”可知,因为放学后太晚了,没有公共汽车,而且他步行回家会害怕,所以曹阳瑞乘坐新的公共汽车回家149 . 细节理解题根据第二段“But now he only needs to wait at the bus stop.”可知,文中的父亲可以在公共汽车站等他的女儿150 . 细节理解题根据第二段“IHs convenient and safe.”可知,家长和学生认为新的公共汽答案第20 页,共 28页 车方便且安全151. 判断正误题根据第二段“Every day at school and after school, there are buses going intothe schools on time.”可知,新的公共汽车可以准时在放学后进入学校。

故选C152. C153. B154. D155. B156. C【 分析】本文主要介绍了通过克隆技术出生的一只雪貂,成功地翻开了动物保护的新篇章,科学家致力于可以通过这个技术来制造更多的频危动物,同时呼吁人们保护频危动物的重要性152 . 细节理解题根据"Black-footed ferrets are one of the most endangered animals in NorthAmerica”可知,雪貂面临着灭绝的危险,故选C153 . 细节理解题根据“Later, the ferrets disappeared with their primary food source, prairiedogs( 土拨鼠) dying out”可知,因为食物短缺,所以它们处于一个很糟糕的处境,故选B154 . 细节理解题根据"Fortunately, thanks to the cloning technology, Elizabeth Ann came tothe earth…”可知,通过克隆技术,科学家可以保护雪貂,故选D155 . 细节理解题根据"If Elizabeth Ann can reproduce later on, the number of the ferrets maygrow”可知,如果它能繁殖后代,雪貂的数量可能会增加,B 图形符合,故选B。

156 . 最佳标题本文主要讲述了通过克隆技术来保护频危动物,C 选项“Cloning forAnimal Protection”最符合本文标题,故选Co157. D158. B159. B160. A【 分析】本文是一篇报道,讲述了昨晚一个工厂发生火灾,记者采访了工厂的相关人员以及消防员火灾发生时他们在做什么1 5 7 .细节理解题根据"I was preparing a report when I got the phone call from Jim”可知他当答案第21页,共 28页 时正在准备一份报告,故选D1 5 8 . 细节理解题根据“I was on duty last night.I smelled something burning.When I got up, Isaw smoke coming from the window of the workshop"及“A worker”可知是一名叫吉姆的当值工人首先发现的火灾,故选B1 5 9 . 细节理解题根据"We drove to the factory as soon as we got the phone call at 1:47 a.m”可知,消防员是在1:47接到的,故选B。

1 6 0 . 推理判断题根据“There was a fire in the factory at about 1:40 last night”可知,知道火灾发生的时间和地点,所以排除BC;根据“No one died or got hurt in the fire”可知伤亡人数为零,所以排除D;文章未提及起火的原因,故选A161. C162. D163. B164. B【 分析】本文介绍了生态村Bed ZED的生活,呼吁人们行动起来保护环境161 . 细节理解题根据“People in Bed ZED have done many things. They recycle their paper,plastic, glass and other daily things.“可知,Bed ZED的人们经常回收纸张、塑料、玻璃和其他日常用品162 . 细节理解题根据“The rainwater is collected for use in the toilets.”可知,厕所里的水来自收集起来的雨水163 . 推理判断题根据"We just have to say no to what is bad for the environment, and beginworking on ideas to protect it.” 以及“Bed ZED is an example of a growing number of buildings..可知,Bed ZED做的事和保护环境有关,"thinking green”的意思为“ 保护环境” ,与""protecting the environment” 同义。

故选 B164 . 观点态度题根据"Bed ZED is an example of a growing number of buildings that aredesigned to be “net zero”, meaning they produce as much energy as they use.“可知,Bed ZED 是一个保护环境的好例子165. A166. D167. C答案第22页,共 28页 168. B【 分析】本文是一篇记叙文主要讲述了去年12月,一群美国学生为穷人捐赠节日所需要的东西1 6 5 . 细节理解题根据"Since lots of people in the world are still suffering from hunger, foodbanks are set up to help them.”可知,由于世界上许多人仍在遭受饥饿,因此成立食品银行来帮助这些饥饿的人们1 6 6 . 细节理解题根据“The students from Duluth Edison Charter School had their own task一they had collect what poor people needed for their holiday.“可知,学生们的任务是收集穷人们假日需要的东西。

故选D1 6 7 . 细节理解题根据“And for seventh grader Isabelle Sydow, she had to make gift boxeswith her teammates.”可知,Sydow和队友一起制作礼品盒168. 推理判断题 o 根据"The poor people will have a nice Christmas just like everybody else.”可知,穷人会像其他人一样过一个美好的圣诞节,由此可见学生们在食物捐赠活动中帮了很大的忙169. A170. B171. D172. C173. D【 导语】本文主要介绍了如何计划旅行的一些方法和建议169 . 细节理解题根据“Also it will help you to save money if you start planning earlier.“可知,提前计划可以节省花销,故选A170 . 词义猜测题根据"Don't go abroad if this is the first trip you help to organize”可知,如果这是你第一次帮助组织的旅行,就不要出国,所以organize表示“ 组织” ,故选B。

171 . 主旨大意题根据“Everyone will have their own idea of what they want the trip to be like,so you should have a meeting”可知,本段主要介绍的是要了解别人对旅行的想法,故选D172 . 篇章结构题通读全文可知,第一段引出主题;第二段至第四段分别提出了几种建议,故本文的结构是总——分 ,故选C答案第23 页,共 28页 1 7 3 . 最佳标题本文主要介绍了如何计划旅行的一些方法和建议,所以D 选项“ 旅行准备” 符合本文标题,故选D174. A175. D176. C177. B【 分析】Tamara出生在墨西哥,她的父母无法照顾她,把她送给了美国曼哈顿的一个家庭里她的双胞胎姐妹Adriana搬到了长岛当Tamara去长岛上大学的时候,她才知道了她的这个双胞胎姐妹174 . 细节理解题根据短文第一段"She never knew she had a twin sister until she starteduniversity!”可知,Tamara直到上大学才知道她有一个双胞胎姐妹。

故选A175 . 推理判断题根据第三段“But one day she was walking home from class, and a studentsmiled at her. “Hello, Adriana!” said the student. 'Tm not Adriana,said Tamara.”可知,一个学生称呼她A driana,这种情况她应感到很吃惊176 . 细节理解题根据短文第五段“ …she was interested in the girl named Adriana. At last sheasked someone for Adriana's e-mail address.“可知,Tamara 知道 了 Adriana 这个女孩,并要 了她的电子邮件,想要联系她177 . 推理判断题根据第三段“When Tamara was twenty years old, she started university inLong Island.”以及最后一段“Adriana moved to Long Island to live w汕 a family there.“可知,Tamara20岁的时候,去了长岛上大学,Adriana也在长岛。

B 选项符合文意,故选B178. C179. B180. B181. D182. D【 导语】本文主要讲述了上周日比尔和兄弟们去了动物园,在熊猫表演后发现了地面上的水瓶和纸袋,然后他和他的兄弟打扫了地面,并挂了一个牌子,上面写着:“ 禁止乱扔垃圾答案第24页,共 28页 178 . 细节理解题根据“Bill likes going to the zoo on Sunday. He likes animals very much.Last Sunday, it was sunny. Bill went there with his brother”可知上周日比尔去了动物园故选Co179 . 推理判断题根据"Bill and his brother watched the show, too. It was very interesting andthey were happy.”可知比尔和他的兄弟也看了这个节目这很有趣,他们也很开心,所以It指的是“ 节目” ,故选B180 . 细节理解题根据“But after the show, Bill found there were lots of water bottles on theground”可知比尔在熊猫表演后发现了水瓶和纸袋。

故选Bo181 . 词句猜测题根据“sayingJNo littering( 乱扔「可知此处是指竖立了一个牌子,所以put up表示“ 竖立" ,故选Do182 . 细节理解题根据“They worked hard. About twenty minutes later, the ground was clean”可知比尔和他的兄弟打扫了地面183 . B184 . A185 . D186 . B【 分析】试题分析:本文叙述了表达感谢的一些非正式的表达方式,并鼓励人们应当多对其他人表达感谢183. B 细节理解题根据 According to a recent report, 19 other ways of expressing gratitudefinished ahead of "thank you" in a poll ( 投票) of 3,000 people.故选 B184. A 细节理解题accurate是精确的,准确的; 正确无误的意思,根据句意,本词表达主语的特点,前面说不仅是被接受的,后面所填应为递进的意思,BCD显然语意不合,故选Ao185. D 细节理解题根据 For example, words like “awesome”, “brilliant” and “you star" cantell both your pleasure at someone's action, as well as serving to express your thanks.故选 D。

186. B 细节理解题根据 So don't think that your “thank you” was useless or too fonnal. Thechances are, if you said “thank you”, you made someone's day.可知鼓励人们| 句 另 ij的人表达善意和感谢之意,故选B187. D答案第25页,共 28页 188. A189. D【 导语】本文主要介绍了土豆的种植历史、吃土豆的益处以及人们对它的喜爱187 . 细节理解题根据“As we know potatoes were first grown in Africa.”可知I, 土豆最早是在非洲种植的188 . 细节理解题根据"It is said potatoes can be cooked into 400 kinds of cooked vegetables.^可知,据说土豆可以煮成400多种熟菜189 . 细节理解题根据“First people only ate them uncooked.”可知,最开始吃土豆的人吃的是未烹煮的土豆190. F191. T192. F193. F194. T【 解析】本文主要介绍了几位学生的喜欢的运动以及他们不喜欢的运动。

190 . 细节理解题根据“I also like swimming and I swim a lot in summer. But I don9t likevolleyball.”可知,Jack喜欢游泳,但是不喜欢排球故答案为F191 . 细节理解题根据“I often go fishing with my dad”可知,Cathlyn经常和他爸爸去钓鱼故答案为T192 . 细节理解题根据“My brother is on the school basketball team and I often play with him”可知,Paul的哥哥在校队,Paul不在校队故答案为F193 . 细节理解题根据"I don't like ping-pong. I think it is difficult”可知,Paul 认为乒乓球很难,不简单故答案为F194 . 细节理解题根据“We play soccer and basketball at school. They are difficult for me and Ithink they're boring.”可知,Joe认为足球和篮球无聊。

所以他不喜欢足球和篮球故答案为To195. T196. F答案第26页,共 28页 197. F198. T199. F【 导语】本文主要介绍了丝绸之路的发展历程,并讲述了丝绸之路对东西方经济、文化等各方面的影响195 . 细节理解题根据“Scientists believe people began to travel along the Silk Road about3,000 years ago”可知,丝绸之路有3000多年的历史,表述正确,故填T196 . 细节理解题根据"It is said that Roman soldiers who lost a war traveled through CentralAsia. They decided to live somewhere near the ancient Chinese village of Liqian. Some of theseRomans married local Chinese women and the story of blue-eyed villages of China started”可知,战争失败了,所以决定住在离中国古老的骊肝村不远的地方,并不是因为娶了当地的中国女人而导致战争失败,表述错误,故填F。

197 . 细节理解题now they are crossed by trains instead of camels ( 骆驼)andhorses”可知,现在由火车穿过,而不是骆驼和马,表述错误,故填F198 . 推理判断题根据“AU these peoples traveled along the Silk Road, and they shared goods,stories, languages, and cultures”可知,丝绸之路上的古代中国人可能会说不同的语言,表述正确,故填T199 . 细节理解题根据"It has over 35,000 objects from all along the Silk Road"可知,它收藏了来自丝绸之路沿线的35,000多件物品,而不是只来自我们国家的,表述错误,故填F200. T201. F202. T203. F204. F【 分析】试题分析:本文主要写了科迪决定和他的朋友去决定去航海,但是他的朋友不懂,他朋友的哥哥去了,但是他们遇到了大雾,幸运的是他在浮标上度过了一夜2 0 0 .细节理解题根据第一段 Cody decided to go sailing in his boat with his friend Dane , butDane happened to be away. Dane's brother Brett wanted to go instead 可知该句是正确的故答案答案第27 页,共 28页 是 T201 . 细节理解题。

根据第一段第二句 Dane's brother Brett wanted to go instead though he didnot know anything about sailing. Brett 对帆船一无所知,故答案 F202 . 细节理解题根据短文第二段第一句 Soon they found themselves in a thick fog由于大雾遇到麻烦故答案是T203 . 细节理解题根据 He drifted ( 漂流)about and was not seen until twelve hours later.该句是错误的,故答案是F204 . 细节理解题根据 Brett had been picked up by another ship and the ship's captain hadsent out a message可知Brett是被另一艘船所救,故答案是F考点:故事类短文阅读答案第28页,共 28页 。

下载提示
相似文档
正为您匹配相似的精品文档